Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny boksio bida w schronisku :-( Zrezygnowana chudzina, żebra na wierzchu i wielki smutek w oczach :-( :-(

Boksio jest chłopcem, ale jest drobny - zdecydowanie drobniejszy niż Romuś. Domku, gdzie jesteś???

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na moloach ktos szuka boksia. Wstawiłam go do watku o poszukiwany, bokserku. Zakładać mu całkiem nowy wątek? Rickson pewnie doda go do tematu o schronie w lublinie. Moze na boksery ktoś go wrzuci.

Posted

Aganiok napisał(a):
jest śliczny i taaaki chudy :( ja już nie nadążam nad bokserami w schronach, zaczynam się gubić :(

piękne, sympatyczne psy, a ciągle któryś ląduje w schronisku :angryy:

Posted

Anielica - czy mozesz uzyskać więcej informacji na jego temat - szczególnie wiek , bo wygląda na młodego (a takim łatwiej znaleźć domek) , od kiedy w schroniski, jakie są relacje z innymi psami/kotami
- im więcej danych o nim tym większa szansa dla biedaka.

Posted

Dzięki Faro! Znalazłam wiadomość od mariee. Też chyba lublinianka :lol:
Prosiła o kontakt wieczorekiem, więc wieczorkiem do niej napiszę. Może wspólnie uda nam się boksiowi pomóc...

Posted

anielica napisał(a):
Dzięki Faro! Znalazłam wiadomość od mariee. Też chyba lublinianka :lol:
Prosiła o kontakt wieczorekiem, więc wieczorkiem do niej napiszę. Może wspólnie uda nam się boksiowi pomóc...
no to trzymam kciuki

Posted

mam nadzieje ze juz znalazl domek bo jest sliczny
moze by tak w prasie typu anonse oglaszac tam ludzie szukaja psow czesto oczywiscie jakos sprawdzac ludzi

Posted

bez zmian :-( rozmawiałam z mariee, kombinowałyśmy jak pomóc. ona niestety nie może przygarnąć biedaka, zastanawiamy się nad hotelikiem, ale to byłoby rozwiązanie na chwilę, nie wiem co potem...

jutro zadzwonię do schroniska, zapytam o wiek i okoliczności oddania i o to, czy się nikt nie interesuje nim. wystawię na allegro, chociaż mam obawy, jak zwykle przy nie-kundelku.

Posted

to byłoby jakieś wyjście, uważam, że lepsze, niż hotelik. Szkoda, że nikt się po niego nie zjawił. Ludzie są starsznie niepoważni. Do schroniska ktoś wpadł i zaklepał boksia-miał po niego przyjechac w środę. Może znalazłby się wtedy ktoś chętny, ale pies był juz zamówiony dla tych głąbow, którzy nawet nie zadzwonili, żeby odwołać adopcję :mad:

Posted

Witam! Tka nadal poszukuję pisiaka. Lublin to moje okolice. Jakie to schronisko i jak się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego psiaka? Byłabym wdzięczna że więcej informacji i dziękuję za wiadomość. Pozdrawiam
Dostalam taki meil w sprawie boksia. Podałam Meil do Dorotki i link do strony.

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']podobno nie wolno podnosić ale ja:eviltong:.............
Mały do przodu

:crazyeye: jak to nie wolno?
Trzymam kciuki za domek tymczasowy!

Posted

"...... Jeżeli się zgodzą, to weźmie boksia do siebie na parę tygodni....."
Wydaje mi sie, ze schroniska nie są informowane, że ktoś daje psiakowi "domek tymczasowy" - on nie może potem wracać do schroniska, tego nie mozna biedakowi zrobić by go oddac znów do schroniska !!
Z domku tymczasowego psiak idzie do domku stalego jak go znajdzie a schronisko nie ma w tym juz swojego udziału (więc co ich obchodzi, ze idzie najpierw do tymczsowego domku?)

Posted

U nas jest tak, że podpisuje się w umowie, że psa się nie bedzie przekazywać. Nie wiem czy dobrą strategią jest informowanie o planach przekazania psa dalej - do tej pory chciałyśmy być fair i informować, a nie udawać, że ciocia przygarnia piątego psa. Może to był błąd? Może gdyby Julinkę wzięła moja sąsiadka, to już jechałaby do swojego domu, a nie siedziała w budzie na mrozie...

Boksio nie wróci do schronu.

Posted

mam nadzieję, że go oddadzą!!!! w końcu, dla dobra psa nie powinno się być tak super zasadniczym...biedna chudzinka...