Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja wam w tajemnicy napiszę, ze w nowym domku już też kanapy czekają na Punciaka:lol:. Było tylko wielkie zastanawianie się z kim Punciak będzie chciał spać i którą kanapę wybierze?

• Replies 855
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Punto juz u Karoliny. Zapewna trwa teraz chwilowa zadymka, ale za pare minut spodziewamy sie wpisu:)

Z niecierpliwością czekamy... :)

Posted

zdjecia :)

Punto lezy w pontonie psim i lize sobie blizne - na pewno go swedzi...ale powiem Wam - jest niesamowity -smiga, jak szalony :)

ooops - wkleilam zbyt duze zdjecia - podam bezposrednie linki

http://img715.imageshack.us/img715/83/dsc01904w.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/4417/dsc01906h.jpg

http://img269.imageshack.us/img269/5714/dsc01907uo.jpg

http://img718.imageshack.us/img718/566/dsc01908r.jpg

Posted

carolinascotties napisał(a):

Punto lezy w pontonie psim i lize sobie blizne - na pewno go swedzi...ale powiem Wam - jest niesamowity -smiga, jak szalony :)

feee Punto, nie wolno lizać blizny!!!
Powiedz mu, że nie wolno i przestanie lizać ;)

A nie mówiłam, że śmiga ? :)

Posted

No, i wylądował:) Karolina, zwróć uwagę na to lizanie. Czy on to robi długo i namiętnie, bo skórka na udzie jest cienka i bez sierści - może zrobić sie jakieś zakażenie. W razie czego maść na swędzenie - VetGold. Powiesz w domku?

Posted

jasne, ze powiem :) on chyba ogolnie przeprowadza teraz zabieg pielegnacyjny - bo przerzucil sie na lapki :)
raz po raz obserwuje moja suczke - Uszko (tak, tak - to imię... prosze sie nie smiac - nadawalam imiona kluskom przy porodzie i tak juz zostalo) ;)

aaa i najwazniejsze - namiary na nowy domek poprosze na PW :)

Ps. teczke Punciaka mam

Posted

boszzzzzz ile tu sie wydarzylo wspanialosci:D Bardzo sie ciesze, ze Punto juz rzut beretem od nowegio domku:) Ja wczoraj szybko zakonczylam dzien, ostatnio ledwo moge dotrwac do piatku i z utesknieniem czekam na weekend. Łolkieee ja wysle dzis do Ciebie ten bazarek, wczoraj nie dalam rady juz. Dzieki za odzew i usciski dla Punto!! Jest cudowny!! I te oczka:D:D

Posted

No to Punto jest jakby już u siebie. A ja chcę was cioteczki zaprosić na wątek następnej bidy. o której świat zapomniał, a nie powinien bo bardzo potzrebuje ludzkiej pomocy.
Psina nie potrafi robić takich maślanych ślepków jak Punto i moze dlatego cierpi w osamotnieniu. Wczoraj przeszedł kolejna operację, jest jeszcze szczeniakiem, i ma orginalną urodę - ludzie na jego widok mówią "ale kundel".
Proszę popatrzcie na psine i nie opuszczajcie w potrzebie.
http://www.dogomania.pl/threads/178432-Sochaczew-BASTER-przegraA-starcie-z-Tirem-Potrzebujemy-pomocy-w-leczeniu

Posted

Noc minela spokojnie - Punciak spi na plecach w przesmiesznej pozycji! rano mielismy dlugi spacer w lesie - razem z Uszelinką zjedli sniadanie - teraz odpoczywaja :) za dwie godziny kolejny spacer. To jest tak wspanialy psiut - ciagle chce byc blisko czlowieka, przytula sie, wchodzi na kolana - albo chociaz zwinie sie w klebek tak, zeby dotykac czlowieka kawalkiem swojego cialka :)

czy jest cos, co powinnam jeszcze wiedziec przed oddaniem Punciaka? jakeis wiadomosci do przekazania? zalecenia lekarskie? czy cos innego...? wieczorem zadzwonie do Pana i umowie sie na przywoz chlopaka.

Posted

[quote name='malibo57']Jak na razie, to nie ma nic na transport, a droga daleka, Z Sochaczewa do Szczecina. Czy możemy prosić dane personalne, adres i kontakt tel. do przyszłego domku na PW?
Jeszcze kastracja. Czy państwo są gotowi podpisać zobowiązanie do jej wykonania? Za jakiś czas, jasna rzecz. Bo kastracja obecnie, czyli znowu narkoza i rekonwalescencja, to byłoby troszkę przydużo dla Punciaka.
Czy ci państwo są gotowi partycypować w kosztach transportu?
AlfaLS, bardzo dziękuję za wizytę. Wspaniale, że byłaś z psiakiem - to świetny test i niewiele da sie ukryć, szczególnie jesli chodzi o dzieci.

[quote name='AlfaLS']Państwo są stanowczo za kastracją i to nie dlatego, że my na dogo tak chcemy ale dlatego że to jest dobre dla psa na przyszłość. Pan czytał sporo na ten temat i ma ugruntowany pogląd w tej sprawie:lol:.
Przyznam, że o podpisanie umowy adopcyjnej nie pytałam, tak samo o ewentualne uczestnictwo w kosztach transportu. Kurcze jakoś nie pomyślałam:oops: Szkoda że żadna ciotka ze mną nie pojechała bo może ona by pamiętała...Myślę że z podpisaniem umowy żadnego problemu nie będzie ale w tej drugiej sprawie po prostu nie wiem...
Dane Pana tzn. adres i telefon zaraz wyślę na PW. Nazwiska niestety Nemko mi nie podała to nie znam:shake:. Jednak Pan jest bardzo miły i myślę że można do niego zadzwonić i o wszystko zapytać. Rano pracuje ale popołudniu jak najbardziej...Ja zawsze dzwoniłam po południu;).

Ciotki - ja jeszcze ok dwie godziny jestem na dogo - co z umowa adopcyjna?

Posted

wszystko juz wiem. Rozmawialam z Panem :)

oglaszam wszem i wobec, ze z Panem i cala Rodzina spotkam sie jutro :) w godzinach wczesnego wieczoru ;)

mialam jechac dzis - ale cos mnie cisnienie spadajace przytloczylo - wiec wyruszam jutro raniutko :) Punciak zostanie odstawiony do mnie, gdzie poczekaja sobie z Uszelinka, az zalatwie pewna urzedowa sprawe - dobrze, ze to ta z rodzaju przyjemnych :) potem skoczymy na pozegnalny sacerek i udamy sie do NOWEGO DOMKU :)