Agnieszka K Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Ja również życzę wszystkim psiakom spokojnego odpoczynku od wystrzałowego Nowego Roku. Mam takie szczęście, że nasza Zuzia na strzały nie reaguje i pięknie przespała całego Sylwestra. Na dworzu też zaciekawiła się dopiero, jak zobaczyła kolorowe gwiazdki na niebie. Ale wiem, że to wyjątek. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego Na Nowy Rok wszystkim przyjaciołom Pusi! Quote
Asiaczek Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Czy mogę prosic o nr konta do wpłaty? Pzdr. Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Czy mogę prosic o nr konta do wpłaty? Pzdr. Zaraz prześlę :) Doszło: 5 zł Bjuta 10 zł Soboz dziękuje :) Quote
Asiaczek Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Konto doszło a ja przelew juz zrobiłam - 20 zł. Pzdr. Quote
jusstyna85 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Asiaczek napisał(a):Konto doszło a ja przelew juz zrobiłam - 20 zł. Pzdr. Asiaczku dziękuje za pamięć i wsparcie... Ja co tydzień odnawiam jej ogłoszenia na 10 portalach,na innych nie ma sensu,bo oglądalność jest do 3-5 os. Właśnie robie jak zwykle: alegratle gumtree kupiepsa szerlok morusek adopcjapsa oferty przygarnijzwierzala kupsprzedaj aukcjezwierzat Quote
jusstyna85 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Doszły wpłaty: 10 zł Asiaczek 10 zł Agata51 30 zł Dodexik :loveu::loveu::loveu: Dziękuje :) Do 12.01 brakuje nam 95 zł... następna Pani napisała w sprawie Pusi na maila,niestety bez możliwości adopcji.Zaprosiłam na wątek. Taki mi żal Pusi,ale też jestem taka zła na nią.To nie jej wina,że taka jest,to wina człowieka :( Quote
jusstyna85 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Pusia będzie męczona dzisiaj znowu aparatem...może jakieś fotki wyjdą... Quote
jusstyna85 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 ,żodpisałam dzisiaj na 7 pytań w sprawie strachulca... Nie wierzycie? Aż 7...niestety na pewno nic z tego nie będzie i to nie tak,że przebieram w domach.Ona musi mieć spokój,musi miec dom z ogrodem i kogoś,kto niczego nie będzie od niej żądał... Quote
Mysza2 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 jusstyna85 napisał(a):odpisałam dzisiaj na 7 pytań w sprawie strachulca... Nie wierzycie? Aż 7...niestety na pewno nic z tego nie będzie i to nie tak,że przebieram w domach.Ona musi mieć spokój,musi miec dom z ogrodem i kogoś,kto niczego nie będzie od niej chciał... Puśka jest ładnym małym psiaczkiem, ludziom takie się podobają, ale podobanie nie wystarczy .... Ja wierzę że ona jeszcze się otworzy, co nie znaczy że będzie odważnym przebojowym psem. Ale myślę z z czasem przestanie po meblach wędrować ze strachu. Tylko kiedy..... Quote
Marycha35 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Powinna trafić do mądrych, wyrozumiałych właścicieli i rzeczywiście baaaardzo cierpliwych, wierzę, że jej się uda:) Zaklinacz by się przydał;) Quote
jusstyna85 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 jedyny plus odzewu jest taki,że proponuje inne psy,a jedna Pani wybiera sie do schroniska po jakiegos psiaka ndt Quote
jusstyna85 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 P.Magda H. obiecała wspomóc grosikiem w tym miesiącu...dziękuje... Quote
Asiaczek Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 jusstyna85 napisał(a):Pusia będzie męczona dzisiaj znowu aparatem...może jakieś fotki wyjdą... I co? Pojawią się jakieś fotki z tej sesji? jusstyna85 napisał(a):,żodpisałam dzisiaj na 7 pytań w sprawie strachulca... Nie wierzycie? Aż 7...niestety na pewno nic z tego nie będzie i to nie tak,że przebieram w domach.Ona musi mieć spokój,musi miec dom z ogrodem i kogoś,kto niczego nie będzie od niej żądał... Rozumiem, że nie ma na razie żadnego odzewu? Pzdr. Quote
Cleo2008 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 wstawcie na e-metro, albo dajcie metryczke to ja wstawie tak mi tej pusi szkoda... co ona musiala przezyc, co ona musi czuc... Quote
Mysza2 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Cleo2008']wstawcie na e-metro, albo dajcie metryczke to ja wstawie tak mi tej pusi szkoda... co ona musiala przezyc, co ona musi czuc... http://www.kupiepsa.pl/detail.php?siteid=71942 Jak byś mogła wstawić:):) Gdyby potrzebny był krótszy tekst to taki też jest Pusia, śliczna, młoda, zdrowa, średniej wielkości ok. 2-3 letnia, sunia - szuka kochającego domu. Nie znamy jej przeszłości. W lutym tego roku, podczas bardzo silnych mrozów, wycieńczona, przerażona i zziębnięta błąkała się po osiedlu w Rudzie Śląskiej. W panice uciekając przed ludźmi, pewnie podzieliłaby los wielu psów przejechanych przez pędzące opodal samochody lub odchodzących z głodu i wyziębienia, gdyby nie serce i ogromna determinacja woluntariuszki. Dzięki niej udało się, po wielu nieudanych próbach, wycieńczoną Pusię złapać i umieścić u tymczasowych opiekunów w Zabrzu, do czasu znalezienia jej domu. Mimo że już od 10 miesięcy Pusia jest bezpieczna, pozostała psem wycofanym, wystraszonym i nieufnym w stosunku do obcych, a zwłaszcza do mężczyzn. Możemy tylko domyślać się jak straszną musiano wyrządzić jej krzywdę, skoro strach do tej pory nie minął. Najchętniej przebywa z opiekunką i dwójką jej dzieci. W ich towarzystwie czuje się pewnie i bezpiecznie. Pusia jest łagodna, akceptuje inne psy i koty. Najbardziej wskazany byłaby dla niej dom z cierpliwą, wyrozumiałą dla jej lęków osobą, która będzie chciała włożyć dużo pracy i serca, aby zatrzeć w pamięci suni ślady jej smutnej przeszłości. Osoby chcące zaadoptować Pusię, lub pomóc jej w jakikolwiek sposób proszone są o kontakt pod nr telefonu 510268586, gg 1788222,justice.fm@interia.pl Oferujemy pomoc z transporcie w dowolny rejon Polski Quote
