Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 855
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karolina_g_k napisał(a):
No wlaśnie a jakie bedą zalecenia to chyba dopiero po poniedzialkowej wizycie tak?
Pewnie dom bez schodów. A jak z pieniazkami na operacje, wizyty, rehabilitacje, karme?
Mam znajoma, która od jakiegos czasu zastanawia sie nad instytucja DT. Jest z Warszawy.
Piszę to zupelnie wstepnie. Im więcej będe wiedziec tym więcej będe mogla jej przekazac, a ona bedzie miala konkretny podklad pod decyzje. No i oczywiscie jesli tylko bedziecie chcialy to ja po swojemu sprawdzicie ;)

Cenne:) W poniedziałek dowiemy się więcej. Nie wiemy jeszcze, jakie będą koszty, ale nie będzie to miało wpływu na ustalenie terapii i postępowania.

Posted

Renata5 napisał(a):
I tak dla jasności i z ciekawości spytam jak ten dt powinien opiekować się takim psiakiem?

Reniu..............dobrze myslę..?????...hhhmmmmm...
A piesio??Nie jest ładny- to maleńkie cudeńko i normalnie MOja Salmunia tylko "biała"...jest identyczny...ja bym go brała natychmiast..ale musialybyście znaleźć DS dla moejgo TZta z kredytami:p...:):)Juz sobie wyobrażam taka parke- dostojna Salmunia, czarna jak węgiel , i mały urwisek- "albinos-brat bliźniak 7 lat młodszy";)...
Musi być dobrze dla tego pięknisia:):)

Posted

malibo57 napisał(a):
A ogłoszenia już robiłaś? Dla TZta? Bez tego nic nie ma- zawsze to powtarzam;-)
GOsiu..nie umiem;)...zresztą wolę sie do tego nie mieszać, żeby potem mnie nie zlinczowali...to musi być akt dobrej woli:p..

Posted

[quote name='mimiś']Ziutka, takie jamnicze rudzielce łamia mi serce..bo on chyba troszkę ma z jamnika?krzywe łapki?

O sorry oprotestuję... jamniki mają bardzo zgrabne łapki i to niejest krzywość tylko zgrabność.

Posted

Biedne maleństwo... Serce mi się kraja na widok tej spłoszonej mordki.

CO do Bemowa... Ja również nie zgadzam się z -delikatnie mówiąc - nazbyt pragmatycznym podejściem doktora. A tym bardziej nie powinien nikogo "namawiać" do eutanazji. Nie wiem, który był to lekarz, bo w tej przychodni pracuje ich chyba kilkunastu.... dlatego też pomimo całego oburzenia, żalu do lekarza i buntu przeciwko jego decyzji nie skreślałabym od razu całej przychodni. Nie można powiedzieć, że wszyscy, którzy tam pracują, są bezdusznymi materialistami. Lekarz lekarzowi nie równy, to znamy i z naszej służby zdrowia. A klinika na Bemowie uratowała niejednego psiaka w beznadziejnym stanie.
Może lepiej skierować złość przeciw konkretnej osobie a nie instytucji... albo lepiej. Zamiast złości, skupmy całą energię na pomocy dla Punto.

Posted

Bobik & my napisał(a):
Biedne maleństwo... Serce mi się kraja na widok tej spłoszonej mordki.

CO do Bemowa... Ja również nie zgadzam się z -delikatnie mówiąc - nazbyt pragmatycznym podejściem doktora. A tym bardziej nie powinien nikogo "namawiać" do eutanazji. Nie wiem, który był to lekarz, bo w tej przychodni pracuje ich chyba kilkunastu.... dlatego też pomimo całego oburzenia, żalu do lekarza i buntu przeciwko jego decyzji nie skreślałabym od razu całej przychodni. Nie można powiedzieć, że wszyscy, którzy tam pracują, są bezdusznymi materialistami. Lekarz lekarzowi nie równy, to znamy i z naszej służby zdrowia. A klinika na Bemowie uratowała niejednego psiaka w beznadziejnym stanie.
Może lepiej skierować złość przeciw konkretnej osobie a nie instytucji... albo lepiej. Zamiast złości, skupmy całą energię na pomocy dla Punto.

My się skupiamy dostatecznie na pomocy psiakowi, wydaje mi się. Nie wylewam z kąpiela całej kliniki Bemowo, niemniej uważam za skandal, że osoba o takim podejściu do zwierząt pełni tam samodzielne dyżury. Życie nas nauczyło, że w takich przypadkach obowiązuje zero tolerancji, gdyż bardziej spolegliwy i pokładający wiarę w nieomylność lekarzy właściciel, mógł zgodzić się na eutanazję. Zupełnie nieuzasadnioną w tym przypadku.
Warto poświecić odrobinę energii tej sprawie, gdyż to nie klinika pomaga psom, ale ludzie, którzy w niej pracują. I od nich zależy renoma i opinia o całej klinice.

Posted

DIF napisał(a):
Isadorka, jesteś mi winna jedną ściereczkę do czyszczenia monitora!

Mam nadzieję, że osobiście ten monitor wyczyszczę

malibo57 napisał(a):
DIF, pewnie, że możesz. Myśl o miejscu dla Punto:cool3:

A to super pomysł.