Jump to content
Dogomania

MILKA - porzucona bidulka... W NOWYM DOMKU !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Milka twardo przespała cały dzień, nawet nie reagowała na moją nieobecność. Spała jak kamień. Jakieś pół godziny temu wyszła do WC i teraz znowu leży sobie na wersalce.

Posted

Właśnie otrzymałam wiadomość, że domek dla naszej Milki sprawdzony i jak najbardziej właściwy :loveu:
Tak więc zdrowiej Milciu kochana, przyszli Pańciostwo już nie mogą się doczekać ...:lol:
Milko, myślimy o Tobie, jutro będzie już lepiej ...

Posted

Lucyna napisał(a):
Właśnie otrzymałam wiadomość, że domek dla naszej Milki sprawdzony i jak najbardziej właściwy :loveu:
Tak więc zdrowiej Milciu kochana, przyszli Pańciostwo już nie mogą się doczekać ...:lol:
Milko, myślimy o Tobie, jutro będzie już lepiej ...

Jak cudownie!!! Milciu.... słyszałaś? Domek tylko dla Ciebie!!!
Trzymam kciuki za szybki powrót do formy :)

Posted

Tak, tak, już nawet piękny kocyk został zakupiony - taki śliczny dla niemowlaczka.pani w sklepie koniecznie chciała do zakupu dołożyć w promocji jeszcze skarpetusie dziecięce, ale niestety Milka ma 4 łapki, a niemowlak tylko 2 ;):p

Posted

Jeszcze raz dziękuję Amiga za wizytę i polecam się w przyszłości w razie potrzeby.
Prośba do Lilutosi - Państwo prosili o zmierzenie Milki, chcą zamówić szeleczki ...
A jak się czuje nasza gwiazdeczka, czy dzisiaj już jest troszkę lepiej? :roll:

Posted

Cała przyjemność po mojej stronie - Pani piecze wspaniałe ciasteczka :evil_lol:
Oczywiście zawsze służę pomocą w miarę moich możliwości. Sama w takim razie też będę korzyastać z pomocy, jakby zaszła taka potrzeba :p
Teraz trzeba rozwiązać następny problem - transport

Posted

Milka dzisiaj wieczorkiem spałaszowała pierwszą michę czyli zaczyna wracać do żywych. ;-)
Wczoraj leżąc ze mną w łóżku powarkiwała na mojego tz-ta. Ale się wkurzał!!! To trzecia suka która mnie pilnuje w łóżku.

Posted

Takie miejsce zdobyć, to trzeba teraz pilnować ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Cieszę się, że coraz lepiej się Milcia czuje. Rozglądam się za transportem do Nowej Huty.

Posted

Rano znalazłam ją w budzie skręconą z balonem za brzuch, więc skręt kiszek pewnie.
Nawet nie wiedziałam że tz ją wypuścił na ogród, myślałam że śpi na dole na wersalce. A ona cierpiała na zewnątrz i nikt jej nie pomógł, nie przytulił, nie zareagował. Tz mówi że chciała wyjść. Gdyby była w domu uratowałabym ją. Wiem gdzie nakłuć brzuch w takich sytuacjach i wypuścić gaz, za nim dojadę do weta. Najgorsze jest że była tam sama, beze mnie i że zginęła w mękach. Tyle jej dałam po 10 latach służby.

Posted

Wiem,że żadne słowa nie pomogą na Twój ból i żal. Ale to był wypadek, to po prostu sie zdarzyło i nie mogłas tego przewidziec.. Bardzo, bardzo Ci współczuje.

Posted

Tylko chyba czas jest w stanie coś zmienić. Muszę przyznać że jestem twardą kobietą, ale to mnie powaliło psychicznie i nie tylko. Nie spodziewałam się, nie teraz i nie w takich okolicznościach. Była moim pierwszym własnym psem, wyciąganym z parwowirozy, szkolonym, kochanym jak własne dziecko, eh.

Mileczka chodzi za mną przez cały dzień, śpi ze mną w łóżku, tylko jeść nie chce byle czego. Suche nie, namoczone suche z mięsem mielonym dla szczeniaków też nie, ale same mielone jak najbardziej.
Po za tym poskubie trochę i zostawia, a u mnie na jej miskę nadal czyha sfora, która z obcej miski zawsze chętnie zje.
Mam 4 zdjęcia ale z komórki więc słabej jakości.

Z kotem, choć jak mnie nie ma to gania koty - świetnie się przy tym bawi.

i ze mną w łóżeczku:

Posted

LILUtosi nie rób Sobie wymowek. Nie zawsze da się być wszędzie. Wyobrażam sobie co czujesz, ale czasu już nie cofniesz. Musisz się jakoś trzymać :glaszcze::calus:

Posted

Już odpisuję. Mam umówionego studenta, który jedzie na zajęcia do Krakowa w piątek lub sobotę rano. Jest raczej zdecydowany zabrać ślicznotę. Rozmawiałam z domkiem, będą czekać z niecierpliwością. Szczegóły będę znała wieczorem.