Jump to content
Dogomania

MILKA - porzucona bidulka... W NOWYM DOMKU !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Milcia odrobaczona, zabezpieczona przed pchłami i kleszczami, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. :) Jeszcze tylko czeka nas szczepionka przeciwko chorobom zakaźnym, tylko trzeba jeszcze odczekać po poprzednim szczepieniu i będzie komplet :) Zdjęcia z dzisiejszego spacerku:

troszkę niewyraźne, bo to z komórki ;) na spacerkach milka strasznie goni ptaki i ostatnio sobie przypomniała o gryzieniu smyczy, chociaż ostatnio robiła to coraz rzadziej a jeśli już, to rzucaliśmy jej patyczek i z głowy. Teraz patyczek już nie działa ;)
Ale pociechy z niej co niemiara!

Pozdrawiamy serdecznie :)

Posted

Pamelo, dziękujemy pięknie za wieści - Milcia śliczna, wypiękniała u Was bardzo. Cieszę się, że udało się wkleić zdjęcia
Dziękujemy za domek dla Milci ... :loveu::loveu::loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Wpadam tutaj czasami jak mam doła z powodu braku domków... Poczytam i zaczynam znowu wierzyć, że cała reszta psich bid znajdzie swoje miejsce na ziemi i swojego ludzia.

• 7 months later...
  • 7 months later...
Posted

Witam po długiej nieobecności :) Nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda, ale postanowiłam napisać, bo tak długo się nie oddzywałyśmy...:oops:
U Milci wszystko w jak najlepszym porządku. Właśnie przeglądnęłam jeszcze raz cały wątek.. Przede wszystkim patrząc na zdjęcia - Milka się zmieniła. Ma teraz bardzo dużo sierści, jest strasznie puchata i ma kudłaty pyszczek. Właśnie planujemy w najbliższym czasie iść z nią do fryzjera. Niby to nie rasowy piesek, ale na pewno coś nam doradzą ;) Przyda jej się bo pod brzuszkiem strasznie jej sie kudełki plączą i nawet nie mam serca jej tam wyczesywać bo strasznie ją to ciągnie. A i patyczek jej się ostatnio w nóżkę zaplątał tak, że ledwo wyplątałam.

Ważyłam ją ostatnio u weterynarza, waży 14,5 kg. Wiele osób na spacerach mówi że dobrze sobie wygląda, albo że jest 'tłuściutka', ale to absolutnie nie prawda - podczas kąpieli, jak sierść jest mokra i przylegająca, robi się z niej taki mały, chudziutki piesek ;)
Geny foksteriera robią swoje - ciągle poluje na jeże (już się pare razy ukłuła ale to jej najwidoczniej nie przeszkadza), ropuchy, rozkopuje kretowiska i szczeka na ptaki przelatujące koło balkonu. Ale w parku ma wielu swoich psich przyjaciół z którymi pięknie biega i się bawi :) Jest tylko problem z dobermanami - po prostu ich nienawidzi! Jak tylko je zobaczy z daleka, to koszmar! Zawsze musimy skręcać jak zobaczymy że doberman idzie z naprzeciwka. Nie wiem, może ma jakieś złe doświadczenie z tą rasą? Ale tak poza tym to jest w porządku ;) :loveu:
Już nie ma najmniejszego problemu z czesaniem, myciem łapek, zawsze daje sobie wyczyścić ząbki. Kompletnie nie boi się petard ani burzy (na szczęście).
Trochę się rozpisałam... Ale o Milci można by tak długo :) Pozdrawiamy serdecznie!

Nie wiem czy zdjęcia się wkleją więc jakby co odsyłam do albumu: http://s750.photobucket.com/albums/xx142/milcia_2010/

Posted

I ja czekam z niecierpliwością na zdjątka. Miałam bardzo smutne dwa dni (pożegnałam mojego chorutkiego pieska) więc widok radosnego i szczęśliwego psiaczka na pewno choć troszkę poprawi mi humor

Posted

[quote name='AMIGA']Miałam bardzo smutne dwa dni (pożegnałam mojego chorutkiego pieska)
Oj, to smutne, bardzo nam przykro :(

Milcia została wytrymowała, zajęło to ok 3 godzin, od razu waży kilo mniej ;) Wygląda śliczniutko. Tylko niestety zaczęła bardzo panikować gdy pani chciała obciąć włosy wokół pyszczka. Nawet zawołała nas żeby pomóc ją przytrzymać, ale niewiele to dało. Obecność właściciela tylko pogarsza sprawę w takim przypadku. Ale jesteśmy umówione na dokończenie (główka, przednie łapki i jakieś tam małe poprawki ewentualnie) na 22 sierpnia (bo teraz pani idzie na urlop).

Teraz zdjęcia (choć zdjęcie nawet w 50% nie oddaje tego jak się zmieniła, na jakiego malutkiego pieska teraz wygląda i jak jest śliczna:))

takie mam teraz plameczki na grzbiecie! :)

A potem tak sobie ślicznie spała:

Pozdrawiam :)

• 5 weeks later...