Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cuciola napisał(a):
dummy jest do aportu :) to takie materialowe aporty..w pracach polowych nasacza sie je jakims aromatem np krolika i chowa w krzakach i potem pies musi szukac..

Tosca by chciala zjesc takie Dummy nasaczone zapachem krolika :evil_lol: i chyba by tego nie zaaportowala szybko...

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Betty, no to się spotkamy, jak będziesz? :lol:

W sobote pewnie Madalenka z Freyką będzie u mnie, przy seterach, jeszcze z nią poćwicze no i w razie czego użyje nożyczek :lol:

Posted

Gazuś napisał(a):

W sobote pewnie Madalenka z Freyką będzie u mnie, przy seterach, jeszcze z nią poćwicze no i w razie czego użyje nożyczek :lol:

NA PEWNO :razz: (chyba ze mnie nie bedziesz chciala)

Posted

[quote name='cuciola']Martyna i ile placilas za jedno "dorosle" dummy?

cos okolo 8 euro za sztuke :-) z kolezanka zamowilam w sumie 6 polkilowych damikow + 2 gwizdki i dostalysmy gratis dwa mini damiki do kluczy :P strasznie droga niestety wyszla przesylka :(

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

No to ja nadrabiam fotki!!! :p

Najpierw wystawa (Docent i Freya): :lol:

I po wystawie: :cool1:

No a teraz wakacje (w gorach, u babci): :multi:

Na tle Tatr: :eviltong:

Plywamy: :cool3:

Maly aniolek: :loveu:

"]

Posted

Zajelysmy lokate II/III. I dostalysmy ocene obiecujaca. Jestem zadowolona, bo bylysmy najmlodsze. Freya ma 6 mies, a ta ktora wygrala 9. A ta ktora przegrala 8 mies. Z zapalem czekam na nastepna (ale nie wiem ktora....:eviltong: ).

Posted

I mam WIEELKA prosbe, do jakiegos dobrego czlowieka. Poniewaz jestem na etapie nauki, to czy ktos moglby mi pomoc skonstruowac banerek (taki jeden beznadziejny sobie zrobilam, na mojej stronce jest, ale wolalabym cos ambitniejszego...)? ;)

Posted

cuciola napisał(a):
fajny banerek! :) kiedy z Freya wybieracie sie na RTG? przeciez to juz duza pannica..wypadaloby zrobic profilaktyczne!

Jak dla mnie - nie wiem czy to potrzebne, mam do tego mieszane uczucia. Zdażało się że paro miesieczne szczenie było niby-dysplastykiem, a później się okazywało, że ma B, albo A. Ja swojego psiaka bym nie prześwietlała - gdyby nie było objawów, bo co to da?

Posted

tak czy owak jak isc,to tylko do Siembiedy.
wlasnie poznalam kolejny przypadek gdzie we Wroclawiu wykryto dysplazje u psa zdrowego i chcieli operowac.
Nie robcie zdjec na ulicy JANUSZEWICKIEJ

Posted

Madalenka mała jest przesłodka, ale wyrosła. :-)

Gazuś napisał(a):
Jak dla mnie - nie wiem czy to potrzebne, mam do tego mieszane uczucia. Zdażało się że paro miesieczne szczenie było niby-dysplastykiem, a później się okazywało, że ma B, albo A. Ja swojego psiaka bym nie prześwietlała - gdyby nie było objawów, bo co to da?

Zgadzam się.
Moja Tosca ma teraz 10 i pół miesiąca. Prześwietlenia nie robiłam i na razie robić nie będe. Póki się nic nie dzieje, ładnie biega, skacze, przy spaniu do góry brzuszkiem normalnie rozkłada łapki, myśle, że nie ma takiej potrzeby.
Carmen robiliśmy prześwietlenie dopiero przed kryciem, 4 lata miała.
Co do Januszewickiej, mniemam, że chodzi o Wrocław. To dobrze radze, nie tylko zdjęć tam nie róbcie...

Posted

Dzieki! :loveu:
No wlasnie - nie bardzo moge na te zdjecia. Zrobie za rok, jak bede mogla z wpisem do rodowodu. Niestety nie stac mnie i na teraz i na potem, a zalezy mi na wpisie. Na razie nie szalejemy jakos (na agillity chce pojsc, ale to chyba po badaniach).
Freya 2 razy kulala. Raz sie bardzo niepokoilam, bo kulala 2 dni czy 3 nawet, ale jej przeszlo. To bylo miesiac temu?? A drugi raz w zeszlym tygodniu. Po zabawie z duzym psem. Tak to wszystko jest normalnie, nawet zrobilam sobie mini tor agillity i szalalysmy troche (oczywiscie z umiarem). Potem mala skakala przez wszystko co sie nawinelo, tak jej sie spodobalo. :D