jusstyna85 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Asiaczek napisał(a):I co? Pojawią się jakieś fotki z tej sesji? Rozumiem, że nie ma na razie żadnego odzewu? Pzdr. odzew jest i to duży,ale nic konkretnego,to nie są domy dla Pusi,bo i tak wróciłaby,albo poszłaby w świat Nie widziałam sie jeszcze z P.Andrzejem,juz od 1,5 tyg. męczę się z kolką nerkową Quote
Asiaczek Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 To może jednak wybierz się do lekarza, co? Pzdr. Quote
jusstyna85 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Asiaczek napisał(a):To może jednak wybierz się do lekarza, co? Pzdr. Nie mam ubezpieczenia ,jeszcze do 14 .02 :( Właśnie sprawdziłam maila,jest 1 pytanie,czy Pusia na pewno akceptuje koty. Quote
Cleo2008 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ta historia Pusi, to nawet nie zal budzi, ale moja totalna agresje...swinie ci ludzie, jak mozna, zycze im wszystkiego co najgorsze :( Mysza - metryczka tzn . odrobaczenie, szczepienia, sterylizacja, czy mala czy duza (np a. ile wazy, bo z opowiesci wydawala mis ie duza, a to male chyba jest...i przede wszystkim GDZIE JEST? No i Pusie to trzeba wziac do lozka i tulic tulic tulic... [quote name='Mysza2']http://www.kupiepsa.pl/detail.php?siteid=71942 Jak byś mogła wstawić:):) Gdyby potrzebny był krótszy tekst to taki też jest Pusia, śliczna, młoda, zdrowa, średniej wielkości ok. 2-3 letnia, sunia - szuka kochającego domu. Nie znamy jej przeszłości. W lutym tego roku, podczas bardzo silnych mrozów, wycieńczona, przerażona i zziębnięta błąkała się po osiedlu w Rudzie Śląskiej. W panice uciekając przed ludźmi, pewnie podzieliłaby los wielu psów przejechanych przez pędzące opodal samochody lub odchodzących z głodu i wyziębienia, gdyby nie serce i ogromna determinacja woluntariuszki. Dzięki niej udało się, po wielu nieudanych próbach, wycieńczoną Pusię złapać i umieścić u tymczasowych opiekunów w Zabrzu, do czasu znalezienia jej domu. Mimo że już od 10 miesięcy Pusia jest bezpieczna, pozostała psem wycofanym, wystraszonym i nieufnym w stosunku do obcych, a zwłaszcza do mężczyzn. Możemy tylko domyślać się jak straszną musiano wyrządzić jej krzywdę, skoro strach do tej pory nie minął. Najchętniej przebywa z opiekunką i dwójką jej dzieci. W ich towarzystwie czuje się pewnie i bezpiecznie. Pusia jest łagodna, akceptuje inne psy i koty. Najbardziej wskazany byłaby dla niej dom z cierpliwą, wyrozumiałą dla jej lęków osobą, która będzie chciała włożyć dużo pracy i serca, aby zatrzeć w pamięci suni ślady jej smutnej przeszłości. Osoby chcące zaadoptować Pusię, lub pomóc jej w jakikolwiek sposób proszone są o kontakt pod nr telefonu 510268586, gg 1788222,justice.fm@interia.pl Oferujemy pomoc z transporcie w dowolny rejon Polski Quote
Mysza2 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Cleo2008 napisał(a):Ta historia Pusi, to nawet nie zal budzi, ale moja totalna agresje...swinie ci ludzie, jak mozna, zycze im wszystkiego co najgorsze :( Mysza - metryczka tzn . odrobaczenie, szczepienia, sterylizacja, czy mala czy duza (np a. ile wazy, bo z opowiesci wydawala mis ie duza, a to male chyba jest...i przede wszystkim GDZIE JEST? No i Pusie to trzeba wziac do lozka i tulic tulic tulic... Pusia jest w Zabrzu w domu tymczasowym. Odrobaczenie : Tak Szczepienie: Tak Justynko, muszę Ciebie prosić o wypełnienie reszty tej metryczki , bo nie mam danych niestety. Nie pamiętam czy Puśka była sterylizowana, tyle tych wątków że mi się miesza w głowie. Pomóż proszę Cleo uzupełnić informacje: waga, sterylizacja I zdrowiej nam:) Quote
Cleo2008 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 wrzucilam PUSIENKE przed chwila na cafeanimal. trzymajcie kciuki http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji Quote
Mysza2 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Cleo2008']wrzucilam PUSIENKE przed chwila na cafeanimal. trzymajcie kciuki http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji Dzięki Cleo:):):) Quote
jusstyna85 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 [quote name='Cleo2008']wrzucilam PUSIENKE przed chwila na cafeanimal. trzymajcie kciuki http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji dziękujemy :) Puśka jest wysterylizowana i zaszczepiona do marca :) Quote
Recommended Posts