Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Drodzy przyjaciele, forumowicze z głębokim żalem pragnę Was poinformować, iż dziś odszedł do Krainy wiecznych łowów na Tęczowym moście moj niespełna dwuletni doberman AIKO Bettega zwany przeze mnie Aikosiem. Aiko w języku japońskim znaczy dziecko miłości i takiż był właśnie mój ukochany piesio, który był spełnieniem moich marzeń o rodowodowym dobermanie. Nie marzyłem o wystawowych championatach czy medalach i dyplomach ale o tym, żeby dać mu dobry i ciepły dom, jego kawąłek ciepłego kąta... Starałem się być dla niego jak najlepszym opiekunem ale niestety choroba - padaczka okazała się być od nas silniejsza... Mimo leczenia i opieki ataki były coraz silniejsze i częstsze co wykańczało Aika i nie pozwalało mu wracać do formy psychicznej przez co mój czworonożny przyjaciel bardzo cierpiał. Po konsultacjach z lekarzami weterynarii oraz hodowcą musiałem podjąć decyzję o zmniejszeniu jego cierpień... Aikoś przekroczył próg Krainy wiecznych łowów godnie i z honorem, nie żaląc się na swoje cierpienia... Pożegnałem go z wielkim bólem serca od siebie i jego hodowcy zalewając się łzami i kładąc do jego plastikowej trumienki poza jego rzeczami codziennego użytku również białą różę - znak niewinności bo Aiko był jak dziecko niewinny i niczemu nie zawinił, że tak ciężko zachorował... Pokój Twojej duszyczce Aikosiu, myślami i duchem jestem z Tobą i myślami będę Ciebie i Twoich poprzedników odwiedzał na Tęczowym moście... Spoczywaj w spokoju... Moje serce i dzusza są z Tobą. Zawsze będę Cię kochał i wspominał jak tylko mogę najcieplej...
Twój ludzki brat, opiekun i pan Marcin Wojciechowski