Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Isadora7 napisał(a):
Mam nadzieję, że osobiście ten monitor wyczyszczę

Masz to normalnie jak w ... tfu banku ;)

malibo57 napisał(a):
DIF, pewnie, że możesz. Myśl o miejscu dla Punto:cool3:

Ojj....
Mam u siebie w tej chwili dwa dzikie szczeniaki na socjalizacji z człowiekiem, do oswojenia.
Ma przyjechać Pepo i Zocha.
Chyba nie dam rady. :shake::-(

• Replies 855
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeczytałam pierwsza stronę. Miałam psa po wypadku - zmiażdżona tylna łapa, pies został przez właściciela wrzucony do budy, 'żeby się wylizał". Po kilkunastu dniach go zabraliśmy. Rozległa martwica, smród taki, że mozna było zemdleć Jedyny ratunek - amputacja, chociaż nasz TOZ upierał się żeby psa uśpić. Uparłam się ja i wet. Dostała tylko noc. W nocy pomocna dłoń wyciagneła Basia z Pasłęku. Rano rzutem na taśmę zawiozłam psa 170 km. basia tez się uparła. Po zdjeciu resztek martwej tlanki kosci wysypywały się z rany jak puzle. Basia walczyła, pies wył z bólu. Dzisiaj elza ma cztery łapy, jedna jest sztywnyna podpora , ale jest. Mam nadzieje , ze jest szczęśliwa. Mi tez zdarzyło sie uspić psa bo tak zasugerował wet. Te psy mi sie śnią. Teraz zawsze mowię - walczymy.
Luka, jesteś niemożliwa.
Punto cudny. Przeklinam fakt , że mieszkam w bloku.

Trzymajcie się i nie dajcie.

Posted

Agata69 napisał(a):
Przeczytałam pierwsza stronę. Miałam psa po wypadku - zmiażdżona tylna łapa, pies został przez właściciela wrzucony do budy, 'żeby się wylizał". Po kilkunastu dniach go zabraliśmy. Rozległa martwica, smród taki, że mozna było zemdleć Jedyny ratunek - amputacja, chociaż nasz TOZ upierał się żeby psa uśpić. Uparłam się ja i wet. Dostała tylko noc. W nocy pomocna dłoń wyciagneła Basia z Pasłęku. Rano rzutem na taśmę zawiozłam psa 170 km. basia tez się uparła. Po zdjeciu resztek martwej tlanki kosci wysypywały się z rany jak puzle. Basia walczyła, pies wył z bólu. Dzisiaj elza ma cztery łapy, jedna jest sztywnyna podpora , ale jest. Mam nadzieje , ze jest szczęśliwa. Mi tez zdarzyło sie uspić psa bo tak zasugerował wet. Te psy mi sie śnią. Teraz zawsze mowię - walczymy.
Luka, jesteś niemożliwa.
Punto cudny. Przeklinam fakt , że mieszkam w bloku.

Trzymajcie się i nie dajcie.

BArdzo smutna historia, z bardzo pieknym, szczęśliwym zakończeniem:)Dowodzi juz którys raz z kolei, że warto walczyć i się nie poddawać...:)
Mam nadzieję, że historia Punto będzie równie szczęśliwa, choć początek jej jest niestety tragiczny...Cudownie, że Punto trafił na walecznych" ludziów", którym niestraszna jest bitwa o życie:):)Dziękujemy Wam juz teraz za wszystko, co robicie dla Maluszka:loveu::loveu::loveu:

Posted

Nigdy, przenigdy nie zaprowadzę żadnego zwierzaka na Bemowo! Straciłam przez nich trzy psiaki. To ludzie, którym zależy na kasie, a nie na leczeniu zwierząt. Wykorzystują ordynarnie uczucie do zwierzęcia i rżną na kasę.

Dopiero dotarłam do komputera, ale musiałam to napisać o mojej ulubionej lecznicy!

Posted

elmira napisał(a):
Nigdy, przenigdy nie zaprowadzę żadnego zwierzaka na Bemowo! Straciłam przez nich trzy psiaki. To ludzie, którym zależy na kasie, a nie na leczeniu zwierząt. Wykorzystują ordynarnie uczucie do zwierzęcia i rżną na kasę.

Dopiero dotarłam do komputera, ale musiałam to napisać o mojej ulubionej lecznicy!

Czy to ta klinika co byłyśmy tam z Satką na usg?Co się wykłócałaś z panią recepcjonistką?:mad:

Posted

elmira napisał(a):
Tak;) to ta sama klinika.

Oj dałaś wtedy im popalić,oj dałaś:diabloti:,dzięki Tobie w ogóle się dostałyśmy na badanie,a przecież byłam uczciwie zapisana:watpliwy:
No to widzę,że nie tylko lekarze tłumoki,ale i inny personel też nie lepszy:mad:

edit...
Ale ten lekarz co robił Satce usg,to super gość,naprawdę :)

Posted

DZiewczyny- skoro juz jestesmy w temacie kliniki- proszę...podajcie mi namiary na dobrego, ale naparwde dobrego i kochanego weta w Krakowie...potrzebny taki na cito..mamy psa z nowotworem..jest w DS, ale dziewczyna martwi sie, ze nie ma szczescia do wetow..jutro chce wybrac sie do ARki..wiecie cos o tej klinice??Znacie tam kogoś szzcególnie/?Jeśli nie wiecie, a wiecie kto moglby mi to pwoiedziec- proszę tez o namiary...

Posted

Punto był dziś znowu w klinice w Milanówku. Już sam biegnie do lecznicy i macha ogonkiem na widok pana doktora. Dziś miał kolejny wlewantybiotyku i poprawiany opatrunek. Znosił to dzielnie, choć musiało strasznie boleć.
Jutro operacja. Jedziemy o 14.
Nie wiem jak poradzimy sobie z rachunkiem:crazyeye:, po tym jak poan doktor opowiadał co ma zamiar zrobić z łapa to chyba zacznę zbierać puszki na smietnikach. Albo kupię kominiarkę - o której otwierają banki? :evil_lol:

(Olka robi bazarek)

Posted

luka1 napisał(a):
Punto był dziś znowu w klinice w Milanówku. Już sam biegnie do lecznicy i macha ogonkiem na widok pana doktora. Dziś miał kolejny wlewantybiotyku i poprawiany opatrunek. Znosił to dzielnie, choć musiało strasznie boleć.
Nie wiem jak poradzimy sobie z rachunkiem:crazyeye:, po tym jak poan doktor opowiadał co ma zamiar zrobić z łapa to chyba zacznę zbierać puszki na smietnikach. Albo kupię kominiarkę - o której otwierają banki? :evil_lol:

(Olka robi bazarek)

O 8 rano:grins:

Posted

luka1 napisał(a):

(Olka robi bazarek)

Podobno, jednak próba ratowania łapki? Przeszczep kości, tak? I dobrze - podobno pan doktor zadowolony, bo jest lepiej, niż oczekiwał. To naprawdę pocieszające:)
Olcia robi bazarek, a ja chyba skocze na jakiś bazarek... Luka, Ty bierzesz sektor bankowy?

Posted

Szarotka napisał(a):
I jaka sytuacja z pieskiem ??

Sytuacja pod kontrolą. Dziś operacja. Łapa ma być na stabilizatorach, ma być przeszczep kości ijuż nic więcej nie wiem co jeszcze. Trzymajcie kciuki.