rybon36 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 metoclopramid oprócz działania przeciwwymiotnegpo działa jeszcze stymulujaco na perystaltyke przewodu pokarmowego, jest na receptę, ile ona waży? Quote
Sylwka Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Magrada jeśli będzie to potrzebne to mam do oddania prawie cały listek (40 tabletek) Metoclopramidu 10 mg (termin przydatności do marca 2008 + ulotka. Podawałam lek mojemu kotu, bo miał zwolnioną perystaltykę podczas leczenia środkami psychotropowymi. Jestem z Krakowa ale bez problemu mogę to przesłać w każde miejsce w Polsce. Jeśli chcesz to daj znać na priva a jutro polecę na pocztę. Quote
Magrada Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Sylwka napisał(a):Magrada jeśli będzie to potrzebne to mam do oddania prawie cały listek (40 tabletek) Metoclopramidu 10 mg (termin przydatności do marca 2008 + ulotka. Podawałam lek mojemu kotu, bo miał zwolnioną perystaltykę podczas leczenia środkami psychotropowymi. Jestem z Krakowa ale bez problemu mogę to przesłać w każde miejsce w Polsce. Jeśli chcesz to daj znać na priva a jutro polecę na pocztę. Dzięki wielkie. Wysłałam Ci adres. Rybon będę wdzięczna jak napiszesz jak go stosować. Quote
Magrada Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Toska napisał(a):jak się czuje mala panna Vikunia ? Viktoria jest dziś okropnym łobuzem.Celowo nie zdrabniam imienia bo mnie tak dziś zezłościła że szkoda gadać. :lol: No rano zjadła i potem ciężko oddychała, nie umiała odkrztusić. Ale potem jak ją dłuzej ponosiłam (bo w końcu zasnęła na rękach po dzisiejszym bziku) nie słyszałam zeby miała jakies problemy z oddychaniem. Pozdrawiam :p Quote
rybon36 Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 czy dotarła wiadomość, że 1/10 tabletki?, strasznie ciężko będzie podzielić, może lepiej załatwic w zastrzykach, wtedy dawka będzie łatwiejsza Quote
Sylwka Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Jejku. Te tabletki są takie malutkie. Mi lekarka mojego kota radziła rozkruszać tabletkę na proszek a potem postepować jak narkoman (ułożyc proszek w rządek i dzielić). Moje kocisko waży jednak 6kg więc było prościej. Quote
Magrada Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Dotarła, dotarła- dziękuję. Chodzi o to, że w zasadzie hmm...to nie jest aż taki duży problem. Myśmy się już trochę przyzwyczaili do problemów ;) i akurat ta tabletka to spoko. Dzięki Quote
Magrada Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 rybon36 napisał(a):a jak się po tym zachowuje jej przełyczek? Różnie. Ale na razie muszę powiedzieć, że jest stabilnie. Zawsze, nawet po paru godzinach coś jej się ulewa ale mniej się tym krztusi. Czasem gorzej jest w nocy. Vika najchętniej śpi na grzbiecie i ma ochotę tak sobie leżeć, wtedy czasem prze sen się tym krztusi i potem do rana słychać że inaczej oddycha. Naprawdę nie wiem jak mam wyczuć ten moment w którym będzie jej cięzko żyć. Na razie myślę, ze jest stabilnie a Vika lubi sobie żyć. Pozdrawiamy Quote
enia Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 My też pozdrawiamy Vikunie aniołeczka ! Viki bądź grzeczna !;) Quote
marmar Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 Dagmarko,sledze watek i cisza ,nic nie piszesz,prosze napisz co u Viki i u WAS Quote
Magrada Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Dziękujemy za pamięć. Stan Viki jest stabilny. Wymiotuje każdego dnia ale troszeczkę tylko. Większość wychodzi na świat drugą stroną na szczęście. Bawi się, hałasuje, szczeka, biega -szczeniorek jeden. Chodzimy sobie na spacerki na których Vikę wszystko dziwi. Najbardziej boi się samochodów, kryje się wtedy za naszymi nogami. Ale coraz chętniej wychodzi z domu i robi się z niej mały chojrak. Zaczepia inne pieski a potem ucieka z podkulonym ogonkiem jak jakiś odważy się choćby podejść :lol: Uch...trzeba wreszcie jakies zdjątka pokazać... Całuski dla cioci marmar i wszystkich najlepszych martwiących się o nią cioć i wujków. kvk jhnnnn n n n ds - to dla wszystkich mały liścik od Viki :loveu: ____________ Vika, Daga i Łukasz Quote
enia Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 no to dobrze ,że jest w miare ok. poprawił mi sie humorek po liściku od Vikusi.....takie słońce wiosenka więc Vikunia musi troszku rozrabiać:p Pozdrawiam całą rodzinkę trzymajcie się! Quote
marmar Posted April 23, 2006 Author Posted April 23, 2006 VIKUSIA jak przezyła samotna godzinke w domku wczoraj?garnek ;) dostała? Quote
marmar Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 Vikunia : PATRZCIE JAKA JESTEM SLICZNA: CHYBA SE POLEŻE TAKA BYŁAM MALUTKA: Quote
Magrada Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Witamy :) No nareszcie trochę czasu jest i wyselekcjonowaliśmy zdjęcia Vikusi. Jest naprawdę kochana i mądra. Już się prawie nauczyła robić kupki i siuśki na dworku ale czasem jej się przydarzy:oops: Hehe Marmar- zawsze jak wychodzimy (zazwyczaj ktoś jest w domu- gorzej było ze ślubem choć i wtedy na krótko została sama), zostawiamy jej garnek. Bez jedzonka oczywiscie tylko np z tłuszczyku z mięsa. Ona wylizuje i wylizuje- to jest jedyny sposób. Nie możemy dać jej kości, żeby się nią zajęła z powodu gardziołka. Z radością obwieszczam, że czuła się przez ostatni czas dobrze, choć ma też złe dni niestety... Ale dobry humorek jej nie opuszcza, uwielbia ogryzać papcie i inne ubrania i lubi jeszcze... przepędzać duże psy :cool1: Dziś miała zabawną sytuację z ratlerkiem. Chudy i mały (na ogół to ona jest malutka)- już to ją zdziwiło a jeszcze jak zaczął na nią szczekać to stanęła jak wryta. Miała na pyszczku wypisane- "no jak ktoś śmie?!":p Zabawnie było. Pozdrawiamy wszystkie urocze ciotki i wujków myślących o Vice ciepło i pamiętających o niej :) Quote
marmar Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 Magradko i Łukaszku,dzieki ,ze tak bardzo dbacie o maluszka,jak bardzo urosła,jaka ona cudowna jest,jestem bardzo zaskoczona ,jej wielkoscia ,przy takiej wadzie jaka ona ma swietnie se z tym radzi,ale to dzieki Wam ,dostosowaliscie sie do zalecen lekarzy:loveu: :loveu: :loveu: Quote
marmar Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Vikunia popros swoja pancie aby skrobneła cosik w Twoim imieniu;) Quote
Recommended Posts