betty_labrador Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 cuciola napisał(a):dummy jest do aportu :) to takie materialowe aporty..w pracach polowych nasacza sie je jakims aromatem np krolika i chowa w krzakach i potem pies musi szukac.. Tosca by chciala zjesc takie Dummy nasaczone zapachem krolika :evil_lol: i chyba by tego nie zaaportowala szybko... Quote
Martyna Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='cuciola']a jezeli juz o aportach rozmawiamy to ja sobie kupie dummy: dla szczeniaka http://digilander.libero.it/lorisna/images/Puppy_dummy_opt.jpg i dla doroslego http://digilander.libero.it/lorisna/images/Dummy_standard_opt.jpg :) gdzie wy kupujecie dummy? ja moje zamowilam tu: http://www.juventas-marc.com/ :) Quote
cuciola Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Martyna i ile placilas za jedno "dorosle" dummy? Quote
BabyCakes Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Cuciola, troche Ci zazdroszcze, bo we Wloszech na pewno jest wiekszy wybor dummikow niz u nas. Ja kupilam wloskiego dummika w Anglii :cool3: Quote
cuciola Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 ehh wlasnie ze we Wloszech tez zadko sie spotyka.. najlepsze sa te angielskie z Turner&Richards u mnie jedna hodowla labow sprzedaje za 10 euro jeden.. Quote
Gazuś Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Betty, no to się spotkamy, jak będziesz? :lol: W sobote pewnie Madalenka z Freyką będzie u mnie, przy seterach, jeszcze z nią poćwicze no i w razie czego użyje nożyczek :lol: Quote
madalenka Posted June 28, 2006 Author Posted June 28, 2006 Gazuś napisał(a): W sobote pewnie Madalenka z Freyką będzie u mnie, przy seterach, jeszcze z nią poćwicze no i w razie czego użyje nożyczek :lol: NA PEWNO :razz: (chyba ze mnie nie bedziesz chciala) Quote
Martyna Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='cuciola']Martyna i ile placilas za jedno "dorosle" dummy? cos okolo 8 euro za sztuke :-) z kolezanka zamowilam w sumie 6 polkilowych damikow + 2 gwizdki i dostalysmy gratis dwa mini damiki do kluczy :P strasznie droga niestety wyszla przesylka :( Quote
betty_labrador Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Gazuś napisał(a):Betty, no to się spotkamy, jak będziesz? :lol: no pewnie ze bede i sie spotkamy-ale w niedziele raczej, bo raczej sie jutro nie wybiore. Quote
madalenka Posted July 20, 2006 Author Posted July 20, 2006 No to ja nadrabiam fotki!!! :p Najpierw wystawa (Docent i Freya): :lol: I po wystawie: :cool1: No a teraz wakacje (w gorach, u babci): :multi: Na tle Tatr: :eviltong: Plywamy: :cool3: Maly aniolek: :loveu: "] Quote
madalenka Posted July 21, 2006 Author Posted July 21, 2006 Zajelysmy lokate II/III. I dostalysmy ocene obiecujaca. Jestem zadowolona, bo bylysmy najmlodsze. Freya ma 6 mies, a ta ktora wygrala 9. A ta ktora przegrala 8 mies. Z zapalem czekam na nastepna (ale nie wiem ktora....:eviltong: ). Quote
FigabaS Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Moje gratulacje, Madalenka. Przepiekne sa te zdjecia no i widze, ze wszystko jest dobrze. A tyle obaw roznych bylo. Zycze dalszych postepow i sukcesow. Quote
madalenka Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 No widzisz:D Mam nadzieje, ze jej nie jest tak zle u mnie jak podejrzewaliscie! :lol: No i zapraszam na nasza stronke: http://republika.pl/goldenfreya/. Tam jest duuuuzo zdjec! :cool3: Quote
madalenka Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 I mam WIEELKA prosbe, do jakiegos dobrego czlowieka. Poniewaz jestem na etapie nauki, to czy ktos moglby mi pomoc skonstruowac banerek (taki jeden beznadziejny sobie zrobilam, na mojej stronce jest, ale wolalabym cos ambitniejszego...)? ;) Quote
cuciola Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 napisz maila do sylwiaskalska :) fajne banerki robi Quote
KarolinkaAndRoni Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 O matko ale ona juz jest duza... i jaka sliczna Gratuluje:) Quote
madalenka Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 Dzieki. :loveu: Banerek jakos wyprodukowalam i znow stanelam ... JAK GO UMIESCIC W PODPISIE???? :oops: Quote
madalenka Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 JEEEEEEEEEEST!!! Udalo mi sie! :lol: :lol: :lol: Quote
cuciola Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 fajny banerek! :) kiedy z Freya wybieracie sie na RTG? przeciez to juz duza pannica..wypadaloby zrobic profilaktyczne! Quote
Gazuś Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 cuciola napisał(a):fajny banerek! :) kiedy z Freya wybieracie sie na RTG? przeciez to juz duza pannica..wypadaloby zrobic profilaktyczne! Jak dla mnie - nie wiem czy to potrzebne, mam do tego mieszane uczucia. Zdażało się że paro miesieczne szczenie było niby-dysplastykiem, a później się okazywało, że ma B, albo A. Ja swojego psiaka bym nie prześwietlała - gdyby nie było objawów, bo co to da? Quote
cuciola Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 tak czy owak jak isc,to tylko do Siembiedy. wlasnie poznalam kolejny przypadek gdzie we Wroclawiu wykryto dysplazje u psa zdrowego i chcieli operowac. Nie robcie zdjec na ulicy JANUSZEWICKIEJ Quote
Ania_Carmen Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Madalenka mała jest przesłodka, ale wyrosła. :-)Gazuś napisał(a):Jak dla mnie - nie wiem czy to potrzebne, mam do tego mieszane uczucia. Zdażało się że paro miesieczne szczenie było niby-dysplastykiem, a później się okazywało, że ma B, albo A. Ja swojego psiaka bym nie prześwietlała - gdyby nie było objawów, bo co to da? Zgadzam się. Moja Tosca ma teraz 10 i pół miesiąca. Prześwietlenia nie robiłam i na razie robić nie będe. Póki się nic nie dzieje, ładnie biega, skacze, przy spaniu do góry brzuszkiem normalnie rozkłada łapki, myśle, że nie ma takiej potrzeby. Carmen robiliśmy prześwietlenie dopiero przed kryciem, 4 lata miała. Co do Januszewickiej, mniemam, że chodzi o Wrocław. To dobrze radze, nie tylko zdjęć tam nie róbcie... Quote
madalenka Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 Dzieki! :loveu: No wlasnie - nie bardzo moge na te zdjecia. Zrobie za rok, jak bede mogla z wpisem do rodowodu. Niestety nie stac mnie i na teraz i na potem, a zalezy mi na wpisie. Na razie nie szalejemy jakos (na agillity chce pojsc, ale to chyba po badaniach). Freya 2 razy kulala. Raz sie bardzo niepokoilam, bo kulala 2 dni czy 3 nawet, ale jej przeszlo. To bylo miesiac temu?? A drugi raz w zeszlym tygodniu. Po zabawie z duzym psem. Tak to wszystko jest normalnie, nawet zrobilam sobie mini tor agillity i szalalysmy troche (oczywiscie z umiarem). Potem mala skakala przez wszystko co sie nawinelo, tak jej sie spodobalo. :D Quote
Recommended Posts