Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo ladnie to o Buni napisalas.:loveu:

Te dwa zdjecia sa juz z nowego domu. Prawda ze sa b. cieple. Do tego byl jeszcze bardzo serdeczny list. To zawsze ulatwia rozstanie i daje poczucie dobrze wypelnionej "misji".
Kazdy pies, ktory przewina sie przez nasz dom pozostaje odrobinke moj. Zawsze kiedy przychodzil moment podejmowania decyzji o nowych wlascicielach cierpialam na bezsenne noce i bylam okrutnie zestresowana.
Dlatego (m. in.) zostala u nas Tundra. Moj moz sadzil, ze tym sposobem zamknie historie "biednych" psow u nas w domu. Tundra tez jest wyjatkowa i tez ma swoja smutna przeszlosc.
Ale sprawa biednych psow jest jak nalog, kto raz zaczal nie potrafi skonczyc, a i konca smuteczkow niestety nie widac.:shake:

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przed chwila wracilam do pierwszej strony tego postu i do zdjec z malenka sunia,siedzaca nieruchomo przy budzie.Juz by jej nie bylo,gdyby nie serce Dorothy i ludzi,ktorzy ja zauwazyli i pomogli.

Piekne,piekne,piekne.

Posted

tak, tez czasem zagladam na te zdjecia, i ciesze sie ze ona tam nie zostala w tej slomie.... zaraz widze male nieruchome martwe cialko...:-(
a tak, mowie Wam, ale ja ją rozpieszczam :evil_lol:

Posted

Pamiętam ten dzień kiedy ją zobaczyłam.. Myślałam, że mi serce pęknie, kiedy odjeżdżałam bez niej do domu..

Cieszę się, że mimo wszystko udało się :)

Posted

Bunia ma sie cudownie.
Jutro skrobne wiecej.
Bardzo chcialam zeby tuxman wstawil zdjecia ale on nie chce samych zdjec bez wymyslania historyjki, a wymyslanie mu jakos nie idzie:placz:
Jak sie wkurze sama wstawie choc tak ladnie nie umiem.
Bunia jest kochana i wciaz u mnie na kolanach :loveu:
usciski dla cioc!!!

Posted

Czołem wszystkim na forum!
Dziś naprawdę króciótko - bo trza iść zaraz spać... D. prosiła mnie o powieszenie kilku zdjątek słodkiej Śpiącej Królewny - co niniejszym czynię... (z króciótkimi komentarzami - no nie jwestem w stanie się całkowicie powstrzymać...:evil_lol: )

"Dwie królewny i służka..." :diabloti:

"Za jakie grzechy mnie to czeka?"

"Przedłużenie ogona Strażnika Zamku, Bertolińskiego herbu DwaJajka"

"Nie ma jak u mamy... kto niewierzy - robi błąd!"

Pozdrawiam

Posted

Dziekujemy!!! Wymiziamy nie ma sprawy!!

Buni miziania nigdy dosc...
Wczoraj mialam kiepski dzien chandrowy i wyladowalam w lozku poplakujac, trzy godziny lezalysmy sobie z Bunia przytulone, ona wyciagala lapki przeciagala sie co jakis czas i tak pomrukiwala to swoje: aerrrmmmm
albo mmrerrrrmmmurrrm ;)
ze juz potem wszystko mi przeszlo.
Ona dziala na mnie terapeutycznie.

Posted

O rany, to wczoraj nie tylko ja tak miałam?:crazyeye:

mój dzień uratowała dzika Lusia, zjadła wczoraj z ręki:multi:

to się nazywa "dogoterapia" co Dorothy?:razz:

Posted

oj tak...
czasem bez tej dogoterapii byloby bardzo zle, naprawde...
:shake:
i popatrz swan,
dla mnie terapetuta byla mala chora stara niewidoma psina
dla Ciebie mala dzikuska bojaca sie wzystkiego

i pomoglo!

Posted

Oj, a ja nie chciałam zasmucać wczorajszym depresyjnym nastrojem a tu widzę, że cioteczki też tam mają :shake:

Moje ukojenie to 4 psy latające pod nogami i sparaliżowany jamnior-uparciuch, który zaczął łazikowac i teraz mu się znów schodów zachciewa ....

Bunia :loveu:
Lusia :loveu:

Posted

Dorotka, a pamiętasz stronę, którą robi Rebellia, o psach starych i kalekich do adopcji?

Dawno tam nie zaglądałam, więc nie wiem, czy tam coś pisałaś, ale jest to świetne miejsce, żeby napisać o Buni i o tym jak się w domku zachowuje i jaka dla Was jest:loveu:

Posted

calkiem mozliwe, zagladalam przelotnie, chetnie cos tam napisze tylko narazie a/ brak weny i checi do czegokolwiek, b/ ksiazka w tlumaczeniu jakos dziwnie sie wydluza a termin jeszcze dziwniej nadciaga siedmiomilowymi krokami c/ Bunia...

NO WLASNIE.

A Bunia ma cieczke i podrywa Berta.
Katastrofa.

Chodzi (pewnie dlatego)i posikuje co 20 min po domu.
A Sunia uznaje to za zagrozenie jej terenu chyba i chodzi za nia i tez posikuje.

wiec mam dwa wyjscia:
albo::drinking: :drinking: :drinking:

albo::flaming: :flaming: :flaming:

Posted

Dorothy napisał(a):
...

wiec mam dwa wyjscia:

jest jeszcze trzecie: