madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 fidelek2 napisał(a):Fidel przez pierwszy miesiąc życia z Nami miał non stop biegunki z krwią i wymioty....były momenty, że myślałam iż nie przeżyje ale wyszlismy z tego dzięki naszemu wetowi :lol: Ojej biedactwo :-( Wiadomo co było przyczyną? Quote
Guffi Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 madziasto4 napisał(a):Dorosłego czy szczeniaka? Szczeniaka-około 3 m-cy. Quote
madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 Zaraz, przecież Toro też tak miał :crazyeye: Teraz sobie przypomniałam, że biegunka również była z krwią....i nawet odwodnienie mu groziło... Quote
madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 Guffi napisał(a):I czego ja się tu dowiaduje:crazyeye: Wylizał się;) Ale pomoc weta była konieczna, uzupełniali mu płyny i piesek do domciu szybko, bo nie miał jeszcze wtedy kompletu szczepień ;) Quote
Guffi Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 madziasto4 napisał(a):Wylizał się;) Ale pomoc weta była konieczna, uzupełniali mu płyny i piesek do domciu szybko, bo nie miał jeszcze wtedy kompletu szczepień ;) Ja miałam to samo z moim Ś.P.królikiem-Klapusiem. Ledwo go uratowaliśmy, a się okazało, że ma serce 5 razy większe niż powinien mieć:placz: . Z tym sercem to taki sam problem był z siostrą Tity(yorkie od mojej koleżanki), zmarła jako 3 miesięczny piesek z powodu zbyt dużego serca. Ale tak to jest, jak się rozmnaża te biedne pieski(jak i króliki) na potęgę:shake:. Quote
Loona Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Witam marchewkożerne yorki :loveu: Ile tu się dzieje w tej galerce, zanim wszystko objerzę, to dwa tygodnie zejdą :razz: Quote
Daga_i_Oskar Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Czesc Madziu :multi: Ale chlopcy uprawiaja zpasay hihih ale lubie kiedy tak dwa pieski stoja na lapakach :loveu: no i Masterek z jezorkiem - miodzio :loveu: Filmik swietny zreszta jak wsyztskie, obejrzalam soebie je jeszcze raz hihih Quote
madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 [quote name='Guffi']Ja miałam to samo z moim Ś.P.królikiem-Klapusiem. Ledwo go uratowaliśmy, a się okazało, że ma serce 5 razy większe niż powinien mieć:placz: . Z tym sercem to taki sam problem był z siostrą Tity(yorkie od mojej koleżanki), zmarła jako 3 miesięczny piesek z powodu zbyt dużego serca. Ale tak to jest, jak się rozmnaża te biedne pieski(jak i króliki) na potęgę:shake:. Biedactwa :-( [quote name='Loona']Witam marchewkożerne yorki :loveu: Ile tu się dzieje w tej galerce, zanim wszystko objerzę, to dwa tygodnie zejdą :razz: Witamy i do oglądania zdjęć zapraszamy :p ;) To życzymy powodzenia w przeglądaniu galerii :multi: [quote name='Daga_i_Oskar']Czesc Madziu :multi: Ale chlopcy uprawiaja zpasay hihih ale lubie kiedy tak dwa pieski stoja na lapakach :loveu: no i Masterek z jezorkiem - miodzio :loveu: Filmik swietny zreszta jak wsyztskie, obejrzalam soebie je jeszcze raz hihih Cześć Dagulka :multi: Zapasy są dość częste u nas :lol: Oczywiście Toro zaczyna :eviltong: Quote
Kasia Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Madziu a jak myslisz, Torek będzie większy o Masterka? widziałaś rodziców Torka? Quote
madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 fidelek2 napisał(a):Madziu a jak myslisz, Torek będzie większy o Masterka? widziałaś rodziców Torka? Widziałam ojca, był mały, taki jak Master, może nawet drobniejszy :roll: Ale z tego co widzę, to Toro będzie chyba większy od Mastera, tak mi się wydaje... Zobaczymy ;) Quote
Guffi Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 madziasto4 napisał(a):Widziałam ojca, był mały, taki jak Master, może nawet drobniejszy :roll: Ale z tego co widzę, to Toro będzie chyba większy od Mastera, tak mi się wydaje... Zobaczymy ;) Może jeszcze zmaleje:diabloti: Quote
Kasia Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Guffi napisał(a): Może jeszcze zmaleje:diabloti: hihihi :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 Guffi napisał(a):Może jeszcze zmaleje:diabloti: Liczę na ewentualne skurczenie w kąpieli :diabloti: Lepiej żeby był większy od Mastera niż mniejszy ;) Masterek ma 2,5 kg, a dobrze by było, żeby Torutek nie przekroczył 3 kg. Quote
Kasia Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Torek - mały wariatek :p czy on sie kiedyś męczy czy cały czas taki żywy i zaczepialski??? Quote
madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 fidelek2 napisał(a):Torek - mały wariatek :p czy on sie kiedyś męczy czy cały czas taki żywy i zaczepialski??? Jak nie śpi to w zasadzie większość czasu szaleje :hmmmm: Quote
Gosia>>> Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Witaj Madziu! Zawędrowałam do Ciebie z galerii mojego mordulca;) Ja się wogóle nie znam na yorkach ale te twoje są śliczne, jak takie małe maskotki:) Słodziachy! Pozdrawiam Quote
madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 Gosia>>>;3437827 napisał(a):Witaj Madziu! Zawędrowałam do Ciebie z galerii mojego mordulca;) Ja się wogóle nie znam na yorkach ale te twoje są śliczne, jak takie małe maskotki:) Słodziachy! Pozdrawiam Cześć Gosiu :multi: Bardzo się cieszę, że przyszłaś do nas :multi: Dziękujemy i zapraszamy ponownie :) Quote
Kasia Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 [quote name='madziasto4'] czy on przez te włochale widzi choć troszkę? :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 fidelek2 napisał(a):czy on przez te włochale widzi choć troszkę? :evil_lol: Chyba widzi, bo jeszcze nie obija się o ściany i trafia do misek :razz: Ale musimy poczekać, aż mu grzywka nad oczkami trochę urośnie, bo w tej chwili nie wszystkie kłaczki da się załapać w gumkę ;) Quote
g_o_n_i_a Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Masterku! :loveu: Wiem, ze widzisz przez te kłaczki i patrzysz własnie na ciocię gonię. :loveu: Quote
madziasto4 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 [quote name='g_o_n_i_a']Masterku! :loveu: Wiem, ze widzisz przez te kłaczki i patrzysz własnie na ciocię gonię. :loveu: Gosiu, gdyby tylko miał otwarte ślepia, to z pewnością patrzyłby na Ciebie, ale na tym zdjęciu śpi:evil_lol: :eviltong: Quote
Recommended Posts