AnkaW Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Ress - CZAROWNICA :evil: :megagrin: :megagrin: ;) a majonezik koniecznie :sabber: Quote
orsini Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 resuruss napisał(a):Wiecie co???? Ja nie chce czarnowrozyc....ale wczoraj dalam gotowane miesko drobiowe psom......a dzis mialy sensacje....jak nigdy.... Czy czasem nie sa podawane jakies srodki zapobiegawcze na fermach drobiu????:roll: te co zwykle:))))KUPA antybiotykow na inne syfy od poczatku do konca:)))a w sklepie jeszcze woda z plynem do mycia, zeby sie tak szybko nie psuly:))))) Quote
Dudek Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 :-? :lying: :ekmm: :puppydog: :niedowia: :tard: 0X Orsini oszczędź mi szczegółów bo mi się zielone ludki kończą Quote
orsini Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Dudek napisał(a)::-? :lying: :ekmm: :puppydog: :niedowia: :tard: 0X Orsini oszczędź mi szczegółów bo mi się zielone ludki kończą hahahahaale taka prawda:))))swinie tez pedzone na antybiotykach!!!!i jeszcze na sterydach!!!!niedawno nam wyszlo w monitoringu na jednej wielkiej fermie!!!antybiotyki legalne, ale te zwierzeta od malego na nich!!!tylko sie zmienia na coraz mocniejsze bo bakterie sie uodparniaja Quote
Dudek Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 To co Ty jesz w takim razie?? Zywność ekologiczną czy jak?? Z taką wiedzą to na widok schabiku uciekałabym do floo:ekmm: Quote
orsini Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 nie:)))ja jem wszystko:))))aczkolwiek wqrzaja mnie te antybiotyki, bo potem sa szczepy, na ktore nie dziala nic!!!!a z hormonami to i tak mamy lepiej niz USA, bo tam i kurczaki pedzone na hormonach. Quote
Dudek Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 ja też jem wszystkooooooo:shake: ale nie wiem czy nie powinno to ulec zmianie:angryy: niestety jestem mięsożerna:-( Quote
orsini Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 no to pozostaja warzywka pedzone na chemii o ile nie zmodyfikowane genetycznie jak flaszi juz wspomniala:))))NIE MA CO JESC:)))ja tez juz myslalam, co moge jesc zeby bylo zdrowe i wyszlo ze nic.A potem tyle nowotworow wszyscy sie dziwia jak chemia zewsząd az kapie Quote
Dudek Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 moja mama jest na etapie zdrowego odzywiania - jemy teraz chlebek na zakwasie (mozna go kupic tylko w 1 miejscu w W-wie - 2 x w tygodniu w godzinach ekhmm... rannych;) poza tym stara sie nie jesc miesa jedynie orkisz, soczewice, soje etc:crazyeye: (zobaczymy kiedy jej sie to znudzi:evil_lol: ) Quote
orsini Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 soja modyfikowana genetycznie smacznego:))))))))))))))))) Quote
Dudek Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 brrrrrrrrrrrrr :shake: już wolę soję modyfikowaną niż mięsko modyfikowane:eviltong: Quote
lothia Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 ma być zakaz modyfikowanego ponoć , włącznie z badaniami nad taką żywnością, Polska ma stawiać na ekologię Quote
maxfire Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Ja nie kupuję żadnej karmy, ze względu na to że firmy które je produkują (baz względu na to czy jest to eukanuda czy peedigri) zanim opracują skład danej karmy, prowadźą doświadczenia NA ZWIERZĘTACH:-( Quote
resuruss Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Mam pytanko!!!A mieso psom dajesz?????:roll: Quote
maxfire Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 tak surową wołowinę:p i warzywa też surowe:eviltong: :p ser, jajka i.........owoce...........Stosuję diete barf, ulubiony przysmak to jabłko z siemiem lnianym...... Wiem do czego zmierzasz ale to nie to samo;) Pozdro Quote
resuruss Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Ja sie tez dlugo zastanawialam nad Barf-em,ale musialabym "wilka" do kosci kupowac,bo grzywce nie bardzo z jedzeniem kosci.....ale owocki jedze surowe i warzywka tez....o ile oczywiscie maja na nie ochote. Quote
AnkaW Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: czyli już niedługo czeka nas "Sexmisja" i na śniadanko "weź pigułkę". Przynajmniej brzuchole nie będzą rosły :diabloti: :diabloti: Quote
Agama Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 mexfire jak przestawiles swojego pupila na ta diete tylko prosze o szczerosc i konkrety Quote
Agama Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 czytalam wszelakie dostepne artykuly na ten temat to znaczy tej diety oprocz kosci wszystko mi pasi tylko po surowym miesku pieski maja sra... Quote
maxfire Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Wiesz, to zależy jak karmił hodowca psiaka od szczeniaka. Mojego psa hodowca tak karmił więc nie chciałem zmieniać diety, i karmiłem według zaleceń hodowcy, a że piest chętnie jadł to nie widziałem powodu żeby zmieniać sposób karmienia. Chociaż karmienie karmą było by tańsze i mniej pracochłonne:lol: ale pies nawet w postaci nagrody nie chciał spojrzeć na suchą karmę (jego ulubioną nagrodą są takie malutkie suszone rybki, które są przysmakiem dla kotów:lol: ). Hodowca bawił się jeszcze w peklowanie wołowiny, a ja podaje świerzą zmieloną:lol: Przy takiej diecie piesek je jeden posiłek mięsny. A co do owoców to jak sam jadłem i chciał to nie będę mu bronił, przecież nie trujące:lol: Jego ulubione owoce to jabłka, więc wpadłem na pomysł aby podawać tarte jabłko z wywarem siemienia lnianego - poprawia wygląda szty, dodaje połysk i jest dobre na trawienie i wogóle na układ pokarmowy;) Więcej o tej diecie znajdziecie u fachowców na stronach. Pozdrawiam Max Quote
orsini Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 lothia napisał(a):ma być zakaz modyfikowanego ponoć , włącznie z badaniami nad taką żywnością, Polska ma stawiać na ekologię hahahah jasne:))tak stawiamy na ekologie, ze mamy w gdansku okret wypelniony azbestem, bo zaden kraj nie chcial sie zgodzic na remont i nie wpuszczal nawet do swoich portow, bo sie bali, ze wlasciciel okret porzuci.I tym sposobem wplynely do nas toooonyyyy azbestu i juz zostana:)))) Quote
lothia Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 orsini napisał(a):hahahah jasne:))tak stawiamy na ekologie, ze mamy w gdansku okret wypelniony azbestem, bo zaden kraj nie chcial sie zgodzic na remont i nie wpuszczal nawet do swoich portow, bo sie bali, ze wlasciciel okret porzuci.I tym sposobem wplynely do nas toooonyyyy azbestu i juz zostana:)))) stawiamy na jedzenie ekologiczne , wiesz Orsini ze nie ma tak dobrze żeby nagle zaczeli dbać o środowisko, kaski im szkoda :mad: Quote
orsini Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 stawiamy przede wszystkim na kase:))))wiec nie wierze, ze bedzie jakikolwiek zakaz czegokolwiek. Jestesmy sto lat za murzynami prawie, choc i tak sie juz poprawilo, ale w zakazy importu modyfikowanej zywnosci nie wierze, bo ona jest tansza np. taka soja Quote
Recommended Posts