Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a już miałam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej o tym psie. widzę, że tylko nie potrzebnych parę słów padło. wg mnie takie rzeczy to się na PW załatwia ;) a tu powinna byc sprawa psa najważniejsza a nie jakie kto szkoły i kursy pokończył i kto jest większym specjalistą. każdy w swym otoczniu pomaga/pomagał/ pomoże nie raz jeszcze zwierzęciu w potrzebie a licytowanie się o to publicznie troche powiem szczerze mnie zniesmaczyło... :(

mam nadzieję, że pójdzie to w niepamięć a psa da się szczęśliwie wyadoptować :)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla niej trzeba szukać DT bez innych zwierząr albo już najlepiej DS,bo Pusia po paru tygodniach przyzwyczai się do 1 osoby.

Zapytam Justyny,czy mogę umieścić ją na stronie Schroniska ww dziale potrzebujące natychmiastowej pomocy...

Posted

Ech nic z tego nie rozumiem :( najpierw szukamy behawiorysty, który by spróbował pomóc Pusi, proponowałam nawet zrzucić się na konsultacje w DT a jak pojawia się osoba, która chce pomóc bezinteresownie to się jej pomoc odrzuca. Nie ważne czy jej metody są najlepsze ale zawsze co 2 głowy to nie jedna i sama obserwacja psa na miejscu przez osobę, która zajmuje się psimi zachowaniami mogłaby dać pewne wskazówki. Z całym szacunkiem dla wszystkich opiekunek Pusi uważam że taka pomoc nie powinna być odrzucana, nikt przecież nie mówi że trzeba by było się stosować do wszystkich wskazówek Dosi.

Posted

Plicha napisał(a):
Ech nic z tego nie rozumiem :( najpierw szukamy behawiorysty, który by spróbował pomóc Pusi, proponowałam nawet zrzucić się na konsultacje w DT a jak pojawia się osoba, która chce pomóc bezinteresownie to się jej pomoc odrzuca. Nie ważne czy jej metody są najlepsze ale zawsze co 2 głowy to nie jedna i sama obserwacja psa na miejscu przez osobę, która zajmuje się psimi zachowaniami mogłaby dać pewne wskazówki. Z całym szacunkiem dla wszystkich opiekunek Pusi uważam że taka pomoc nie powinna być odrzucana, nikt przecież nie mówi że trzeba by było się stosować do wszystkich wskazówek Dosi.

Niewątpliwie masz rację,
uznaję jednak jak wielu userów tutaj podstawową zasadę - wszystko można powiedzieć drugiemu człowiekowi. Powtórzę - wszystko.

Z jednym małym zastrzeżeniem, sposób w jaki przekażemy to, co chcemy powiedzieć mówi najczęściej o nas więcej niż sama informacja i dotyczy to również rad w kwestiach behawioralnych.

Posted

a.piurek napisał(a):
(...)sposób w jaki przekażemy to, co chcemy powiedzieć mówi najczęściej o nas więcej niż sama informacja

Otóż to.
Unoszenie się własnym ego nie jest dobrym początkiem żadnej działalności...

Pomysł z info na stronce super. Może umieścić też info na ogólnych portalach?
Gdyby znalazł się jakiś domek np w pobliżu mnie (do 50km) to też oczywiście mogłabym pomóc - i zapewne więcej osób zaofiarowałoby podobną pomoc mając Pusię blisko siebie:)

Posted

Pusie jak najbardziej można umieścić na stronie schroniska.

Dodam, że ja szukałabym dla niej DS z ogrodem ten psiak bardzo dobrze czuje w ogródku p iwony jest wyluzowana ma swoje miejsce, to typ psa który nie oczekuje od człowieka ciągłego kontaktu a wręcz odwrotnie im mniej ludzi tym lepiej, gdyby miała własny ogród nawet z budą z oczywiscie możliwością wejścia do domu to byłby dla niej raj, początkowo sunia pewnie byłaby zdezorientowana ale codzienne karmienie chodzenie wokół niej kontakt codzienny zwykły sprawiłby, że Pusia byłaby spokojniejsza wyluzowana i wreszczie miała swoje miejsce z dala od ludzi miejskiego hałasu Bo czy każdy pies musi znać wszystko wszystko lubić??

to tylko moje zdanie ja bym jej takiego domu szukała.

