Jump to content
Dogomania

Sed znów porzucony! :( PROSIMY o pomoc - szukamy domu dla Seda!

Recommended Posts

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedny Sedzik :-(... pamiętam jak szalał z moją Gajką, byli wtedy piękni i młodzi. Sedzik miał ładną sylwetkę, a Gaja bardzo lubiła sie z nim bawić bo był delikatny ...

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Biedny Sedzik :-(... pamiętam jak szalał z moją Gajką, byli wtedy piękni i młodzi. Sedzik miał ładną sylwetkę, a Gaja bardzo lubiła sie z nim bawić bo był delikatny ...

no teraz juz tak nie jest :(

Pobiega i wraca do kojca jak koza uwiązana :(

Posted

Mogę zrobić ogłoszenia w NECIE dla Seda jeżeli jeszcze nie ma. Poproszę o informację na jego temat w pigułce. Wiek, temperament, stosunek do ludzi i zwierząt, stan zdrowia, czy nadaje się do bloku czy do domku i krótką historię. Myślę, że w sobotę lub w niedzielę zrobię. No i oczywiście dane kontaktowe do osoby, która będzie prowadziła adopcję.

Posted

Maju, jasne że ogłoszenia się przydadzą dzięki wielkie!! :) Ja mu odświeżam co pare dnia ale odzew i tak zerowy...

Tu jest tekst do ogłoszeń:
--------------------------------------

[FONT=Arial]Sed jest dostojnym 6-7 letnim psem, który już dwukrotnie był skazany na tułaczkę po schronach. Czym sobie na to zasłużył?? – nie wiemy…[/FONT]

[FONT=Arial] SED nie jest już podrostkiem który zaczepia wszystkich w koło do zabawy i gonitw. [/FONT][FONT=Arial]Nie rozrabia, nie hałasuje, nie goni za sukami. Pies marzenie. [/FONT][FONT=Arial]Jedyne czego mu trzeba to spokoju, pełnej miski i uwagi ze strony człowieka. Gwarantuje że do końca swoich dni będzie się odwdzięczał swoją wiernością i oddaniem.[/FONT]

[FONT=Arial] Mimo iż miał bardzo burzliwą i bolesną przeszłość ufa człowiekowi i jest w stosunku do niego bardzo uległy. Ładnie chodzi na smyczy, przybiega na zawołanie. Jest bardzo karny.[/FONT]

[FONT=Arial] Jak każda żywa (i rozumna) istota miewa swoje sympatie i antypatie. Nie przepada za innymi psami - no cóż, nie musi. Z suczkami żyje w przyjaźni. Kocha dzieci - z wzajemnością. Dzieci kochają jego. Jest kilkuletni i posiada wszystkie zalety faceta w średnim wieku. Swoje już przeżył, przygód nie szuka, doceni stabilizację. To genialny materiał na przyjaciela - jeszcze na długie, długie lata.[/FONT]

[FONT=Arial] Sed jest psem w typie owczarka niemieckiego. Na pewno jest wiele piękniejszych psów, ale nigdzie nie ma takiego jak on. On jest jedyny - piękny na swój sposób. Potwierdza to wpatrując się z uwagą w człowieka swoimi orzechowymi oczami.[/FONT]

[FONT=Arial] Jest wykastrowany. Obecnie przebywa w hoteliku dla psów Teresinie k. Warszawy.[/FONT]

[FONT=Arial] kontakt:[/FONT]
[FONT=Arial] Elżbieta 889 174 935[/FONT]
[FONT=Arial] Ida 600 101 446

--------------------------------[/FONT]

Posted

Dużo wiadomości i ładny tekst. Dzięki. Wkorzystam, jeżeli nie w całości, to przynajmniej fragmenty. Mam nadzieję, że ktoś się zgłosi, choć przed wakacjami zawsze jest ciężko.

Posted

idusiek napisał(a):
fajny, fajny, ale ani 1 telefonu o niego nie było :(

Jeszcze będą telefony! Przecież widać, że piesek jest cudowny i będzie wspaniałym przyjacielem, jeśli tylko okaże się mu czułość, zapewni normalne warunki :fadein:.
Oby najbliższe dni przyniosły dobre nowiny dla Seda. Trzymam za to kciuki :kciuki:

Posted

Tak jak obiecałam zrobiłam Sedowi ogłoszenia. Muszę przyznać, że on miał ogłoszenia zrobione już przez kogoś innego. Wczoraj dorobiłam mu allegro, bo na allegro go nie znalazłam. No i może jeszcze drobne ogłoszenie w Gazecie Wyborczej. Postaram się w ten piątek. No i trzeba czekać. Myślę, że jest gdzieś człowiek, który czeka na Seda.