monika_dudek Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 :lol:Sushi jest z nami dziesiąty dzień. Prawdopodobnie będziemy musieli ją oddać w przyszłym tygodniu do schroniska (wyjazdy służbowe z pracy). Nie może u nas zostać, a nie mamy nikogo kto by się nią zajmował podczas naszych wyjazdów (od tygodnia po dwa, trzy), ani warunków na trzymanie dwóch psów. Dziękuję wszystkim za pomoc w przygotowaniu ogłoszeń i allegro. Jest to bardzo pilna sprawa, ponieważ Sushi odżyła u nas, jest czysta, zaszczepiona, zdrowa, a ja dzisiaj będę wiedzieć gdzie mamy wyjechać i na jak długo - począwszy od przyszłego tygodnia. Poniżej jej historia: 12 lutego (piątek) do pubu na Bogusławskiego (niedaleko PKP), wpadła jak burza, mała, chudziutka, suczka. Ma około 7 miesięcy. Psinka musiała mieszkać na ulicy co najmniej dwa tygodnie, ważyła około 2 kg. W pierwszym odruchu zawieźliśmy ją do schroniska, ale na następny dzień odebraliśmy ją - ponieważ pojechałam tam sprawdzić jak mała się czuje i w jakich jest warunkach - tragedia!:placz: Pomogła mi w tym Asia z TOZu - dziękuję. Mała jest mieszańcem ratlerka i pinczera (ma umaszczenie jak ratlerki - czarna, podpalana). Przygarnęliśmy maleństwo do nas na dom tymczasowy. Od tygodnia szukamy jej ewentualnych właścicieli (bo psinka jest bardzo dobrze ułożona, reaguje na komendy, jest grzeczna, lgnie do ludzi, super żyje z innymi psiakami).Niestety bez skutku. Sushi (bo tak ją nazwaliśmy), musiała wiele przejść w swoim krótkim życiu - z prawej strony, brakuje jej kawałeczek wargi (prawdopodobnie walczyła z innym psem), wszystko jest już dawno wygojone i nie umniejsza to cudnego wyglądu psinki. Szukamy dla niej domu stałego bardzo pilnie - z nami nie może na długo zostać. Bardzo proszę o kontakt wszystkich chętnych do adopcji (umowa adopcyjna z TOZ). Sunia będzie super kompanem dla osób starszych, osób zdecydowanych na szalone poranki, spokojne wieczory. Mała jest zaszczepiona, ma książeczkę zdrowia, jest odrobaczona, weterynarz zdecydował, że może mieć zrobioną sterylizację 3 marca (nie ma żadnych przeszkód). Ma obcięte pazurki, jest wykąpana i lśniąca. Troszkę ją podtuczyliśmy - waży około 2,4 kg. Kontakt do mnie: 502 753 053 lub monika.dudek@gmail.com Zapraszam do nas do domu do zobaczenia małego diabełka. Quote
Poker Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 kochani jesteście,że ją zabraliście. Przydałyby się lepsze zdjęcia i w tytule wątku prośba o ogłoszenia. Jak długo może być u Was? Quote
monika_dudek Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Bardzo proszę o pomoc w przygotowaniu i opublikowaniu ogłoszeń dla malej Sushi :) Dołączam zdjęcia - niestety nie mam aparatu i zdjęcia są takiej jakości jakiej są. Quote
monika_dudek Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Sushi może u nas zostać około tygodnia, maks dwóch - tzn wszystko zależy od naszych wyjazdów służbowych. Dlatego tak się martwię - nie jestem w stanie przewidzieć kiedy będziemy musieli wyjechać. Na razie nie mam takiej informacji z pracy, więc na najbliższy tydzień powinno być ok. Wyjeżdżamy z mężem na kilka, kilkanaście dni - wtedy nasza Bigi trafia do teściowej (która ma 70 lat i swojego jamnika). Nie da rady zająć się trzema psami na raz - z dwoma ma urwanie głowy. Zrobimy na pewno wszystko, aby Sushi nie trafiła do schroniska, ze względu na to iż pójdzie do boksów na zewnątrz (zabierając ją ze schroniska, taką dostałam informację), co skończy się dla niej źle - jest mała i chuda, a w boksach jest dużo psów i jest zimno. Jedzenie jest straszne - mała była przez cały tydzień zatruta - miała rozwolnienie i strasznie śmierdzące kupki. Teraz ją wyprowadziliśmy na prostą, jest zdrowa, najedzona, zadbana. Nie jesteśmy tak obeznani w temacie adopcji, ani ratowania psów, jak tutaj obecni na forum, stąd prośba o pomoc (jeżeli czegoś nie napisałam, pytajcie, nie wiem co może być ważne, a co nie). Quote
