Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• madziasto4

6165

• Kasia

1742

• Anusia & Alutka

1401

• Pegaza

965

Posted

PositiveThought napisał(a):

bywam genialna :lol:

O, a z jakiegoż powodu masz takie mniemanie o sobie? :razz:

Cześć D-E, cześć Aguś :loveu:

Okropnie zimno u nas, Torek mógłby na łyżwach po kałużach jeździć, bo pozamarzane. Na razie nie ma łyżew, więc biega po nich na boso :evil_lol:

A Masterito opróżna cały pęcherz tuż za rogiem i natychmiast zawraca do domu, bo od kilku dni słychac pojedyncze wystrzały.

To tyle z newsów od nas :hmmmm:

Posted

madziasto4 napisał(a):

A Masterito opróżna cały pęcherz tuż za rogiem i natychmiast zawraca do domu, bo od kilku dni słychac pojedyncze wystrzały.

u nas to samo z tą różnicą, że Fidel to nawet na klatkę nie chce wyjść nie mówiąc o wyjściu z niej na podwórko :shake:

cze poza tym :loveu:

Posted

To fajnie, bo jak się psina boi panicznie wystrzałów, to masakra i dla niego i dla właściciela :roll: Jak jest burza, albo słychać jakieś wystrzały, to Master dyszy, chodzi za nami krok w krok, chowa się do łazienki, słabo kontaktuje, bo jest spanikowany p oprostu- więc jakby tak się wystraszył na spacerze i byłby bez smyczy, to podejrzewam, że nie reagowałby na żadne wołania, bo liczyłoby się dla niego tylko to, żeby uciekać.

Kiedy Master chodzi taki otumaniony i z klapkami na oczach ze strachu, to Toro ma wtedy przednią zabawę, zaczepia go, klepie łapą, skacze, warczy, goopek ;)

Posted

tigrunia napisał(a):
Może jakieś uspokajacze by pomogły ? :roll:

W samą sylwestrową noc dostaje, przynajmniej rok temu dostał, nie pamiętam jak dwa lata temu.
Ale nie mogę go przecież przez cały okres świąteczny czy sylwestrowy faszerować chemią, tak samo podczas kazdej burzy...
Zawsze zamykam okna, włączam dość głośno muzykę, łazienkę ma zawsze otwartą, tam jest najciszej. Wtedy odrobinę się wycisza, ale cały czas jest czujny i nasłuchuje ewentualnych huków...

Posted

Pisząc, że słabo kontaktuje miałam na myśli, że zamiast raz powiedzieć Masterek chodź, to trzeba do niego mówić kilka razy, Masterku chodź, no chodź, chodź Masterek. Nie że leży plackiem i ma ograniczony kontakt z rzeczywistością:evil_lol:, bo tak to mogło zabrzmieć, tylko po prostu jest spanikowany i reaguje z opóźnieniem, można powiedzieć :evil_lol: :lol:

Posted

Eeee, nie sądzę, bo jak niby miałby pomóc? Ewentualnie mnie- jak sobie radzić i jak psu pomóc. Ale ja mu mogę jedynie pomóc nie zwracając na niego uwagi, zachowując się naturalnie, nie pocieszać go, i próbować zagłuszyć bądź stłumić strzały z zewnątrz- własnie poprzez zamykanie okien, włączenie muzyki, udostępnienie psu zacisznego miejsca, schronienia, jakiegoś zadaszonego posłania. I tyle :roll:

Posted

z Fidlakiem przy wystrzałach jest podobnie z tym, że on jeszcze do tego zaczyna się cały telepać a serce wali mu tak jakby miało zaraz wyskoczyć.
raz to myślałam, że zawału jakiegoś dostał tak zaczął sie dziwnie zachowywać...normalnie się wystrachałam, żal mi sie ogromnie go zrobiło.
męczy się bidoczek okropnie a my razem z nim :shake:

bry w poniedziałek, Madźki ulubiony dzień :loveu:

Posted

Witam :p
fajny banerek tez bym swoj musiala zmienic ino checi ni ma...:roll:

znam facetke co jej pies boi sie jezdzic winda a zmuszona jest nia kursowac.. w trakcie jazdy pies caly czas szczeka:roll:

Posted

Kasia napisał(a):
z Fidlakiem przy wystrzałach jest podobnie z tym, że on jeszcze do tego zaczyna się cały telepać a serce wali mu tak jakby miało zaraz wyskoczyć.
raz to myślałam, że zawału jakiegoś dostał tak zaczął sie dziwnie zachowywać...normalnie się wystrachałam, żal mi sie ogromnie go zrobiło.
męczy się bidoczek okropnie a my razem z nim :shake:

bry w poniedziałek, Madźki ulubiony dzień :loveu:

No Master to samo, trzęsie się jakby było minus 40 st., i dyszy jakby było plus 40 st. :evil_lol:

Cześć Daria :loveu:
No mają psiaki różne fobie niestety ;)

cześć Asia :loveu:
też mi się banerek podoba :loveu: ale to nie moje dzieło tym razem :lol: