Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć Daria, cześć Aga :multi:

D-E, ja robię pierniczki, rogaliki i keks, sałatki, a rodzice kilka innych bardziej konkretnych potraw- jakaś rolada, coś z ryby i coś tam jeszcze... :lol:

zdjęcia wczorajszego jubilata :p

• Replies 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• madziasto4

6165

• Kasia

1742

• Anusia & Alutka

1401

• Pegaza

965

Posted

[quote name='Mała Rita']
Wczoraj neta nie mialam caly wieczór :placz:

ja mam kompa tylko do piatku :placz:
w piatek musze go oddać bo pozyczony a nasz jeszcze w naprawie. pytam Kiedy go oddadzą? - Pani kochana, naprawa moze potrwać nawet do 3 miesięcy!
:angryy:

Posted

[quote name='Kasia']ja mam kompa tylko do piatku :placz:
w piatek musze go oddać bo pozyczony a nasz jeszcze w naprawie. pytam Kiedy go oddadzą? - Pani kochana, naprawa moze potrwać nawet do 3 miesięcy!

trza było przytachac go do Łodzi, Dawid by go Wam zrobił :loveu:

Posted

Mała Rita napisał(a):

trza było przytachac go do Łodzi, Dawid by go Wam zrobił :loveu:

gdybym sie uparła już bym go miała zrobionego ale ja dałam do serwisu bo na gwarancji jeszcze jest...
dlatego czekam tyle czasu.

Posted

Pegaza napisał(a):

Kasia czyli lacznosc z Toba juz niedlugo sie nam urwie...:roll:

jeśli jutro nie oddadzą mi mojego kompa to tak.
i sama nie wiem na jak długo...:shake:

Posted

Madźka, piękne fotki !!!!

[quote name='Kasia']ja mam kompa tylko do piatku :placz:

Ło mateńko kochana, a cóż to za niemoralny termin

Posted

[quote name='madziasto4']Eeee, nie sądzę, bo jak niby miałby pomóc? Ewentualnie mnie- jak sobie radzić i jak psu pomóc. Ale ja mu mogę jedynie pomóc nie zwracając na niego uwagi, zachowując się naturalnie, nie pocieszać go, i próbować zagłuszyć bądź stłumić strzały z zewnątrz- własnie poprzez zamykanie okien, włączenie muzyki, udostępnienie psu zacisznego miejsca, schronienia, jakiegoś zadaszonego posłania. I tyle :roll:

super zdjęcia chłopaków:loveu:

A co do Masterka to probowałaś go uczyć, że tak powiem żyć z takimi dźwiękami, przywyczajać go do strzałów?
Ba ja Uziemu i teraz Irokezowi od małego puszczałam i puszczam różne dźwięki np. z youtube'a-strzały, huki itp. Chłopaki kompletnie już nie reagują strachem na takie rzeczy. Uzi nawet nie zauważył rok temu, że jest sylwester i widzę, że teraz Irokez też sie juz przyzwyczaił ale wciąż go jednak przyzwyczajam przed jego pierwszym sylwkiem- dla pewności.

dla przykładu to jest dobre, żeby puścić, najpierw cicho z każdym dniem czy godziną coraz głośniej zalezy jak szybko pies sie przyzwyczaja.
YouTube - Mega Loud Fireworks - Atomic Tornado Fan Barrage - 90 Shot

Posted

Kasia, a możliwe, że pokazywałam :lol:

Jagódka, Master kiedy był młodszy też nie reagował strachem na strzały, w Sylwestra było całkiem normalnie. Z wiekiem mu się jednak tak strach na huk rozwinął, że podejrzewam, że obecnie to jest już chyba zbyt duży strach, żeby móc go wyeliminować.
Torek się nie boi, ani burzy, ani strzałów, śpi w najlepsze, albo skupiony jest na zabawie, komendach. Na huki nie reaguje.

Ale dzięki bardzo za pomysł z puszczaniem huków :loveu: Że ja na to nie wpadłam- bo przecież wiem doskonale, że źródło strachu powinno przestać być źródłem strachu właśnie poprzez stopniowe obcowanie z nim :lol:

Posted

madziasto4 napisał(a):

Ale dzięki bardzo za pomysł z puszczaniem huków :loveu: Że ja na to nie wpadłam- bo przecież wiem doskonale, że źródło strachu powinno przestać być źródłem strachu właśnie poprzez stopniowe obcowanie z nim :lol:

No, ale to tymbardziej zachęcam Cię, żebyś spróbowała! :cool3: Delikatnie, stopniowo, cierpliwie. Nic nie tracisz, a jak sie uda to o ile mniej stresu dla Ciebie i psiaka :loveu: