LILUtosi Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Pod koniec stycznia zostały odłowione z osiedla i przywiezione do schronu. Samiec miał taki brzuch że myślałam że to suka w ciąży. Czekały 14 dni na swojego właściciela ale może i lepiej że się nie zgłosił. Psy dla doświadczonych i silnych właścicieli. Tak wyglądały jeszcze w trakcie kwarantanny. 210-10 Argentina 3 lata, suka, dog argentyński, wysterylizowana. Była znaleziona wraz z psem tej samej rasy. Jest spokojna, zrównoważona i karna. Wymaga jednak doświadczonego opiekuna o mocnej psychice. Chętnie pilnuje, jest czujna. Jedynie do domu z ogrodem Quote
LILUtosi Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 o nim: 209-10 Argento 3 lata, samiec doga argentyńskiego, wykastrowany. Jest mocnym i zdecydowanym psem. Wobec opiekunów dość posłuszny. Wymaga jednak doświadczonego opiekuna, który zna tę rasę. Tylko do domu z ogrodem. Jest czujny. PIES CAŁKOWICIE ZDOMINOWAŁ SUKĘ. POTRAFI DO NIEJ SKOCZYĆ Z ZĘBAMI I PRZYGNIEŚĆ DO ZIEMI. JEST TO MOCNY PIES I TYLKO I WYŁĄCZNIE DLA PRZEWODNIKA Z DOŚWIADCZENIEM!!! NAJLEPIEJ DLA MIŁOŚNIKA RASY, KTÓRY JUŻ POSIADAŁ PODOBNEGO PSA. Quote
LILUtosi Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Zostawie jeden post w razie czego... Quote
ninka10 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 witam , Czy suka nadaje sie do mieszkania z innym psem ? dokładnie chodzi o rottka kastrowanego ? mamy dość duże mieszkanie , mamy córkę 8 lat . Jest doświadczona jeśi chodzi o psy ( od urodzenia przy rottkach ) Quote
amensalizm Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Jako że chłopak tak zdominował sukę to chyba osobno im trzeba domku szukać? Zastanawiam się czy wstawić je na forum ludzi którzy budują domy- bo to niezły kąsek dla ludzi z "rezydencjami", ale z drugiej strony... potrzeba kogoś z doświadczeniem. Quote
doddy Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Może forum molosów by coś pomogło? Ostatnio zgłosił się do nas chłopak stamtąd który mógł dac DT DA. Quote
LadyS Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 O-mój-Boże, zakochałam się. Jak pomóc? Ogłoszenia? Quote
amensalizm Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 http://www.forum.**********/showthread.php?p=955451#post955451 Na molosy je dałam. Quote
Koperek Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 ninka10 napisał(a):witam , Czy suka nadaje sie do mieszkania z innym psem ? dokładnie chodzi o rottka kastrowanego ? mamy dość duże mieszkanie , mamy córkę 8 lat . Jest doświadczona jeśi chodzi o psy ( od urodzenia przy rottkach ) Nie, nie nadaje się. Te psy potrzebują szukać domu osobno ninka (znamy się z ROTTKI ;))- bez żadnego psa, czy innego zwierza! ARDŻENTA i ARDŻENTO :) Quote
ast Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Hej sorki ze sie wtracam ale to raczej nie są dogi argentynskie ale buldogi amerykańskie.To bardzo podobne rasy,ale również zaliczane do molosów.Mój kolega ma doga argentyńskieo i jest dużo dużo wyższy,a dogi amerykańskie sa niższe i bardziej krępe,tak jak te w naszym schronie.mam nadzieje,ze nikt nie bedzie miał mi tego za złe moze, siemyle ale po prostu doga argentyńskiego widzę prawie na co dzień i na prawde się różni od tych w schronie,bo również widziałam je na żywo. Quote
ast Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ale to nie zmienia faktu ze to piekne molosy:) Quote
doddy Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Bardzo ładne argentyny. Argentyny są bardzo różne w typie. Są także niższe. Myślę, że nie ma co wymyślać im innych ras. Quote
Koperek Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 doddy napisał(a):Bardzo ładne argentyny. Argentyny są bardzo różne w typie. Są także niższe. Myślę, że nie ma co wymyślać im innych ras. Dokładnie! Ast- ja też zachodziłam w głowę, jakie to argentyny o takim wzroście, ale tak jak pisze doddy- są różne typy. Też się przyzwyczaiłam do wysokich białasów. Natomiast p. Lidia całkiem odwrotnie- że właśnie dog agrentyński to nie jest wysoki pies z założenia. I tak doszłyśmy do kompromisu :D p.s. Wiem, jak wygląda buldog amerykański i w żaden sposób morda żadnego z powyższych stworzeń do niego porównać się nie da ;) Quote
LILUtosi Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Też miałam obiekcję co do wielkości tych białasów. I też zostałam schronie że tak powiem przekrzyczana. Dla mnie to jest mieszanka asta z dogiem. Nie mają typowej sylwetki doga, smukłej, strzelistej, pomijając wysokość. Spójrzcie na łapy - typowo astowate. Dla porównania nasz Oskarek Quote
doddy Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Już zaraz opróżnię. A białasy są naprawdę ładnymi DA. I wyglądają jak rodzeństwo. Quote
ast Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dzieki Lilutosi ze podzielasz moja opinią bo czyste argentyny to na pewno nie są:)Ale nie ma co sie spierać tylko szukac domku białaskom. Quote
Koperek Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 ast napisał(a):Dzieki Lilutosi ze podzielasz moja opinią bo czyste argentyny to na pewno nie są:)Ale nie ma co sie spierać tylko szukac domku białaskom. Czyste argentyny to jedynie z papierami ast :) czy te wyższe, czy te niższe! :) I ani nie są takimi bohaterzy tego wątku, ani Oskar przedstawiony przez LILUtosi ;) tak gwoli ścisłości. Quote
Recommended Posts