Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to czy zostanie to pozostawmy P Iwonie bo to ona ma decydujace zdanie ;)
a blokowanie to chyba nieodpowiednie slowo Jest na DT i jesli znajdzie sie domek w swoim czasie to do niego pojdzie a jesli p .Iwona zdecyduje sie ja zostawic to tez jej prawo.. wszystko ma swoj czas i miejsce;)
Pozdrowienia dla Pusi od Patusia ;) jak znow bedzie w schronie to wpadne ja zobaczyc;)

Posted

soboz4 napisał(a):
tak, rzeczywiście było tak pisane, ale czy pozostanie u Pani Iwony to dobre rozwiązanie? Skoro ma dom tymczasowy dla innych to blokowanie miejsca,

To prawda,blokowanie...To dlatego wciąz licze na to,że ktoś w końcu sie zmiłuje i ją zaadoptuje.
Pan Andrzej,mąż Pani Iwony mówi,że Puśce to GPS by sie przydał w razie ucieczki.Tutaj jeszcze w Polsce,jak Pusia nie daj Boże zwieje,to na zawołanie P.Iwony od razu przyleci.W Niemczech byłoby już po niej.Ja widziałam do czego ona jest zdolna u mnie.

Puśka rozkręciła się,to nie ten sam pies,co 4 mies. temu,jest o niebo lepiej.

Blood Puśka co chwile jest w schronie, ona uwielbia wypady i sama czeka na to,a potem wracać nie chce :)

Posted

Mysza2 napisał(a):
A nie mówiłam że ona się odblokuje w końcu, tylko potrzeba czasu. Będą z niej jeszcze psy :):)

Ja sie tylko boje,że to już jej maksimum...

P.Iwona i jej sunia dają jej poczucie bezpieczeństwa.Jej by sie bardzo przydały spacery z obcymi osobami...

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Ja sie tylko boje,że to już jej maksimum...

P.Iwona i jej sunia dają jej poczucie bezpieczeństwa.Jej by sie bardzo przydały spacery z obcymi osobami...

Ty się na zapas nie bój:).
Może się jeszcze ktoś sensowny odezwie.
A z Marychą się zgadzam, Puska ma szczęście a Ty ją uratowałaś więc powinnaś się cieszyć :)

Posted

Ja myśle,że ona mnie pamięta,bo jak 1. raz popatrzyła na mnie,to aż zatrzymała sie...
Gdyby ktoś z boku patrzył,jak ona biega,szaleje,to nie powiedziałby,że coś jest nie tak,póki nie chciał jej dotknąć.Wtedy jest kulenie sie i posikiwanie ze strachu.Nie mówie już o aparacie :) przez robienie fotek telefonem,nawet już komórki nie akceptuje.

Trzeba się cieszyć tym,co jest :)

Posted

och bedzie ok nie ma co naglic domek sie znajdzie cudny dla niej;) ogromne postepy ale chyba lepiej zeby trafila gdzies gdzie jest juz pies jakis;)
trzymamy kciuki i jak TŻ wyjdzie ze szpitala to kiedys tam wpadniemy;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czyli chyba trzeba będzie odpuścić Puskę i zostawić ja u p. Iwony.
Od czasu do czasu wspomóc karmą czy finansowo, ale zająć się inną psią biedą...
Pzdr.

Podpisuję się pod tym:)

Posted

Jeżeli to by wypaliło, to można się umówić na systematyczną dostawę karmy, na przykład. Zawsze to będzie lżej. Ale niech się wypowie Jusstyna i p. Iwona...
Ja tylko tak głośno myslę.

Pzdr.

Posted

A ja sie jeszcze nie poddam.P.Iwona,to jedyna osoba,która bierze psy na tymczas i jest awaryjnym tymczasem,nigdy nie odmawia.Pusia zajmuje miejsce i źle sie czuje z tym.Gdyby zachowywała sie tak,jak pare mies. temu jeszcze,to odpuściłabym.Teraz jest o niebo lepiej i cały czas są postępy.

Pare dni temu sama przyszła do P.Andrzeja,połozyła główkę mu na kolanach i prosiła o głaskanie.Wszyscy w szoku.

Wczoraj miała nockę na Schronisku z Pani Iwoną.Była burza,lało,grzmiało,błyskało się,a Pusia co....? zero reakcji,strachu.Nie było biegania,ciężkiego oddechu,trzęsienia sie.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Tak jak napisałam wczesniej - to była luźna propozycja...
Ja tutaj nie mam głosu decyzyjnego:)

Pzdr.

P.Iwona jej nie wyrzuci, pogodziła sie też z tym,że może zostać.Jednak też byłaby ucieszona,gdyby znalazł się ktoś odpowiedni.Już nie jest tak tragicznie :) Dajmy jej jeszcze troche czasu,a może sama będzie do ludzi biegnąć.Fajnie by było,gdyby ktoś z Was poznał ją osobiście.