aaliw Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 [quote name='madalenka']No dobra - dodaje kolejne zdjecia :P Zabawa na trawie :multi: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Jaki fajny rozesmiany pychol :lol: Quote
cuciola Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 nowe fotki dawaj! kurcze nie skojarzylam cie z gg ze od tej goldenki jestes.. :D Quote
madalenka Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 No widzisz (to pewnie wiesz, dlaczego tak sie o nia zmartwilam) :D Piaskownica dla psow!!! :multi: No i nie daja psu spac :cool3: No przeciez mowilam, ze piaskownica to dla psow jest! No! :mad: A co do wystaw to nam ta postawa jakos sie strasznie nudzi. Stoi byle stac. No i calym cialem leci do tylu, tak ze caly czas przednie lapy nie sa prostopadle do podloza ... Quote
cuciola Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 jak Freya sie czuje teraz? jak rodzice? przekonali sie? Quote
madalenka Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Juz jest lepiej... Zobaczymy jak jutro. ;) Quote
madalenka Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Nastepne zdjecia na zyczenie :lol: : Oto nasza nieszczesna postawa: A tu - to bylo jakis miesiac temu - jedna z pierwszych kapieli :cool1: : Tak bajkowo sie zrobilo :loveu: : Quote
cuciola Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 fajne fotki..a postawe to oceni gazus jak wroci z Francji :) Quote
madalenka Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Hehehe :cool3: Niestety nie mam pojecia jak ja przekonac, zeby nie leciala do tylu.... Quote
cuciola Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 mi tak na moje oko to te lapy przednie nie pasuja..maja byc do podloza prostopadle.. Quote
madalenka Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Ale ja wiem to... Tylko mowie, ze nie wiem jak ja przekonac, bo ona leci calym cialem do tylu, tak ze te przednie lapy sa zawsze nieprostopadle niezaleznie ile razy bym je poprawiala. Ogon za wysoko, ale to bylo na szybko zdjecie robione wiec zwykle tego bardziej pilnuje. A co do tylnich lap - przednie zawalone to tylnie tez nie wygladaja ladnie... :shake: Quote
nefre Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 A spróbuj przed pychol podstawić smakołyk i powoli oddalać tak zeby pies mógł go dosięgnąć właśnie wyciągając przód ,ale zeby nie musiał ruszać łap. Ja w ten sposób uczyłam swojego i szybko załapał i ładnie prostowa przód. Jak tylko ustawi się prawidłowo nagradzaj i powinno poskutkować. Quote
cuciola Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 a kto da rady to wystawiania labka? trzeba stac przed psem wiec to jest utrudnienie jak zobaczyc czy dobrze ustawnione sa konczyny.. wiem ze niektorzy cwicza np przy aucie zeby widziec odbicie konczyn na aucie albo przy lustrze w garazu ktorego ja nie posiadam.. przydadza sie wasze rady na przyszlosc..chcialabym uczyc maluszka od poczatku postawy..na kliker Quote
madalenka Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Ja tylko jestem zainteresowana czy da sie wyklikac ogonek? Bo ja bym mala tez uczyla od przodu (chocby dla rozrywki - ale tak wystawiac tez moge:cool3: ) ale jak ten ogonek taki ,,sflaczaly" to mi sie odechciewa... Traci efekt... :-( Nefre - dzieki, wlasnie tak troche probuje, ale srednio skutkuje. Na wystawie (przynajmniej na pierwszej) zaopatrze sie w parowke i niech dziamgoli - wtedy choc troche bedzie do przodu :D Freya juz tylko rano kuleje. Wieczorem jak sie juz rozchodzi to jest ok. Na badania pojade w przyszlym tygodniu. :roll: Myslicie ze da sie jeszcze zglosic psa na wystawe w Wawie? Na miedzynarodowa? Bo sie troche spozniam... :oops: A bardzo mi zalezy. Quote
cuciola Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Delta wielkie dzieki! widze ze znasz klikanie..ja z maluszkiem od kiegy zabiore go od hodowcy zaczne klikac.. czy moglabym utworzyc tu w VIII grupie temat jak klikac od poczatku? bo wiem ze juz jest klikerowy temat ale ja bym chciala zeby codziennie ktos kto sie zna na klikerze pisal od czego zaczac..co dalej robic itp.. takie internetowe szkolenie..co myslicie? mandalenka a ty tez klikasz? bo ja mysle ze najpierw przed jakakolwiek sztuczka trzeba psa oswoic z klikerem..musi zrozumiec o co chodzi.. wiec jak ktos nie szkoli klikerem to raczej nie da sie klikac od razu na jakas skomplikowana rzecz..niech sie wypowiedza inni.. moge za miesiac zalozyc temat ABC klikera? Quote
madalenka Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Mysle ze ten pomysl z ABC - klikier nie jest zly. Tak troche klikam. Mala zalapala o co chodzi i wyklikalam uklon. Teraz klikam slalom (ja ide do tylu). Chcialam skorygowac postawe klikierem, ale jej sie to po prostu - NUDZI. Wiec tu zostaniemy przy zwyklej metodzie. Uczymy sie w zasadzie obiema metodami. Gdzie mi wygodniej to klikier, a gdzie nie to tak jak zwykle :lol: Quote
cuciola Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 to otworze temat nowy jak zacznie byc potrzebny jak juz maluszek u mnie bedzie :) bede trzymac kciuki za Freye na wystawie zeby ladnie sie zaprezentowala choc jeszcze macie troche czasu Quote
madalenka Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Dzieki wielkie! Na pewno damy znac jak bylo... :cool3: Quote
cuciola Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 fajnie Delta ze pouczysz mnie a ja poklikam Yoghiemu.. :) duuza buzka! Quote
aaliw Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Tak sobie czytam o tej postawie wystawowej :cool3: Najwyzsza pora zaczac cos robic, w tym kierunku :mad: Jezu, tylko ze ten maly wiercipieta kilku sekund nie moze ustac w miejscu :shake: Cucci, zakladaj ten temat :lol: Quote
betty_labrador Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 hej Wam :) moze do Was dolaczyc czarny goldenek? jakich malo :cool3: Quote
cuciola Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 betty pewnie dolaczaj do nas z Tosca :) a nie tam czarny goldenek tylko flat :) temat zaloze jak bede miala maluszka.. Quote
betty_labrador Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 o to moj golden o nietypowej masci :P [SIZE="1"](w koncu to dzial goldeny i labradory,wiecskad tu flat?) Quote
Recommended Posts