Ellig Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='AlfaLS']No to wizyta się odbyła;). Pojechałam wraz z moją Tarcią bo zawsze co dwie głowy to nie jedna - nawet jeśli ta druga głowa to głowa psa:evil_lol:. I mogę szczerze polecić ten domek dla Punciaka. Chłopie trafiło Ci się że chyba lepiej nie mogło:lol:. Państwo decyzję o przyjęciu do domu psa gruntownie przemyśleli, to nie jest chwilowy kaprys. Dojrzewali do tego 3 lata, czekając m.in. żeby dzieci były starsze. Oni nie chcą w tej chwili psa - oni chcą Punto:lol:. Nie przeszkadza im że ma trzy łapki, zresztą wśród znajomych zwierzaków są już takie więc i oswoić się z tą myślą było łatwiej. Chłopcy, w wieku 11 i 8 lat już chodząc po sklepach planują co kupią Punciakowi jak do nich przyjedzie. Zresztą piłeczki to już kupili przecież mogą chwilę poczekać, nie? Pies prawie cały czas będzie pod opieką. Państwo tak pracują że w ciągu dnia może się trafić 2-3 godzinna przerwa że nie ma ich w domu ale to w tym czasie chłopcy już są po powrocie ze szkoły. Mieszkanie jest na parterze a to ważne dla naszego malucha;). Za budynkiem duży bezpieczny teren do biegania. Ruchliwa droga jest stosunkowo niedaleko ale dostanie się do niej jak dla psa - skomplikowane. Nie sądzę, żeby poszedł na tą drogę mając naprawdę fajny teren pod ręką a właściwie łapką:evil_lol:. Państwo są za kastracją psiaka, czytali na ten temat sporo i wiedzą że to dla zdrowia psa. Jak wyjazd na wakacje czy inne krótkie wojaże - to z psem. Jakby stało się już total nieszczęście że muszą wyjechać sami /aczkolwiek nie chcą nawet tej opcji rozważać/ to pies będzie miał opiekę ze strony rodziny;). Reasumując - jakby to był mój tymczas - do tej rodziny bym oddała:lol:. Państwo zgadzają się na wizytę poadopcyjną a jak Panu się uda wreszcie dostać na dogo to i relacje ze zdjęciami będą:lol:. W razie jak o czymś nie napisałam pytajcie - tutaj albo na PW. I CHCĄ PSIAKA JAK NAJSZYBCIEJ BO SIĘ NIE MOGĄ GO DOCZEKAĆ. WSZYSCY!!!!!!!!! Wspaniale i wspaniali ludzie!To teraz trzeba Punto przygotowac do drogi:)Co jeszcze pilnego trzeba zalatwic, kiedy moze Punto jechac do nowego wspanialego domu?:) Quote
zuza1308 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Oh Punto pakuj walizki!!! Wspaniałe wiadomości!!!! :lol::lol::lol: Quote
czerda Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 to cudownie , i dzieciaki już tak czekają , bardzo wspaniale! Quote
Ziutka Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Ellig napisał(a):kiedy moze Punto jechac do nowego wspanialego domu?:) W poniedziałek zabieramy malucha na kontrolę i jeśli doktor pozwoli to będzie mógł jechać do domku :) Quote
carolinascotties Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 ALfa - dziękuję!!! super relacja!!! wzruszylam sie Ciotki!!! tak sie ciesze!!! ale ten link z bidami, który wyzej podalyście po prostu mnie zwalil z nog http://www.dogomania.pl/threads/181970-Radom-dramat-psA-w-u-psychicznie-chorego-w-centrum-miasta/page6 Quote
amica Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Ni emogło być lepszej wiadomości na tym watku!!!!! No to Punciak doczekał sie happy endu, nie zapeszając oczywiscie:) Hurra!!!!!!! Quote
AlfaLS Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 amica napisał(a):Ni emogło być lepszej wiadomości na tym watku!!!!! No to Punciak doczekał sie happy endu, nie zapeszając oczywiscie:) Hurra!!!!!!! Lepsza będzie jak chłopak zawita do Szczecina i będzie już na "swoich śmieciach":lol:. A tymczasem to trzeba się za transportem rozglądać........ Quote
Ellig Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ziutka napisał(a):W poniedziałek zabieramy malucha na kontrolę i jeśli doktor pozwoli to będzie mógł jechać do domku :) Jeszcze raz wspaniala wiadomosc:) Quote
luka1 Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 AlfaLS napisał(a):A tymczasem to trzeba się za transportem rozglądać........ z transportem nie ma problemu o ile pieniądze na jego opłacenie się znajdą - prawda? Quote
Ellig Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 luka1 napisał(a):z transportem nie ma problemu o ile pieniądze na jego opłacenie się znajdą - prawda? No i jeszcze jest "watek transportowy" bardzo przydatny w poszukiwaniu tanszego transportu.:) Quote
amica Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Cioteczki zapraszam na przygotowany przez łolkiee bazarek dla PUNTO, który trwa do 26.03. Może uzbieramy na transport:) http://www.dogomania.pl/threads/181197-Dla-PaA-chwila-rozkoszy-Dla-punto-na-spA-atAE-dA-ugu-Do-26-03-2010 Quote
