Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pod koniec stycznia zostały odłowione z osiedla i przywiezione do schronu. Samiec miał taki brzuch że myślałam że to suka w ciąży. Czekały 14 dni na swojego właściciela ale może i lepiej że się nie zgłosił. Psy dla doświadczonych i silnych właścicieli. Tak wyglądały jeszcze w trakcie kwarantanny.

210-10
Argentina
3 lata, suka, dog argentyński, wysterylizowana.
Była znaleziona wraz z psem tej samej rasy.
Jest spokojna, zrównoważona i karna.
Wymaga jednak doświadczonego opiekuna o mocnej psychice.
Chętnie pilnuje, jest czujna.
Jedynie do domu z ogrodem

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o nim:
209-10
Argento
3 lata, samiec doga argentyńskiego, wykastrowany.
Jest mocnym i zdecydowanym psem.
Wobec opiekunów dość posłuszny
.
Wymaga jednak doświadczonego opiekuna, który zna tę rasę.
Tylko do domu z ogrodem.
Jest czujny
.
PIES CAŁKOWICIE ZDOMINOWAŁ SUKĘ. POTRAFI DO NIEJ SKOCZYĆ Z ZĘBAMI I PRZYGNIEŚĆ DO ZIEMI. JEST TO MOCNY PIES I TYLKO I WYŁĄCZNIE DLA PRZEWODNIKA Z DOŚWIADCZENIEM!!!
NAJLEPIEJ DLA MIŁOŚNIKA RASY, KTÓRY JUŻ POSIADAŁ PODOBNEGO PSA.

Posted

witam , Czy suka nadaje sie do mieszkania z innym psem ? dokładnie chodzi o rottka kastrowanego ? mamy dość duże mieszkanie , mamy córkę 8 lat . Jest doświadczona jeśi chodzi o psy ( od urodzenia przy rottkach )

Posted

Jako że chłopak tak zdominował sukę to chyba osobno im trzeba domku szukać?
Zastanawiam się czy wstawić je na forum ludzi którzy budują domy- bo to niezły kąsek dla ludzi z "rezydencjami", ale z drugiej strony... potrzeba kogoś z doświadczeniem.

Posted

ninka10 napisał(a):
witam , Czy suka nadaje sie do mieszkania z innym psem ? dokładnie chodzi o rottka kastrowanego ? mamy dość duże mieszkanie , mamy córkę 8 lat . Jest doświadczona jeśi chodzi o psy ( od urodzenia przy rottkach )

Nie, nie nadaje się. Te psy potrzebują szukać domu osobno ninka (znamy się z ROTTKI ;))- bez żadnego psa, czy innego zwierza!

ARDŻENTA i ARDŻENTO :)

Posted

Hej sorki ze sie wtracam ale to raczej nie są dogi argentynskie ale buldogi amerykańskie.To bardzo podobne rasy,ale również zaliczane do molosów.Mój kolega ma doga argentyńskieo i jest dużo dużo wyższy,a dogi amerykańskie sa niższe i bardziej krępe,tak jak te w naszym schronie.mam nadzieje,ze nikt nie bedzie miał mi tego za złe moze, siemyle ale po prostu doga argentyńskiego widzę prawie na co dzień i na prawde się różni od tych w schronie,bo również widziałam je na żywo.

Posted

doddy napisał(a):
Bardzo ładne argentyny. Argentyny są bardzo różne w typie. Są także niższe.
Myślę, że nie ma co wymyślać im innych ras.

Dokładnie! Ast- ja też zachodziłam w głowę, jakie to argentyny o takim wzroście, ale tak jak pisze doddy- są różne typy. Też się przyzwyczaiłam do wysokich białasów. Natomiast p. Lidia całkiem odwrotnie- że właśnie dog agrentyński to nie jest wysoki pies z założenia. I tak doszłyśmy do kompromisu :D

p.s. Wiem, jak wygląda buldog amerykański i w żaden sposób morda żadnego z powyższych stworzeń do niego porównać się nie da ;)

Posted

Też miałam obiekcję co do wielkości tych białasów. I też zostałam schronie że tak powiem przekrzyczana. Dla mnie to jest mieszanka asta z dogiem. Nie mają typowej sylwetki doga, smukłej, strzelistej, pomijając wysokość. Spójrzcie na łapy - typowo astowate.
Dla porównania nasz Oskarek

Posted

Dzieki Lilutosi ze podzielasz moja opinią bo czyste argentyny to na pewno nie są:)Ale nie ma co sie spierać tylko szukac domku białaskom.

Posted

ast napisał(a):
Dzieki Lilutosi ze podzielasz moja opinią bo czyste argentyny to na pewno nie są:)Ale nie ma co sie spierać tylko szukac domku białaskom.

Czyste argentyny to jedynie z papierami ast :) czy te wyższe, czy te niższe! :) I ani nie są takimi bohaterzy tego wątku, ani Oskar przedstawiony przez LILUtosi ;) tak gwoli ścisłości.