Nemko Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Dzis w poludnie Carolinascotties byla przejazdem w Krzyzu a tam na dworcu zastała tego oto pieska!! Pytala pan w kasie czy ten pieseczek dlugo tam koczuje, czy cos o nim wiedzą, to powiedziały ze juz dobrych kilka, kilkanascie dni... Czy ktos z tych okolic moglby mu pomoc?? Podobno jak Karolina podeszla do niego, niesmiało zaczął machac koncowka ogonka... i patrzył....tak patrzył, az serce sciska Quote
ata Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Ten psiak wygląda na bardzo zabiedzonego, POMOC POTRZEBNA !!!!!!!!!!!!!! Nemko, napisz skąd jesteś... zaznacz również pod awatarkiem (powinno to być obowiazkowe wypełnienie) Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 jestem jestem...ja z zach-pom, ale o ile wiem Carolinascotties dzis po niego pojechala. Miala dzis dac znac co i jak, pewnie sie odezwie wieczorkiem. Dzis dzwonila do mnie i mowila, ze kupila juz nawet kaganiec w razie jakby konduktor sie pytał...Wezmie go do siebie na razie. Czekamy na nia, pewnie napisze... Quote
carolinascotties Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Witajcie - juz jestem - chodzi o Krzyz na trasie Pila - Szczecin - czyli Krzyz Wielkopolski. Bylam tam dzis od 15.10 - 16.30 - wczoraj przygotowalam sie do akcji - kupilam kaganiec z materialu, puszki(od przemilej pani ze sklepu zoologicznego w Galaxy dostalam 10 saszetek promocyjnych z sucha karma Royala), z domu zabralam smycz, obroze... a psiuta nie było - chodziłam w okolicach dworca - rozmawiałam z taksowkarzem, panami z ochrony kolei, paniami z kioskow na dworcu. Dowiedzialam sie, ze pies - koczowal tam 3-4 dni, (wczesniej krecil sie w okolicach dworca - tak mowil taksowkarz). Zostawilam swoj numer telefonu w dwoch kioskach - jesli go zobacza - zadzwonia - zapewnili. Zaluje, ze nie wzielam go w piatek - niestety mialam kilka minut ... i ani smyczy, ani kaganca - w pociagu pewnie bylyby problemy... poza tym moglby mi zwiac na jakiejs nieznanej stacji - a tego bym sobie nie wybaczyla... Prosze teraz dogomaniakow z Krzyza - jesli znajdziecie chwile - rozejrzyjcie sie - popytajcie, jesli mieszkacie blisko dworca - podejdzcie i zapytajcie... ta bida jest cudownym psem!!! Nemko - pieknie dziekuje za zalozenie watku!!!! Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 kurde....:( a bylo tak blisko... Quote
farmerka63 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Dzisiaj byłam na dworcu ok. południa. Psiaka niestety nie było. Pani w kasie powiedziała, że widziała go jeszcze w nocy z piątku na sobotę ( pracowała na nocną zmianę) . Jutro rano zadzwonię do znajomego kolejarza, który pracuje jako obsługa dworca - może coś wie ? Quote
carolinascotties Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Bardzo dziekuje Farmerko - jak tylko bedzie cos wiadomo - prosze o wiadomosc :) zaraz wysle swoj numer telefonu. Quote
farmerka63 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Carolino - odebrałam i przesłałam moje :) Mam wyrzuty, że się nie ruszyłam w ten piątkowy późny wieczór... :( Quote
carolinascotties Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Dziekuje bardzo :loveu: ja mam wyrzut, ze nie wzielam go ze soba... ale nawet sznurowek nie mialam w butach...a przeszlo mi to przez mysl... od teraz nie rusze sie bez smyczy, obrozy i kaganca w torbie... nie mozemy miec wyrzutow :) musimy wierzyc, ze psiut sie znajdzie :) nie pozwolimy mu zniknac :) Quote
farmerka63 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 W chwili obecnej psiaka na dworcu nie ma, ale znajomi kolejarze pracujący przy obsłudze dworca oraz SOK-iści są zawiadomieni . Gdy tylko psiak się pojawi zostanie zwabiony na posterunek SOK-u smakowitą zanętą , a my będziemy zawiadomieni. Zatem czujki rozstawione i CZEKAMY NA SYGNAŁ :) Quote
carolinascotties Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Farmerko - pięknie Ci dziękuje - dzięki Tobie mam wspaniały dzień! wierzę - że w końcu ktoś z poinformowanych natknie się na naszego bezdomnego psiura... Quote
carolinascotties Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Farmerko - pięknie Ci dziękuje - dzięki Tobie mam wspaniały dzień! wierzę - że w końcu ktoś z poinformowanych natknie się na naszego bezdomnego psiura... Quote
Nemko Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Dziekujemy Farmerko!!! Oby tylko ta obława sie udała, oby doszla do skutku!!! Czekamy na wiesci!!! Quote
carolinascotties Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 musi sie udac... moze pieska ktos wystraszyl, sploszyl... ale tak sobie mysle, ze jesli podkarmiali go tam kanapkami - to jak mu glod w oczy zajrzy to jest szansa, ze sie tam pojawi :) Quote
farmerka63 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dziewczyny - nadal NIC :( Dzwoniłam dzisiaj do najsympatyczniejszego z trzech znanych mi kolejarzy. Pan Czesław pracuje jutro na porannej zmianie - obiecał, że skrupulatnie przeszuka dworzec. Quote
carolinascotties Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 dziekuje pieknie :) sa już nawet na profilu miasta Krzyz Wielkopolski na n-k wiadomosci o piesku... oby to cos dalo :) Quote
carolinascotties Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 ja nadal wierze, ze ktos zobaczy psiuta i da nam znac :) w piatek jade przez Krzyz - moze psie Anioly postawia bidulka na mojej drodze... Quote
carolinascotties Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 cisza...albo go ktos skutecznie przepedzil...albo przygarnal..albo...nie chce nawet myslec... Quote
farmerka63 Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Niestety - ani widu, ani słychu :( Znajomi kolejarze byli nagabywani regularnie. Moje córki co tydzień maszerujące z plecakami na dworzec też miały przykazane psiaka wypatrywać - nie ma kudłacza ... Może go ktoś przygarnął ? Blisko Krzyża są wsie - może któreś z wiejskich podwórek okazało się gościnne dla psiaka ? Quote
Recommended Posts