Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
Posted

Pustki takie, bo roboty ful, ja od wczoraj do poniedziałku "na wygnaniu" więc mam teraz trochę wolnego, żeby usiąść i przejrzeć to wszystko, chociaż właśnie powinnam się uczyć angielskiego :P U nas poza przeprowadzką, żadnych nowości nie ma, no może tylko to, że teraz mam o wiele więcej nauki niż w gimnazjum, ale sobie jakoś radze, a nawet bardzo dobrze sobie radzę i dodatkowo remont :) Z psich nowości, też za dużo nie ma, właśnie zaczęłam walkę z Fiolki włosem, żeby w przyszłym roku ew. było co pokazać, zobaczymy jak to będzie wyglądać, bo w tym sezonie to kilka włosków na krzyż miała ;) Następna wystawa na, której będę to Karnawałowa wystawa w Gdańsku, a to dopiero w styczniu! ... Ciekawe jak ja wytrzymam do tego czasu, a po wystawie od razu mam 2 tyg. wolnego - FERIE!

Posted

Kaya ja całe liceum prześliznęłam się (z całkiem dobrymi ocenami) na dobrej opinii. Praktycznie się nie uczyłam a sposób był prosty chodziłam na lekcje i nauczyciele to często doceniali podciągając oceny:eviltong::eviltong::eviltong:. A faktycznie uczyć się zaczęłam na studiach ale też w granicach zdrowego rozsądku (nigdy nie zarwałam nocy przed kolokwium czy egzaminem).

Posted

[quote name='Cienka']Kaya ja całe liceum prześliznęłam się (z całkiem dobrymi ocenami) na dobrej opinii. Praktycznie się nie uczyłam a sposób był prosty chodziłam na lekcje i nauczyciele to często doceniali podciągając oceny:eviltong::eviltong::eviltong:. A faktycznie uczyć się zaczęłam na studiach ale też w granicach zdrowego rozsądku (nigdy nie zarwałam nocy przed kolokwium czy egzaminem).[/QUOTE]

Ja skupiam się najbardziej na przedmiotach z których będę pisać maturę czyli polski, matematyka, angielski, biologia i chemia ;) A aby dostać się na ten kierunek, który najbardziej mnie interesuje nie ma łatwo i harować trzeba już praktycznie od początku, na szczęście biologia i chemia łatwo wchodzi mi do głowy, gorzej z matematyką, ale mam nadzieje, że jakoś sobie poradzę :)

Posted

[quote name='Kaya']Ja skupiam się najbardziej na przedmiotach z których będę pisać maturę czyli polski, matematyka, angielski, biologia i chemia ;) A aby dostać się na ten kierunek, który najbardziej mnie interesuje nie ma łatwo i harować trzeba już praktycznie od początku, na szczęście biologia i chemia łatwo wchodzi mi do głowy, gorzej z matematyką, ale mam nadzieje, że jakoś sobie poradzę :)[/QUOTE]

A co chcesz studiować (ja co prawda pisałam starą maturę tylko polski i wybrany przedmiot w moim przypadku akurat matematyka:evil_lol:) ale właśnie na architekturę krajobrazu brano pod uwagę ocenę końcową z biologi, chemii. Domyślam się, że pewnie myślisz o weterynarii lub jakieś zootechnice dobrze typuje?

Posted

A ja byłam taki dziwoląg, co to nie lubi matematyki, za to uwielbia geometrię i fizykę... Mimo, że jestem ewidentna humanistka, to na lekcje fizyki i geometrii zawsze chodziłam przygotowana i nigdy nie opuszczałam tych lekcji. Za to matematyka - moja pięta Achillesowa, serio. W Liceum to nawet raz miałam pracę wakacyjną... do tej pory mam problemy z tbl. mnożenia, uwierzycie...?

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A ja byłam taki dziwoląg, co to nie lubi matematyki, za to uwielbia geometrię i fizykę... Mimo, że jestem ewidentna humanistka, to na lekcje fizyki i geometrii zawsze chodziłam przygotowana i nigdy nie opuszczałam tych lekcji. Za to matematyka - moja pięta Achillesowa, serio. W Liceum to nawet raz miałam pracę wakacyjną... do tej pory mam problemy z tbl. mnożenia, uwierzycie...?

pzdr.[/QUOTE]

Tabliczką mnożenia ?? Oj nie wierze :P
Ja do matmy miałam obojętny stosunek, w LO dobrze mi szło, nawet 5tkę miałam, ale na studiach, już jako analiza matematyczna i algebra - ohydna... Nienawidzę! Bleh...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja nawet nie wiem, co to jest analiza matematyczna...
Pewnie dlatego tak słabo stoję z finansami...

Pzdr.

Analiza matematyczna to całki, różniczki, pochodne wyższych rzędów, funkcje, granice funkcji itp ;)

Posted

Cienka napisał(a):
A co chcesz studiować (ja co prawda pisałam starą maturę tylko polski i wybrany przedmiot w moim przypadku akurat matematyka:evil_lol:) ale właśnie na architekturę krajobrazu brano pod uwagę ocenę końcową z biologi, chemii. Domyślam się, że pewnie myślisz o weterynarii lub jakieś zootechnice dobrze typuje?

Asiaczek napisał(a):
No, Kaya, uchyl rabka swoich planów na przyszłość...

Pzdr.

Jaka tam tajemnica, ja od przedszkola się chwaliłam kim chce zostać w przyszłości :P Chciałabym iść na kierunek lekarski z późniejszą myślą o chirurgi/internie, na drugim miejscu jest weterynaria, z późniejszym kier. choroby psów i kotów/chirurgia, a na trzecim, ale mam nadzieje, że uda mi się z poprzednimi to biologia/biotechnologia medyczna. Niektórzy moi znajomi się krzywią, że krojenie zwłok na studiach itd., ale ja mam tak od dziecka, że lubię takie widoki :)

Korenia napisał(a):
Analiza matematyczna to całki, różniczki, pochodne wyższych rzędów, funkcje, granice funkcji itp ;)

Aaaa dla mnie czarna magia ! :P

Posted

Kaya napisał(a):
Jaka tam tajemnica, ja od przedszkola się chwaliłam kim chce zostać w przyszłości :P Chciałabym iść na kierunek lekarski z późniejszą myślą o chirurgi/internie, na drugim miejscu jest weterynaria, z późniejszym kier. choroby psów i kotów/chirurgia, a na trzecim, ale mam nadzieje, że uda mi się z poprzednimi to biologia/biotechnologia medyczna. Niektórzy moi znajomi się krzywią, że krojenie zwłok na studiach itd., ale ja mam tak od dziecka, że lubię takie widoki :)

Ooooo, brzmi bardzo ambitnie:) No to ja JUŻ zaczynam 3mać kciuki;)

Pzdr.

Posted

Korenia napisał(a):
Biotechnologia na jakiej uczelni ? Jak na polibudzie to czeka Cię to co mnie :D Studiuję biotechnologię na pwrze :)

Nie, jak już to na UM w Poznaniu

Asiaczek napisał(a):
Ooooo, brzmi bardzo ambitnie:) No to ja JUŻ zaczynam 3mać kciuki;)

Pzdr.

Kciuki baaaaaardzo się przydadzą :)

• 1 month later...