Poker Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 zdjęcia nie są złej jakości.Postarajcie się zrobić takie,żeby było widać całą sylwetkę. Quote
monika_dudek Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 [quote name='Poker']zdjęcia nie są złej jakości.Postarajcie się zrobić takie,żeby było widać całą sylwetkę. Mała jest strasznie ruchliwa, ale wrzucam kolejne fotki: Bardzo dziękuję za pomoc! Quote
Lucyna Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 póki co zamieniłam moje allegro, z którego psiak wczoraj znalazł domek. Ważne jeszcze 4 dni,wyróżnione. Myślę, że warto dać anons do wyborczej. Jak chcecie mogę wysłać, może ma właścicieli? Tzn. anons o tym, że do adopcji, ale kto wie? link do allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=921062373 Quote
Poker Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 pewnie, trzeba dać.Fajna sunieczka. A może znajdzie się właściciel ? Może by jeszcze do Wyborczej wrzucić. Lucynko, jesteś specjalistką również od ogłoszeń.Ja jestem noga, za to bazarki tłukę ile wejdzie, tylko coś kiepsko idą. Quote
Lucyna Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Tak jak pisałam wcześniej mogę wysłać prośbę do Wyborczej Quote
Poker Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Jak zwykle śliczne Allegro, już ponad 180 wejść !!! Quote
monika_dudek Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Boże, kobitki, jesteście niewiarygodne (bo tu same kobietki chyba są ;) ). Dziękuję bardzo za pomoc. Ja ze swojej strony pytam znajomych, smsy ślę. Zobaczymy co z tego wszystkiego będzie. Najgorsze to to, że już kocham to małe cudo :placz:, ale wiem że nie może być z nami. Jeżeli chcecie na żywo malucha zobaczyć, serdecznie zapraszam do nas. Mieszkamy koło aquaparku, dlatego wyjście do parku czy na górkę nie jest problemem, a "potencjalni" przyszli rodzice mogą zobaczyć Sushi w akcji - o dziwo nie rozrabia, słucha się i ogólnie jest boska (jak to małe diabły mają w naturze :cool3:) Jeszcze raz dziękuję za pomoc! Quote
Lucyna Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Troszkę dopracowałam allegro, http://www.allegro.pl/item921062373_sushi_mlodziutka_mikrosunia_do_adopcji.html spróbuję zrobić jeszcze jakieś ogłoszenia i do wyborczej wyślę prośbę. Quote
monika_dudek Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Lucyna napisał(a):Troszkę dopracowałam allegro, http://www.allegro.pl/item921062373_sushi_mlodziutka_mikrosunia_do_adopcji.html spróbuję zrobić jeszcze jakieś ogłoszenia i do wyborczej wyślę prośbę. Dzięki śliczne. Dzisiaj nie ma mojego szefa, dlatego nie miałam jak dopytać się o delegacje na następny projekt - postaram się jutro już dowiedzieć do kiedy mała Sushi ma u nas hotel :) Bardzo nie chcę, aby trafiła do schroniska! Proszę pomóżcie znaleźć dla niej dobry dom. Jak wy ni pomożecie, to już nie wiem kto! :placz: Quote
Lucyna Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Wysłałam prośbę do Wyborczej, może wydrukują w tym tygodniu. Jeszcze wstawiłam malutką na http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3930575_sushi_mlodziutka_nakolankowa_mikrosunia.html http://www.eoferty.com.pl/sushi_mlodziutka_mikrosunia_do_adopcji_170726.html http://www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=27068 http://www.adopcjapsa.pl http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3950831&cid=1558 http://www.mojpupil.pl/oddam_psa :lol::lol::lol: Quote
monika_dudek Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Dziękuję! Bardzo dziękuję. Quote
