Jump to content
Dogomania

MILKA - porzucona bidulka... W NOWYM DOMKU !!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Milka została porzucona dość dawno... Pomieszkiwała między blokami. Dowiedziałam się o niej kilka dni temu, jak pojawiła się u koleżanki pod sklepem. Głodna, słaba, wystraszona i poraniona.
Postanowiłam zabrać ją do kojca, innego miejsca dla niej nie znalazłam.
Milka jest cudna!!! Spokojna, niesamowicie łagodna. Po trzech dniach pobytu w kojcu zaczęła się powoli otwierać na ludzi. Już nie jest taka wystraszona... chce się bawić, biegać, przytulić. Jest bardzo przyjazna w stosunku do innych zwierząt.
Milka ma ranę na piersi, nie wiem czy to pogryzienie, czy inny rodzaj skaleczenia. Na szczęście nie jest głębokie, ładnie się goi (na fotkach widać plamę po krwi :().
Psinka jest niewielka, sięga do połowy łydki... a moze nawet nie.

Boję się jednego - Milcia może być w ciąży. Istnieje potrzeba szybkiej sterylki... i oczywiście wszystko rozbija się o pieniądze.... no i ewentualne miejsce pobytu na ten czas po operacji. Nie powinna być wtedy w kojcu :(

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tayga ja jeszcze nie wpłaciłam kasy na Skrzata jest mi głupio ale narazie wpłacić nie mogę. Jak tylko będe miała możliwośc zaraz wpłacę.
Śliczna sunia ale finansowo nie mogę pomóc.:roll:

Posted

Śliczna i z takim charakterkiem "przepraszam, że żyję..." :(
Nikt nie zna jej przeszłości... Ale na smyczy idzie krok za mną. Jak zobaczyła Kamę biegającą z Lakusiem to się rozpędziła, po czym stanęła wystraszona, jakby pomyślała, ze zrobiła coś złego, skuliła się i patrzyła na mnie.
Wymiziałam, uspokoiłam... Po kilku takich "akcjach" już wiedziała, że może kicać bezkarnie.
Będzie z niej wspaniały bezkonfliktowy przyjaciel rodziny.

Posted

Mogę jej zrobić allegro, ale co napisać o sterylce? Musi być ciachnięta przed wydaniem, nie ma u was takich darmowych zabiegów dla psów znalezionych, talonów na zniżkę ?

Posted

U nas nie ma nic!!! Zero diagnostyki, dwie małe lecznice.
Wet da upust, jutro zapytam za ile zrobi. Rozglądam się za tymczasem na kilka dni po zabiegu, mam nadzieję, że uda mi się kogoś przekonać. Przed sterylką muszę ją wyprać, sierść zwłaszcza na brzuszku i pysiu ma posklejaną od brudu.
Sunia nie powinna sprawiać kłopotów :)

Posted

Chcę zrobić jej allegro, myślę, że spokojnie można napisać, że przed adopcją będzie wysterylizowana. Gdyby znaalazł się chętny, to damy radę.
W jakim ona jest wieku i ile może ważyć 12 kilo?
Tajga, Kama ze zdjęć wygląda na dość dużego psiaka, może jakaś fotka przy człowieku, to bardzo ważne w ogłoszeniach, przy nogach ludzia widać wielkość. Dopiero jak jest zdjęcie Kamy razem z Milką widać, że nie jest duża. Ja jestem w stanie ocenić po wadze wielkość psiaka, ale nie wszyscy. Tak przy okazji, jak się da to proszę :lol:
Próbuję panny jeszcze gdzieś ogłosić.

Posted

Milcia waży z 10 kg, taki mini foksterierek :) Jakby ją oddać w ręce groomera :)
W czwartek (mam duzo czasu) postaram się ją zabrać do weta, wtedy zważymy, obiejrzymy dokładnie i pomyślimy nad sterylką.

Posted

Wymyśliłam coś takiego, jak coś źle to pisz proszę.
Może jeszcze jej nie ogłaszać, ale szkoda czasu. Jeśli nie chcesz, aby coś z tego co napisałam nie ukazało się daj znać.

Milka – śliczna sunia mix teriera i border coli !!!

Śliczna i z takim charakterkiem "przepraszam, że żyję..."
Nikt nie zna jej przeszłości... psinka jest niewielka (ok. 10 kg), sięga do połowy łydki... a może nawet nie. Milka została porzucona dość dawno... Pomieszkiwała między blokami. Gdy ją zabierano była głodna, słaba, wystraszona i poraniona. Obecnie dochodzi do zdrowia przebywając w kojcu interwencyjnym w Gubinie w województwie lubuskim. Po trzech dniach pobytu w kojcu zaczęła się otwierać na ludzi.

Już nie jest wystraszona... chce się bawić, biegać, przytulić. Jest bardzo przyjazna w stosunku do innych zwierząt. Milka miała rankę na piersi, nie wiadomo czy to pogryzienie, czy inny rodzaj skaleczenia. Na szczęście nie było głębokie, ładnie się goi.Przed wydaniem będzie wysterylizowana.

Cytat wypowiedzi osoby opiekującej się sunią:
Milka jest cudna!!! Spokojna, niesamowicie łagodna.

Ale na smyczy idzie krok za mną. Jak zobaczyła Kamę biegającą z Lakusiem to się rozpędziła, po czym stanęła wystraszona, jakby pomyślała, ze zrobiła coś złego, skuliła się i patrzyła na mnie. Wymiziałam, uspokoiłam... Po kilku takich "akcjach" już wiedziała, że może kicać bezkarnie.
Będzie z niej wspaniały bezkonfliktowy przyjaciel rodziny.”

Pilnie poszukujemy dla Milki domu, który nie pozwoli, aby takie bezbronne stworzenie błąkało się po świecie nie kochane !!!

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy i wizyta przedadopcyjna.

Kontakt w sprawie adopcji:
telefon: 602821394
gadu-gadu – 1492938

Mail:[FONT=&quot]tayga@op.pl[/FONT]

Posted

Witam Lilutosi, to ta sunieczka. Bardzo chcę ją do Ciebie na DT wysłać w zamian za Cynię, którą wspólnymi siłami udało się nam dość szybko wyadoptować. Mam nadzieję na podobną akcję dla tej ślicznoty. Tylko ten transport ... może uda się coś wykombinować.

Posted

LILUtosi, zbieramy kasiorę na transport!!!
Kierowca i samochód już jest (człowiek fajny, ale bez grosza).
Czekam na dostawę pewnych rzeczy, będę bazarek robić w środę... może uda się nazbierać.

Posted

No tak... pod latarnią najciemniej :)
Mój TŻ wybiera się do Wrocławia z kolegą po jakieś części do auta, jeszcze nie wie czy we wtorek, środę, a może czwartek.
Oby te graty jeszcze tam były!!!!