AMIGA Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Oj ja od razu czułam, że to TEN domek :loveu::loveu: dla Milki. Milka szczęśliwa, wypielęgnowana, rozwalona na kanapach - cuuuudo Quote
tayga Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Marzy mi się... Oby wszystkie psiaki tak trafiały... Quote
pamela555 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Milcia odrobaczona, zabezpieczona przed pchłami i kleszczami, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. :) Jeszcze tylko czeka nas szczepionka przeciwko chorobom zakaźnym, tylko trzeba jeszcze odczekać po poprzednim szczepieniu i będzie komplet :) Zdjęcia z dzisiejszego spacerku: troszkę niewyraźne, bo to z komórki ;) na spacerkach milka strasznie goni ptaki i ostatnio sobie przypomniała o gryzieniu smyczy, chociaż ostatnio robiła to coraz rzadziej a jeśli już, to rzucaliśmy jej patyczek i z głowy. Teraz patyczek już nie działa ;) Ale pociechy z niej co niemiara! Pozdrawiamy serdecznie :) Quote
Lucyna Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Pamelo, dziękujemy pięknie za wieści - Milcia śliczna, wypiękniała u Was bardzo. Cieszę się, że udało się wkleić zdjęcia Dziękujemy za domek dla Milci ... :loveu::loveu::loveu: Quote
Poker Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 śliczniusia sunieczka, radosna , kochajcie ją na zawsze Quote
AMIGA Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 I my pozdrawiamy bardzo serdecznie i cieszymy się z dobrych wieści. :-) Quote
LILUtosi Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Od byłego domku tymczasowego też pozdrowionka. Miód na oczy widzieć że milka jest szczęśliwa. Quote
tayga Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 I serdeczne pozdrowionka z miejsca gdzie się zaczęło... Cudowne wieści :) Quote
pamela555 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Ostatnie szczepienie za nami :) Milcia już coraz lepiej znosi czesanie i mycie łapek, kupiliśmy też smycz z łańcuszkiem, więc już jej nie gryzie :) Pozdrawiamy! Quote
AMIGA Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Oj biedaczkaaaa, no i co ona teraz będzie gryźć? ;) Quote
Lucyna Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Dziękujemy Pamelo za wieści. Myślami jesteśmy z Mileczką ... Pozdrawiamy również, szczególnie Twoją mamę :lol: Quote
tayga Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Wpadam tutaj czasami jak mam doła z powodu braku domków... Poczytam i zaczynam znowu wierzyć, że cała reszta psich bid znajdzie swoje miejsce na ziemi i swojego ludzia. Quote
pamela555 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Witam po długiej nieobecności :) Nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda, ale postanowiłam napisać, bo tak długo się nie oddzywałyśmy...:oops: U Milci wszystko w jak najlepszym porządku. Właśnie przeglądnęłam jeszcze raz cały wątek.. Przede wszystkim patrząc na zdjęcia - Milka się zmieniła. Ma teraz bardzo dużo sierści, jest strasznie puchata i ma kudłaty pyszczek. Właśnie planujemy w najbliższym czasie iść z nią do fryzjera. Niby to nie rasowy piesek, ale na pewno coś nam doradzą ;) Przyda jej się bo pod brzuszkiem strasznie jej sie kudełki plączą i nawet nie mam serca jej tam wyczesywać bo strasznie ją to ciągnie. A i patyczek jej się ostatnio w nóżkę zaplątał tak, że ledwo wyplątałam. Ważyłam ją ostatnio u weterynarza, waży 14,5 kg. Wiele osób na spacerach mówi że dobrze sobie wygląda, albo że jest 'tłuściutka', ale to absolutnie nie prawda - podczas kąpieli, jak sierść jest mokra i przylegająca, robi się z niej taki mały, chudziutki piesek ;) Geny foksteriera robią swoje - ciągle poluje na jeże (już się pare razy ukłuła ale to jej najwidoczniej nie przeszkadza), ropuchy, rozkopuje kretowiska i szczeka na ptaki przelatujące koło balkonu. Ale w parku ma wielu swoich psich przyjaciół z którymi pięknie biega i się bawi :) Jest tylko problem z dobermanami - po prostu ich nienawidzi! Jak tylko je zobaczy z daleka, to koszmar! Zawsze musimy skręcać jak zobaczymy że doberman idzie z naprzeciwka. Nie wiem, może ma jakieś złe doświadczenie z tą rasą? Ale tak poza tym to jest w porządku ;) :loveu: Już nie ma najmniejszego problemu z czesaniem, myciem łapek, zawsze daje sobie wyczyścić ząbki. Kompletnie nie boi się petard ani burzy (na szczęście). Trochę się rozpisałam... Ale o Milci można by tak długo :) Pozdrawiamy serdecznie! Nie wiem czy zdjęcia się wkleją więc jakby co odsyłam do albumu: http://s750.photobucket.com/albums/xx142/milcia_2010/ Quote
LILUtosi Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 A my chętnie będziemy czytać o Mili. Jesteśmy tu i czekamy na częstsze opowieści. Quote
tayga Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Ale suuuuuper!!! Pięknie dziękuję za wieści. Tego mi brakowalo po dwóch paskudnych dniach - dawki optymizmu :) Quote
pamela555 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 :) Milcia już umówiona do fryzjera na czwartek ;P potem na pewno będą focie ;) Quote
tayga Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 pamela555 napisał(a)::) na pewno będą focie ;) czekam z niecierpliwością :) Quote
AMIGA Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 I ja czekam z niecierpliwością na zdjątka. Miałam bardzo smutne dwa dni (pożegnałam mojego chorutkiego pieska) więc widok radosnego i szczęśliwego psiaczka na pewno choć troszkę poprawi mi humor Quote
pamela555 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='AMIGA']Miałam bardzo smutne dwa dni (pożegnałam mojego chorutkiego pieska) Oj, to smutne, bardzo nam przykro :( Milcia została wytrymowała, zajęło to ok 3 godzin, od razu waży kilo mniej ;) Wygląda śliczniutko. Tylko niestety zaczęła bardzo panikować gdy pani chciała obciąć włosy wokół pyszczka. Nawet zawołała nas żeby pomóc ją przytrzymać, ale niewiele to dało. Obecność właściciela tylko pogarsza sprawę w takim przypadku. Ale jesteśmy umówione na dokończenie (główka, przednie łapki i jakieś tam małe poprawki ewentualnie) na 22 sierpnia (bo teraz pani idzie na urlop). Teraz zdjęcia (choć zdjęcie nawet w 50% nie oddaje tego jak się zmieniła, na jakiego malutkiego pieska teraz wygląda i jak jest śliczna:)) takie mam teraz plameczki na grzbiecie! :) A potem tak sobie ślicznie spała: Pozdrawiam :) Quote
AMIGA Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Dzięęęęęęęki :-) Jaki terier z niej wyszedł :-) Quote
pamela555 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Milcia po fryzjerku wygląda super, nie jest już takim kudłaczem ;) Tym razem poszło szybko, 20 min na główkę i wyrównanie. Zdjęcia: Quote
LILUtosi Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Ale bym ja przytuliła jak za dawnych lat ;-) Jest śliczniutka. Quote
Recommended Posts