Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może faktycznie głupoty piszę ale już nie wiem jak pomóc. Mają to w Polsce, jak na gogle wpiszesz to hasło to otwierają się przetargi ogłaszane właśnie prze policję, wojsko itp. Więc te instytucje to kupowały.
Ale mam poważne obawy o to czy zgodzą się wykonać taką usługę. Na pewno jakaś skomplikowana droga urzędowa by to była, ale może schronisko spróbowałoby jeśli nie ma innego sposobu.

Posted

Ja powoli trace nadzieję. Schronisko na pewno nie zada sobie tyle trudu. Pokladam wiarę jeszcze tylko w to, ze dziewczynka, ktora sunia lubi, gdzies ja zwabi.

Posted

Jasne, że najlepsza dziewczynka, może postawienie budy koło tego miejsca gdzie śpi. Justyn85 coś wcześniej pisła o tej budzie, nie wiem czy pomysł upadł? Zastrzyk bez siatki to duże ryzyko że gdzieś ucieknie w szoku zanim podziała. W kółko piszemy to samo.

Posted

no to poczekajmy na justynę czy dziewczynka to zrobi. ja z perspektywy czasu myślę, że tej naszej suce, której nie pomogliśmy podałabym zastrzyk jakby wszystkie metody zawiodły. niestety my byliśmy mądrzy po czasie dopiero :( tym bardziej, że u nas schron ma takie naboje ;/ jesli się wyczerpią wszystkie metody to przynajmniej wiemy, że zostało wszystko zrobione by jej pomóc

Posted

Nabój usypiający odpada...ja sie dziwiłam,że facet to chce zrobić...

Schronisko mówi,że jeśli to ktoś zgłosi,to nie wypłacimy sie do końca życia,a to jest bardzo głośne...U mnie są naokoło bloki...

Justyna ma jakąś prowizorke normalnej siatki sportowej,ale jest ciężka, potrzebne są 4 os do trzymania,a jak ona zobaczy tyle osób,to zwieje...

Jest bardzo zimno,a ja juz nie mam nawet żadnego koca,żeby jej dać :(

Nie mam już siły nawet chodzić do niej, nie moge na nią patrzeć, za bardzo to przeżywam :(

Posted

no w sumie to teren zabudowany - fakt:( a dziewczynka spróbuje? masz z nią kontakt? tylko jakaś obroża żeby nie wylazła z niej. najlepsza chyba łańcuszkowa i np długi sznurek albo taśma?

Posted

pietrucha204 napisał(a):
no w sumie to teren zabudowany - fakt:( a dziewczynka spróbuje? masz z nią kontakt? tylko jakaś obroża żeby nie wylazła z niej. najlepsza chyba łańcuszkowa i np długi sznurek albo taśma?

Przy każdym ruchu ucieka,nikt jej nie narzuci smyczy...:( trzeba ją gdzieś zamknąć...codziennie na zmiane będziemy próbować przy pomocy jedzenia,by weszła do klatki...

Niepokoi mnie to,że dzisiaj dałam jej jeść, po 10 min ona poszła jeść trawe i znowu wszystko zwymiotowała :( nie wiem czy albo kojarzy mnie z sedalinem,czy po prostu chora jest :(

Nie będę jej łapać,bo to nie ma sensu,nie wierze że uda sie socjalizacja tutaj,bo co chwile ktos ją przegania,ale nic innego nie zostało...:(

szkoda,że klatki łapki są takie małe :(

Posted

gdyby była taka siatka, 2 siatki jak do grania w siatkówkę...to tak sobie myślę, że w parę osób gdyby rozciagnęło tą siatkę i szła w kier. suni jak ona jest pod tym balkonem i tak ją "zamknąć" tą siatką to wtedy moze można by było spróbować założyć jej pętlę i zacisnąć na szyi...tak sobie głośno myślę i nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi...

Posted

Jest następny problem...ludzie na osiedlu nie dopuszczają mnie do suni...twierdzą,że ja i Schronisko chcemy jej zrobić krzywde,namawiają wszystkich,by przeganiać sunie, kiedy mnie widzą...

Ja nie wiem gdzie ja żyje... część ludzi oskarża o zaśmiecanie,zwabianie szczurów,a część,że chce zabić psa...

Dzisiaj udało mi sie tylko 2 razy dostać do niej,siedziałam na ziemi bokiem i mówiłam do niej,cieszyła sie ogonkiem,nie próbowałam nawet głaskać, pare razy kiedy szłam,to ludzie specjalnie tupali nogami,żeby zwiała