brygida999 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 wspaniale wiesci. ciesze sie bardzo,ze puncio znalazl domek! i to chyba super domek! transport skad dokad?jaki koszt ile jeszcze brakuje? Quote
łolkiee Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='amica']Cioteczki zapraszam na przygotowany przez łolkiee bazarek dla PUNTO, który trwa do 26.03. Może uzbieramy na transport:) http://www.dogomania.pl/threads/181197-Dla-PaA-chwila-rozkoszy-Dla-punto-na-spA-atAE-dA-ugu-Do-26-03-2010 Zaraz biorę się typowo za bazarek na transport mojego Punciaczka Quote
łolkiee Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='łolkiee']Zaraz biorę się typowo za bazarek na transport mojego Punciaczka No i już! http://www.dogomania.pl/threads/182220-Na-transport-Punto-do-nowego-Domku-Do-1-04?p=14330925#post14330925 Quote
papryka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 jejku tak sie ciesze:))))))) w koncu Punciak bedzie mial swoj domek:))))) Quote
lilo Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Jejku jak dobrze ze Punto do domu jedzie ... nie mogłam przestac myślec o tym pysiolu przepieknym Quote
amica Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Widzę że łolkiee już wprowadziła odpowiedni porządek i pojawił się specjalny bazarek z przeznaczeniem na transporcik Punciaka:) Quote
malibo57 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 brygida999 napisał(a):wspaniale wiesci. ciesze sie bardzo,ze puncio znalazl domek! i to chyba super domek! transport skad dokad?jaki koszt ile jeszcze brakuje? Jak na razie, to nie ma nic na transport, a droga daleka, Z Sochaczewa do Szczecina. Czy możemy prosić dane personalne, adres i kontakt tel. do przyszłego domku na PW? Jeszcze kastracja. Czy państwo są gotowi podpisać zobowiązanie do jej wykonania? Za jakiś czas, jasna rzecz. Bo kastracja obecnie, czyli znowu narkoza i rekonwalescencja, to byłoby troszkę przydużo dla Punciaka. Czy ci państwo są gotowi partycypować w kosztach transportu? AlfaLS, bardzo dziękuję za wizytę. Wspaniale, że byłaś z psiakiem - to świetny test i niewiele da sie ukryć, szczególnie jesli chodzi o dzieci. Quote
AlfaLS Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Państwo są stanowczo za kastracją i to nie dlatego, że my na dogo tak chcemy ale dlatego że to jest dobre dla psa na przyszłość. Pan czytał sporo na ten temat i ma ugruntowany pogląd w tej sprawie:lol:. Przyznam, że o podpisanie umowy adopcyjnej nie pytałam, tak samo o ewentualne uczestnictwo w kosztach transportu. Kurcze jakoś nie pomyślałam:oops: Szkoda że żadna ciotka ze mną nie pojechała bo może ona by pamiętała...Myślę że z podpisaniem umowy żadnego problemu nie będzie ale w tej drugiej sprawie po prostu nie wiem... Dane Pana tzn. adres i telefon zaraz wyślę na PW. Nazwiska niestety Nemko mi nie podała to nie znam:shake:. Jednak Pan jest bardzo miły i myślę że można do niego zadzwonić i o wszystko zapytać. Rano pracuje ale popołudniu jak najbardziej...Ja zawsze dzwoniłam po południu;). Quote
malibo57 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ok, to poproszę o namiary. Skontaktuję się i omówię szczegóły. Czy państwo są internetowi? Mają adres mailowy? Quote
AlfaLS Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 malibo57 napisał(a):Ok, to poproszę o namiary. Skontaktuję się i omówię szczegóły. Czy państwo są internetowi? Mają adres mailowy? Państwo są internetowi, czytają nawet wątek Punciaka i to kilka razy dziennie;). Pan się nawet zalogował na dogo ale coś ma problemy z wejściem. Ponieważ pamiętam że ja też tak kiedyś miałam podpowiedziałam żeby zalogował się jeszcze raz z nowymi loginami itd. bo u mnie to zadziałało. Poszperam i zaraz wyślę Ci adres mejlowy do Pana:lol:. Quote
malibo57 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Już wszystko mam - dzięki serdeczne! Korespondencja rozpoczęta. Quote
Monika z Katowic Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Cudownie, że kochany Punto znalazł wspaniały domek :) :) :) Szczęścia, szczęścia, dużo szczęścia dla pieseczka i Jego Właścicieli! :) Quote
carolinascotties Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 gdyby ktos mi podrzucil Punciaka w czwartek do Pily... to w piatek o swicie jade do Szczecina... juz na 100% :razz: Quote
brygida999 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ależ się cieszę razem z Wami i Punciem :))))))))))))) no i pewnie nowi opiekunowie też są szczęśliwi :)) Quote
Recommended Posts