beka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Kolejne biedactwo :(.. A tak na marginesie dr Olkowski z Milanwka jest swietnym neurologiem... Quote
tayga Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Cudny maluszek!!! Trzymam kciuki za wyzdrowienie!!! I za domek :) Quote
malibo57 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 karolina_g_k napisał(a):No wlaśnie a jakie bedą zalecenia to chyba dopiero po poniedzialkowej wizycie tak? Pewnie dom bez schodów. A jak z pieniazkami na operacje, wizyty, rehabilitacje, karme? Mam znajoma, która od jakiegos czasu zastanawia sie nad instytucja DT. Jest z Warszawy. Piszę to zupelnie wstepnie. Im więcej będe wiedziec tym więcej będe mogla jej przekazac, a ona bedzie miala konkretny podklad pod decyzje. No i oczywiscie jesli tylko bedziecie chcialy to ja po swojemu sprawdzicie ;) Cenne:) W poniedziałek dowiemy się więcej. Nie wiemy jeszcze, jakie będą koszty, ale nie będzie to miało wpływu na ustalenie terapii i postępowania. Quote
gonia66 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Renata5 napisał(a):I tak dla jasności i z ciekawości spytam jak ten dt powinien opiekować się takim psiakiem? Reniu..............dobrze myslę..?????...hhhmmmmm... A piesio??Nie jest ładny- to maleńkie cudeńko i normalnie MOja Salmunia tylko "biała"...jest identyczny...ja bym go brała natychmiast..ale musialybyście znaleźć DS dla moejgo TZta z kredytami:p...:):)Juz sobie wyobrażam taka parke- dostojna Salmunia, czarna jak węgiel , i mały urwisek- "albinos-brat bliźniak 7 lat młodszy";)... Musi być dobrze dla tego pięknisia:):) Quote
malibo57 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 A ogłoszenia już robiłaś? Dla TZta? Bez tego nic nie ma- zawsze to powtarzam;-) Quote
gonia66 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 malibo57 napisał(a):A ogłoszenia już robiłaś? Dla TZta? Bez tego nic nie ma- zawsze to powtarzam;-)GOsiu..nie umiem;)...zresztą wolę sie do tego nie mieszać, żeby potem mnie nie zlinczowali...to musi być akt dobrej woli:p.. Quote
majqa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Miał skubaniec farta, że... Niejeden uległby autorytetowi wiedzy i zafundował psiakowi bilet w jedną stronę. Quote
Lionees Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 gonia66 napisał(a):Reniu..............dobrze myslę..?????...hhhmmmmm... Nie Goniu...tak tylko zapytałam Quote
malibo57 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Punto właśnie z Luką u weta - ma się lepiej - przestały mu sie podobać manewry opatrunkowe:cool3: Quote
Isadora7 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='malibo57']Punto właśnie z Luką u weta - ma się lepiej - przestały mu sie podobać manewry opatrunkowe:cool3: |Zdecydowanie pozytywny objaw :) Quote
mimiś Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Ziutka, takie jamnicze rudzielce łamia mi serce..bo on chyba troszkę ma z jamnika?krzywe łapki? Quote
Isadora7 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='mimiś']Ziutka, takie jamnicze rudzielce łamia mi serce..bo on chyba troszkę ma z jamnika?krzywe łapki? O sorry oprotestuję... jamniki mają bardzo zgrabne łapki i to niejest krzywość tylko zgrabność. Quote
Bobik & my Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Biedne maleństwo... Serce mi się kraja na widok tej spłoszonej mordki. CO do Bemowa... Ja również nie zgadzam się z -delikatnie mówiąc - nazbyt pragmatycznym podejściem doktora. A tym bardziej nie powinien nikogo "namawiać" do eutanazji. Nie wiem, który był to lekarz, bo w tej przychodni pracuje ich chyba kilkunastu.... dlatego też pomimo całego oburzenia, żalu do lekarza i buntu przeciwko jego decyzji nie skreślałabym od razu całej przychodni. Nie można powiedzieć, że wszyscy, którzy tam pracują, są bezdusznymi materialistami. Lekarz lekarzowi nie równy, to znamy i z naszej służby zdrowia. A klinika na Bemowie uratowała niejednego psiaka w beznadziejnym stanie. Może lepiej skierować złość przeciw konkretnej osobie a nie instytucji... albo lepiej. Zamiast złości, skupmy całą energię na pomocy dla Punto. Quote
zdrojka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Boże, jak on potrafi patrzeć... Słodziak! Quote
malibo57 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Bobik & my napisał(a):Biedne maleństwo... Serce mi się kraja na widok tej spłoszonej mordki. CO do Bemowa... Ja również nie zgadzam się z -delikatnie mówiąc - nazbyt pragmatycznym podejściem doktora. A tym bardziej nie powinien nikogo "namawiać" do eutanazji. Nie wiem, który był to lekarz, bo w tej przychodni pracuje ich chyba kilkunastu.... dlatego też pomimo całego oburzenia, żalu do lekarza i buntu przeciwko jego decyzji nie skreślałabym od razu całej przychodni. Nie można powiedzieć, że wszyscy, którzy tam pracują, są bezdusznymi materialistami. Lekarz lekarzowi nie równy, to znamy i z naszej służby zdrowia. A klinika na Bemowie uratowała niejednego psiaka w beznadziejnym stanie. Może lepiej skierować złość przeciw konkretnej osobie a nie instytucji... albo lepiej. Zamiast złości, skupmy całą energię na pomocy dla Punto. My się skupiamy dostatecznie na pomocy psiakowi, wydaje mi się. Nie wylewam z kąpiela całej kliniki Bemowo, niemniej uważam za skandal, że osoba o takim podejściu do zwierząt pełni tam samodzielne dyżury. Życie nas nauczyło, że w takich przypadkach obowiązuje zero tolerancji, gdyż bardziej spolegliwy i pokładający wiarę w nieomylność lekarzy właściciel, mógł zgodzić się na eutanazję. Zupełnie nieuzasadnioną w tym przypadku. Warto poświecić odrobinę energii tej sprawie, gdyż to nie klinika pomaga psom, ale ludzie, którzy w niej pracują. I od nich zależy renoma i opinia o całej klinice. Quote
Inez de Villaro Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Jestem. Jesli moge w czymś pomóc.... Quote
Hotel KADIF Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Jestem! Melduję się na wątku! :-( Quote
Hotel KADIF Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='Isadora7']O sorry oprotestuję... jamniki mają bardzo zgrabne łapki i to niejest krzywość tylko zgrabność. Isadorka, jesteś mi winna jedną ściereczkę do czyszczenia monitora! Quote
malibo57 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 DIF, pewnie, że możesz. Myśl o miejscu dla Punto:cool3: Quote
Isadora7 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 DIF napisał(a):Isadorka, jesteś mi winna jedną ściereczkę do czyszczenia monitora! Mam nadzieję, że osobiście ten monitor wyczyszczę malibo57 napisał(a):DIF, pewnie, że możesz. Myśl o miejscu dla Punto:cool3: A to super pomysł. Quote
Ellig Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Przepraszam kto z Was byl z psiakiem na Bemowie? Chcialam pogadac na pw. Quote
malibo57 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Luka i Ziutka były razem, a ja pod telefonem. Quote
Ellig Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 malibo57 napisał(a):Luka i Ziutka były razem, a ja pod telefonem. Napisalam do Luki, powiedziala ,zeby rozmawiac z Toba..... Quote
Recommended Posts