monika_dudek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Kochane dziękuję za pomoc - wyszukałam dla Sushi nowy domek. Cudowna rodzina. Dzisiaj odbędzie się decydujące spotkanie, mała prawdopodobnie odnajdzie swój upragniony dom. Dam znać czy wszystko zakończyło się pozytywnie i czy można zamknąć ten watek :) Quote
Lucyna Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 No to trzymam kciuki za mikropsinkę ...:lol: Quote
monika_dudek Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Poker napisał(a):oby się udało Kochane - SUSHI ma nowy domek. Dziękuję za wsparcie! Maleństwo ma się dobrze, ma bardzo rozsądną i mądrą rodzinkę. Już się zadomowiła. Ma swoje zabawki, ma swój kąt. Jest bardzo dobrze!:loveu: Quote
Markiz Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 monika_dudek napisał(a):Kochane - SUSHI ma nowy domek. Dziękuję za wsparcie! Maleństwo ma się dobrze, ma bardzo rozsądną i mądrą rodzinkę. Już się zadomowiła. Ma swoje zabawki, ma swój kąt. Jest bardzo dobrze!:loveu: Tak tak właśnie wyprosiła od męża kolejną porcję kolacji -gdyby jej pozwolić jadłaby bezprzerwy:lol::lol::lol:łącznie z piłeczką którą dostała . Quote
Lucyna Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Super Moniko ...:lol: Gratuluję, sama sobie poradziłaś, jednak ten odruch serca się opłacił ... Kasuję ogłoszenia, możesz mieć jeszcze telefony z Wyborczej, podawaj im na maila link do mikropsiaków i niech wybierają ...:evil_lol: http://www.dogomania.pl/threads/177531-MIKROPSY-do-adopcji-a-wAE-tek-informacyjny-proszAE-nie-pisaAE powodzenia malutka Sushi ...:lol: Quote
Lucyna Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Witamy na wątku:loveu: dziękujemy nowemu domkowi za pokochanie maleńkiej sushi ...:iloveyou: :Rose::Rose::Rose: :painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run: Quote
Markiz Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Lucyna napisał(a):Witamy na wątku:loveu: dziękujemy nowemu domkowi za pokochanie maleńkiej sushi ...:iloveyou: :Rose::Rose::Rose: :painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::painting::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run: Hej fajna jest mała właśnie śpi sobie głowa jej dynda,chyba muszę kupić nowe posłanie bo to trochę małe.Lenka się jej boi ale mówi że coraz mniej.Najgorsze że załatwia się w domu dziś 6 kup i inne!!!!!!!!!!!!Cały czas chodzi głodna?????????W nocy ukradła cukierki i wcinała po kryjomu.Na spacerze ciągnie straszne smycz i nie chce się za bardzo załatwiać?Wczoraj łaziła nawet po ławie,dziś już sobie powoli odpuszcza.Nawet dała się wykąpać :lol: Nie wiem ile powinna jeść znaczy jak dużo?\Rano dostała suchą karmę koo obiadu makaron z mięsem później jakiś przysmak pedigree i na kolację trochę suchej karmy.Ale od dzieci też "kradła".Nadal głodna.Co zje po chwili kupa.Myślę że to nerwy.Strasznie boi się większych psów piszczy i w ogóle.Chyba miała" przygody"Pozdrawiam Kamila Quote
Lucyna Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Bądźcie dla niej wyrozumiali w pierwsze dni :modla: nauczy się funkcjonować ... pewnie potrzebuje trochę czasu ...:loveu: Quote
Markiz Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Lucyna napisał(a):Bądźcie dla niej wyrozumiali w pierwsze dni :modla: nauczy się funkcjonować ... pewnie potrzebuje trochę czasu ...:loveu: Rano daję suchą karmę .W obiad gotuję.Czyli zrezygnuję z kolacji a będę dawała więcej śniadania?Może to ją trochę ustabilizuje.Dziś znowu obsrała i obsikała mieszkanie.Już nie wiem.Szczerze mówiąc ciężko jest.Dzieci prawie co godzinę ją na dwór biorą ale na dłuższą metę się nie da.Ale dziś już taka spokojniejsza trochę-nawet szczeka. Quote
Recommended Posts