ola_k11 Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Wylatuje mu siersc strasznie!!pelno jej na podlodze a o dywanie juz nie mowic(jest jasny wiec wszystko widac, jakby byl brudny ...):roll: nawet jak sie trzepie to leci mu siersc... podobno na wiosne tak powinno byc ale czy az w takich ilosciach ze codziennie cala szufelke zmiatam z podlogi, nie liczac dywanow..?? no a jak sobie z tym radzic??czy czesac psa krotkowlosego mozna czy to cos wogole da?? Quote
Bodziulka Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Bodziek też linieje - mam pełno jego sierści w pościeli :razz: i na ciuchach. Czasami czeszemy go gumową szczotką-rękawiczką. Jak sie go dłużej głaszcze albo klepie po pupci :lol: to jest tego peeełno. Więc to raczej normalne. Chyba Dingo nie ma jakiś placków na skórze bez sierści po tym wypadaniu? Quote
ola_k11 Posted March 3, 2006 Author Posted March 3, 2006 Nie nie plackow nie ma!!! jak przyszedl ze schroniska to mial wylysialy pysk-wygladal jak goryl:D no i mial jeszcze maly wylysialy punkcik na "czolku" ale teraz mu to wszystko poroslo...wet powiedziala ze to bylo ze smutkow!:( a teraz to tylko tyle ze linieje:) o ubraniach to juz nie mowie musze po domu chodzic w jakis "dziadach" bo inaczej wszystko zniszczone:)dywan to juz tragedia lepiej nie mowic:) no to sie ciesze ze to normalne:)hehe ale zabrzmialo...nie ciesze sie ze jest ale dobrze ze to nic zlego:) Quote
marmar Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Betina tez linieje,okropne!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
ola_k11 Posted March 4, 2006 Author Posted March 4, 2006 no okropniaste te wloski sa...wszedzie ich pelno!! Quote
ola_k11 Posted March 5, 2006 Author Posted March 5, 2006 kupilam mu dzis szczotke do czesania w Kakadu:) ale nie martwcie sie nie pojechalam po nia specjalnie:) Quote
moon_light Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 [quote name='ola_k11']kupilam mu dzis szczotke do czesania w Kakadu:) ale nie martwcie sie nie pojechalam po nia specjalnie:) i myślisz że ktoś Ci Olu w to uwierzy ??:lol::evil_lol: ps. w kakadu strasznie drogo:P Quote
ola_k11 Posted March 5, 2006 Author Posted March 5, 2006 moon_light napisał(a):i myślisz że ktoś Ci Olu w to uwierzy ??:lol::evil_lol: ps. w kakadu strasznie drogo:P nie wiem czy to drogo 35 zl za szczotke:cool3: w Arkadii bylam przypadkiem(tak mi sie wydaje) ...ale do Kakadu juz zaszlam celowo:evil_lol: ps. dopiero zauwazylam jak ja beznadziejnie zatytulowalam temat!!logiczne przeciez ze linienie jest normalne:eviltong: chodzilo mi tylko czy w takich ilosciach to normalne!!heehe...jak ktos to rozumie to luzik:) Quote
Troja Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 linienie psa w tym okresie jest normalne. Żeby jednak mniej włosów było w mieszkaniu potrzeba go regularnie, przynajmniej raz dziennie czesac. Ja robie to dwa razy dziennie-rano i wieczorem- ale to chyba bardziej z powodu że mam bzika na punkcie sierści w domu. najlepiej wyczesuje sie gumowym zgrzebłem. Bokser ma krótka sierśc i guma powoduje że obumarła sierśc jest łatwiej wyczesana z psa. Zgrzebło kosztuje do 10 zł i mozna je dostac w każdym sklepie zoologicznym. Dobre jest tez podawanie witamin które zawieraja w sobie biotynę. Quote
Doda1211 Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 znam te tony rudych włosów które są WSZĘDZIE ! :lol: Quote
Recommended Posts