Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z mojej strony nie licz na wizytę, przy moich 7 psach - nie mam możliwości ruszenia się z domu bez dodatkowych kosztów...
Sorki.
Ale fotkami Pusi nie pogardzę:)

Pzdr.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Z mojej strony nie licz na wizytę, przy moich 7 psach - nie mam możliwości ruszenia się z domu bez dodatkowych kosztów...
Sorki.
Ale fotkami Pusi nie pogardzę:)

Pzdr.

I właśnie będą fotki,bo P.Iwona dzisiaj mi mówiła,że porobiła jak Puśka spała,kiedy wylegiwała sie.Podobno super wyglądała.Jak P.Iwona (Iwon) będzie miała chwile,to prześle.

Posted

[quote name='jusstyna85']
Została wyrzucona z samochodu na oczach policjanta,który oczywiście nie zareagował...

Napiszę zanim jeszcze zagłębię się w temat. To jest k***a skandal!!! Jak tu się dziwić że ludzie nie lubią, nie ufają policji? Do wystawiania mandatów, karania za byle g... są b. chętni ( pewnie każdy mandat i mają procenty:shake:) ale nie zareagują gdy jakaś menda wyrzuca żywe, czujące stworzenie, mające takie samo prawo do życia jak człowiek? To jest po prostu...brak mi słów- głupota, okrucieństwo, myślenie jak za czasów średniowiecza! Coraz częściej, bardziej stanowczo chodzi mi po głowie walka o zaostrzenie (złe słowo:roll:)...egzekwowanie praw zwierząt- ze wszelkimi zw. z tym konsekwencjami.:angryy: Przecież ten przedstawiciel homo sapiens ma w obowiązku zareagować!!! Powinien wylecieć z pracy, i tyle:angryy:
Poczytam dalej i dopiszę, bo jak na razie zagotowałam się że znęcanie nad zwierzakami odbywa się w majestacie prawa- bo jak to inaczej nazwać?

A co z tym zbieraniem fantów na bazarek? Coś bym znalazła... Tyle że tu ani słowa na ten temat:niewiem:

Posted

OSTRZEŻENIE z FB.
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz
C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='arielka186']Napiszę zanim jeszcze zagłębię się w temat. To jest k***a skandal!!! Jak tu się dziwić że ludzie nie lubią, nie ufają policji? Do wystawiania mandatów, karania za byle g... są b. chętni ( pewnie każdy mandat i mają procenty:shake:) ale nie zareagują gdy jakaś menda wyrzuca żywe, czujące stworzenie, mające takie samo prawo do życia jak człowiek? To jest po prostu...brak mi słów- głupota, okrucieństwo, myślenie jak za czasów średniowiecza! Coraz częściej, bardziej stanowczo chodzi mi po głowie walka o zaostrzenie (złe słowo:roll:)...egzekwowanie praw zwierząt- ze wszelkimi zw. z tym konsekwencjami.:angryy: Przecież ten przedstawiciel homo sapiens ma w obowiązku zareagować!!! Powinien wylecieć z pracy, i tyle:angryy:
Poczytam dalej i dopiszę, bo jak na razie zagotowałam się że znęcanie nad zwierzakami odbywa się w majestacie prawa- bo jak to inaczej nazwać?

A co z tym zbieraniem fantów na bazarek? Coś bym znalazła... Tyle że tu ani słowa na ten temat:niewiem:

Nie zauważyłam:oops:
Bazarek przydałby sie...

Powpisuję dzisiaj wpłaty.dziękuje,że pamiętacie o niej.

Puśka zadowolona,zrobiła się troche szczekliwa,ale wciąż bardzo posłuszna.

Posted

Myślałam,że pisałam...

Puśka pójdzie na pare dni pomieszkać sobie do mojej znajomej,która mieszka sama ,ma kota,inną suczke.To da nam obraz jak będzie sie zachowywała i czy jest sens szukania jej czegokolwiek.O adopcji na razie nie ma mowy,to taka próba,chociaż kto wie...Problem jest w tym,że to 4 piętro.Miałaby gdzie wyskoczyć przez okno,bo jest balkon też.

To też nie wiecie,że Puśka jedzie wczasować sie z P.Iwoną? :) pierwszy raz w życiu :)

Posted

pietrucha204 napisał(a):
nad morze ;)? ;)

Nie,nie...okolice Leszna...domek bardziej na wsi, w około las,cisza,spokój...

Pokombinujemy w tym tyg. lub podczas w weekendy z krótką wyprowadzką na halembe do mieszkania mojej znajomej.Ciekawi mnie bardzo jak Puśka sie zachowa.To też dużo powie...

Posted

Nie wiem czy wszyscy zaglądają.W razie czego kopiuje z 4 postu

[SIZE=5][SIZE=4]12.06-12.07
56 zł
Agata51 i AleksandraD
10 zł Zofija
5 zł Polubek
20 zł Mysza2
5 zł Bjuta
10 zł Pietrucha204
10 zł jusstyna85
5 zł bela51
= 121 zł,brakuje 29 zł do 12.06

dziękuje

Posted

Asiaczek napisał(a):
I co? Udało się dozbierać te 29 zł?

Pzdr.

Nie udało się.

Jak P.Iwona będzie miała chwile,to zawiezie Puśke na Halembe.Kombinowałyśmy,że może P.Andrzej podwiezie ją,ale nie ma szans.Nie pójdzie z nim.

Ja lubie słuchać jak P.Iwona o niej mówi :) tak naturalnie, z sercem,tłumaczy każde potknięcie Puśki.
Jak łóżko rozkłada sie,to Puśka jest pierwsza na poduszce,a potem grzecznie przechodzi na kołdre.
Ona nie wie co to podłoga do spania.W dzień wyleguje sie na kanapie.Jak rano wstaje,to naśladuje pozy suni P.Iwony.

O tym,że mogłaby przepowiadać pogode,to też chyba wiecie.Godzine przed burzą Puśka dygocze.Tylko raz zdarzyło sie,że zignorowała burze.

Przechodziłam dzisiaj obok tego miejsca i przypomniałam sobie jakie to był koszmar :( śnieg pasał,a ona na gołej ziemi wtulona w blok.Przeszła niesamowitą metamorfoze.Wciąż jeszcze brakuje do pełnej normalności.

P.Iwona mówi,że ona tak wymarzła i zahartowała organizm,że teraz w ogóle nie choruje.

aaaaa...i uwielbia chleb z pasztetem :)