Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wylatuje mu siersc strasznie!!pelno jej na podlodze a o dywanie juz nie mowic(jest jasny wiec wszystko widac, jakby byl brudny ...):roll: nawet jak sie trzepie to leci mu siersc...
podobno na wiosne tak powinno byc ale czy az w takich ilosciach ze codziennie cala szufelke zmiatam z podlogi, nie liczac dywanow..??
no a jak sobie z tym radzic??czy czesac psa krotkowlosego mozna czy to cos wogole da??

Posted

Bodziek też linieje - mam pełno jego sierści w pościeli :razz: i na ciuchach. Czasami czeszemy go gumową szczotką-rękawiczką. Jak sie go dłużej głaszcze albo klepie po pupci :lol: to jest tego peeełno. Więc to raczej normalne. Chyba Dingo nie ma jakiś placków na skórze bez sierści po tym wypadaniu?

Posted

Nie nie plackow nie ma!!! jak przyszedl ze schroniska to mial wylysialy pysk-wygladal jak goryl:D no i mial jeszcze maly wylysialy punkcik na "czolku" ale teraz mu to wszystko poroslo...wet powiedziala ze to bylo ze smutkow!:( a teraz to tylko tyle ze linieje:) o ubraniach to juz nie mowie musze po domu chodzic w jakis "dziadach" bo inaczej wszystko zniszczone:)dywan to juz tragedia lepiej nie mowic:)
no to sie ciesze ze to normalne:)hehe ale zabrzmialo...nie ciesze sie ze jest ale dobrze ze to nic zlego:)

Posted

[quote name='ola_k11']kupilam mu dzis szczotke do czesania w Kakadu:) ale nie martwcie sie nie pojechalam po nia specjalnie:)
i myślisz że ktoś Ci Olu w to uwierzy ??:lol::evil_lol:

ps. w kakadu strasznie drogo:P

Posted

moon_light napisał(a):
i myślisz że ktoś Ci Olu w to uwierzy ??:lol::evil_lol:

ps. w kakadu strasznie drogo:P

nie wiem czy to drogo 35 zl za szczotke:cool3: w Arkadii bylam przypadkiem(tak mi sie wydaje) ...ale do Kakadu juz zaszlam celowo:evil_lol:

ps. dopiero zauwazylam jak ja beznadziejnie zatytulowalam temat!!logiczne przeciez ze linienie jest normalne:eviltong: chodzilo mi tylko czy w takich ilosciach to normalne!!heehe...jak ktos to rozumie to luzik:)

• 1 month later...
Posted

linienie psa w tym okresie jest normalne. Żeby jednak mniej włosów było w mieszkaniu potrzeba go regularnie, przynajmniej raz dziennie czesac. Ja robie to dwa razy dziennie-rano i wieczorem- ale to chyba bardziej z powodu że mam bzika na punkcie sierści w domu. najlepiej wyczesuje sie gumowym zgrzebłem. Bokser ma krótka sierśc i guma powoduje że obumarła sierśc jest łatwiej wyczesana z psa. Zgrzebło kosztuje do 10 zł i mozna je dostac w każdym sklepie zoologicznym. Dobre jest tez podawanie witamin które zawieraja w sobie biotynę.