Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 855
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alfa, to jedzies??? TO WSPANIALE!!dZIEWCZYNY, MUSIMY TO DOGRAC!!! Tak bardzo bym chciala, by Punto znalazl dobry domek, a jest szansa!! Alfa blagam...pojedz na ta wizyte...:'(

Posted

Nemko napisał(a):
Alfa, to jedzies??? TO WSPANIALE!!dZIEWCZYNY, MUSIMY TO DOGRAC!!! Tak bardzo bym chciala, by Punto znalazl dobry domek, a jest szansa!! Alfa blagam...pojedz na ta wizyte...:'(

Pojadę, pojadę - najgorzej że chyba sama :shake:
Wizytę u weta muszę załatwić o 10-10,30 i później z kotem do Pana Puntowego;). Mam nadzieję tylko że uda mi się to tak zgrać;). Niestety nasz wet jest bardzo dobry a przez to są do niego zawsze kolejki ale pojadę już o 9,30-9,40 / choć przyjmuje w soboty od 10-tej / to mam nadzieję, że załapiemy się jako pierwsi albo drudzy i szybko wszystko załatwimy. Na szczęście lecznica jest po drodze do Pana więc nie będę nadrabiała przez pół miasta:lol:.
Zresztą może Greven jeszcze się zdecyduje jechać to inaczej to zorganizujemy - ale jak jej nie będzie pasowało to my już sprawę załatwimy;). Tylko kurcze chciałam do Pana jechać z moją sunią a tak to chyba nie bardzo - pomyślą sobie że jakaś krejzi przyjechała z kotem, z psem.......:smhair2::crazyeye:

Posted

Dziewczyny...a wiecie dlaczego ta akcja szukania i organizowania wizyty przedadopcyjnej tak ciagle w powijakach??Mam pewna teorie... Zastanawiam sie , czy sami zainteresowani, czyli opiekunowie Punto w ogole wyrazają taką chec posłania psiaka do Szczecina, bo slaby jest odzew z ich strony...My tak naprawde nie wiemy, co oni o tym wszystkim mysla...Organizujemy akcje przedadopcyjna a tak naprawde nie ma takiej klarownej wspolpracy z tej drugiej strony...

Posted

Co prawda, to prawda.......... Na tej wizycie to chyba najbardziej zależy Nemko, carolinascoties, mnie i kilku innym ciotkom takim nie mającym bezpośredniego kontaktu z psiakiem.........:shake:

Posted

Ludzie! My daleko. Wszyscy, których znamy z tamtych stron są na tym wątku:)
Każdy domek trzeba sprawdzić. Na co zwrócić uwagę? Punto musi być akceptowany bezwarunkowo - już to wałkowałyśmy.
Jeśli zauważycie jakieś wahanie, niepewność ze strony dorosłych, czy dzieci, to same będziecie wiedziały...
Dla nas to pies specjalnej troski - musi być chciany i kochany, jak każdy, tylko jeszcze bardziej:)
Aha, jeszcze jedno. Nie naciskamy i nie poganiamy, bo Punto musi sie dobrze zagoić. Trzeba ludzi uczulić na to, że nawet przez kilka miesięcy kikutek będzie wrażliwy na urazy, typu stłuczenie przy wywrotce, itp.
Tak jest u drugiego naszego trójłapka, Pepo. Ostatnio upadł i wył przez kilka minut:(

Posted

no ja trzymam kciuki, żeby było ok... cały czas chodzi o tę rodzinkę i pana, co już się wcześniej interesował?
Oby wszystko wypaliło i oby to był super domek!

Posted

Alfa na pewno wszystko skrupulatnie zanotuje i nawet niech zerka na kartke podczas wizyty, aby nic jej nie umknęlo...Na pewno jak bedzie miala cien watpliwosci, nie "da" im psa. Piewrsze wrazenie jest najwazniejsze i nigdy nie myli.

Posted

a czy ja mogłabym zapytać o zdrowie różowego nochala? Tak się wcinam w te arcyważne dla jego przyszłości dysputy, ale chciałabym wiedzieć ...

Posted

carolinascotties napisał(a):
oooo Isadoro-mocne!!!

taka powinna isc na Wielkanoc.... do pana "doktora"

To może jeszcze jajeczko dorobię :)
Patrzę na tego mordziaka i gule mam w gardle jak pomyślę.....

Posted

[quote name='Isadora7']

.....................

[quote name='Isadora7']To może jeszcze jajeczko dorobię :)
Patrzę na tego mordziaka i gule mam w gardle jak pomyślę.....

I tona zbuków by nie wystarczyła... trzeba dziękować Ciotkom, że tak sprawnie przeprowadziły akcję i naszym wszystkim Aniołom - za skierowanie ludzi, którzy znaleźli Punciaka - do Fundacji :)

a teraz OT - spojrzcie na to cudo - jak moze to byc najbrzydszy zwierzak na swiecie - nie zgadzam sie!!!
http://www.youtube.com/watch?v=8IqK-pIuSLs wyglada, jak z bajki!!!