Posted

A ja mam takie pytanie: czy dosia.wil pojedzie/pojechała zobaczyć Pusię...?
Bo ja zgadzam się z jedną z kolezanek, że co 2 głowy, to nie 1. I dlatego optowałabym, aby i dosia.wil i jeszcze inne osoby (jeżeli będa miały ochotę i czas) pojechały porozmawiać o Pusi, dowiedzieć się czegoś więcej... Każda taka wizyta, to - nie ukrywajmy - może i stres dla Pusi a może i kolejne dla niej wyzwanie.
Potem gremialna "burza mózgów" i wierzę, że wspólnymi siłami da się uratowac sunię.

BTW - ponieważ nie jestem wetem, z psychologią i to raczej ludzką miałam kontakt tylko podczas studiów, troszkę znam MOJE psy (a i to bardziej na zasadzie obserwacji niż psychologicznych dywagacji), dlatego z ciekawością poczytałam Wasze wypowiedzie na tematy związane z Pusią (socjalizacja/resocjalizacja itp.). I nie odnosze wrażenia, aby były "oszczercze"; na pewno w każdej z Waszych wypowiedzi były ważne elementy. I teraz to tylko od nas zalezy, aby te dobre wskazówki wydobyć i wykorzystać dla dobra Pusi.

To jak?

Pzdr.

Posted

Niestety, z przyczyn zdrowotnych (eh, te upały!) musiałam zmienić plany i w ten weekend nie udało mi się pojechać w tamte okolice. Prawdopodobnie będę mogła jechać dopiero koniec lipca/początek sierpnia. Mam nadzieję, że uda mi się normalnie porozmawiać z Justyną i może będę mogła w czymś pomóc. Tak czy inaczej, na pewno tutaj zamieszczę sprawozdanie.

Posted

Nie miałam i nie mam dostępu do netu :(

Pusia będzie miała wizytę Behawiorysty,pieniądze na to będą wzięte z tych 300 zł,który powinny byc dane już 12.07,brakuje 165 zł, z mojego bazarku będzie 30 zł,postaram sie jeszcze coś wystawić,tylko musze mieć stały dostęp do netu, jeśli Dosia.will ma ochote ją zobaczyć,to tak jak powiedziałam-żaden problem,ale u P.Iwony,nie w Schronisku.

Wykupiłam jej pakiet ogłoszeń na bazarku,ale musze usiąść i pozmieniać tekst Myszy2,bo pare rzeczy się zmieniło.Nie wiem,czy zdąże to teraz zrobić,bo mam inne wątki do obejrzenia.

Posted

monika083 napisał(a):
Pusia niedlugo zostanie gwiazda TV :)

P.Iwona mówiła,że zachowywała sie prawie idealnie :) chyba wiedziała,że to może przynieść jej nowy domek :) Ja bardzo licze na to,że ktoś sie nią zainteresuje i zaadoptuje po tym...

Posted

lika1771 napisał(a):
Trzymamy kciuki,dzisiaj wysłałam 50 zł na sunie

Bardzo dziękuje :)

Wczoraj w programie była widoczna tylko Pusia,nie było nic o niej,ale za to dzisiaj było więcej o tymczasach P.Iwony,w tym o Pusi :)

Posted

Asiaczek napisał(a):
A był jakis odzew po tych programach...?

Pzdr.

Pani z Dziennika Zachodniego zaproponowała P.Iwonie stałą pomoc w ogłoszeniach jej zwierzaków na dt..Oczywiście spory odzew o Bąbla,jest medialny i sławny,nie to co Pusia...

Posted

[quote name='pietrucha204']no Pusia na szczęscie w nieszczęściu jest tylko psychicznie pokiereszowana, Bąbel niestety nie wylądował szczesliwie a jego oprawcy nie udało się znaleźć...http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=5a9d2
Jest gdzieś link do programu z Pusią? szukam i szukam :/

Pusia na tvn24 była widoczna,bo cały czas siedziała przy P.Iwonie, na jakimś innym programie,było szerzej o psach P.Iwony,ale na jakim,to nie wiem.Musze dopytać znajomej,która mi to mówiła.

Edit:

Tutaj widać Pusie, była prawie idealnie grzeczna :)
http://www.tvn24.pl/2360064,12690,0,...odu,wideo.html

Posted

No grzeczniutka i ładna bardzo :) i kamery się nie bała ;) nawet. A Bąbel - kolejne psie nieszczęście, nad którym ktoś jednak czuwa...i nie dał mu odejść w rowie.oby tylko w jak największym stopniu wrócił do zdrowia