Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

madziasto4 napisał(a):
2B, no Ci mowie przecie, że najsampierw to Ty się w obiektywach rozejrzyj, jakie Ci pasują i jak się ma cena do jakości, po ile stoją obiektywy- nikkory, z canona, i inne, które bierzesz pod uwagę. :grins:

Ale że po co jak Atka wszystko napisze :evil_lol:
PositiveThought napisał(a):
Znaczy rożnica nie jest powalająca jeśli chodzi o sumę, ale o stosunek rożnicy, do ceny, bo Twoje byly po 300, a moje po 450 :shake:

Be :diabloti:
powiem tak - jeśli idziesz na bajery, wybierz Canona... Jeśli zależy Ci na jakości - Nikon już czeka :diabloti:
A tak szczerze - każdy zachwala swoje, musisz wybrac sama. Znam ludzi, ktorzy kupowali Nikony, wymieniali na Canony i odwrotnie... Mi tam mój N odpowiada, nawet bardzo.

O właśnie :loveu:
Ale że jakie bajery ? :roll:

• Replies 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• madziasto4

6165

• Kasia

1742

• Anusia & Alutka

1401

• Pegaza

965

Posted

tigrunia napisał(a):
Ale że po co jak Atka wszystko napisze :evil_lol:

O właśnie :loveu:
Ale że jakie bajery ? :roll:

I widzisz Atka, żeś se palnęła bajery i teraz się tłumacz :evil_lol:

2B, i Nikonem i Canonem zrobisz rewelacyjne zdjęcia, jesli tylko masz trochę wiedzy. Najważniejsze są obiektywy.

Posted

tigrunia napisał(a):
:evil_lol:

Laska od sesji miała Nikona.. jak zaczęła opowiadać o zdjęciach jak to się robi czym i z czym to zgłupiałam :mdleje:
Ale Madźka jak to tak na "sucho" się uczyć? :cool1: Wolałabym miećaparatosa w ręku i wtedy się uczyć :cool1:

No metodą prób i błędów też się można uczyć, tylko żeby tych błędów za dużo nie było i żeby się nie załamać na samym początku, to najpierw czytaj w necie o podstawach fotografii :cool1:

Posted

madziasto4 napisał(a):
I widzisz Atka, żeś se palnęła bajery i teraz się tłumacz :evil_lol:

2B, i Nikonem i Canonem zrobisz rewelacyjne zdjęcia, jesli tylko masz trochę wiedzy. Najważniejsze są obiektywy.

:evil_lol:

Laska od sesji miała Nikona.. jak zaczęła opowiadać o zdjęciach jak to się robi czym i z czym to zgłupiałam :mdleje:
Ale Madźka jak to tak na "sucho" się uczyć? :cool1: Wolałabym miećaparatosa w ręku i wtedy się uczyć :cool1:

Posted

PositiveThought napisał(a):
Ja się u z dobrego serca dzielę :diabloti:

2Be, będziesz się bawic? :evil_lol: Czyli czytać, kombinować, odwalać jakieś 'artyzmy' :razz: I blagac znajomych, żeby przypozowali? - u mnie jest z tym problem, ale ja mam już sposób na moich kolegów :diabloti: Taki świetny, że zrobią wszystko :razz:
Czy pstrykac na wyjazdach i psiaki?

Konwertery, filtry, lampy, statywy, tulejki, adaptery, gripy... i dlugo by wymieniac

Niet.. kombinować i artyzmów odwalać nie zamierzam :cool1: Nie mam weny, chęci ani ochoty .. urodzonym fotografem to ja nie jestem.
Potrzebuję aparat ino na wyjazdy, wystawy, no i do fotografowania psich serduszek :loveu: Nie musi być przecież full wypas ale no szlak mnie trafia jak wystawa jest na hali .. robie zdjęcia kompaktem i co wychodzi :crazyeye: Doopa blada a raczej czarna ..plama :cool1::angryy:

Może już nie wymieniaj bo i tak połowy nie wiem co to :evil_lol:

Posted

[quote name='madziasto4']No metodą prób i błędów też się można uczyć, tylko żeby tych błędów za dużo nie było i żeby się nie załamać na samym początku, to najpierw czytaj w necie o podstawach fotografii :cool1:
Podczytuję .. wasze rozmowy :loveu: :evil_lol:
Nie no serio to z Twoich artykułów przeczytałam na razie jeden.. zajmę się tym chyba w przyszłym roku :p W tym mi czasu zbraknie :crazyeye:

Posted

Też się dołączę do interesującego mnie tematu :loveu: A tak w ogóle to cze Madźka!

Be, lustrem też nie zrobisz dobrego zdjęcia na hali, jak nie masz jasnego obiektywu (albo przynajmniej lampy z dyfuzorem :razz:). Dlatego ja nie brałam do Kielc swojego - nie zamierzam obcym psom świecić lampą po oczach, a jak już, to jest sporadyczne i tylko u moich, które są do tego przyzwyczajone :razz: Wychodzi na to, że dla Ciebie najlepsze by było jasne tele (a dla kogo nie :lol:), które jest niestety dość drogie, ale jeśli masz możliwości, to czemu nie. Nie warto kupywać lustra, jak nie stać nas na dostatecznie dobrą optykę - a przecież ona jest najważniejsza :p

Ja w najbliższym czasie zaopatruję się w 50mm f/1.8 (bokeh trochę mnie razi, ale da się wytrzymać; podobno też zdarza mu się ostrzyć przed obiektem, ale wyćwiczyłam się już na kicie :cool3:), EF 75-300mm f/4-5.6 III USM i konwerter Raynox dcr-250, jakaś lampa z dyfuzorem i statyw :cool3:

Na razie zbieram intensywnie kasę, odkładam kieszonkowe, głodzę się w szkole, ale czego się nie robi dla fotografii :loveu: Jestem też na etapie przekonywania rodziców, że bez obiektywów moja przyszłość nie ma sensu :roflt:

Be, czytaj wszystko, co Ci się nawinie, wejdź na forum Canona, w Bydgoszczy na pewno macie EMPiK, więc weź jakieś książki o fotografii i trochę poczytaj. Jeden obiektyw na pewno Ci nie wystarczy, więc już odkładaj na kolejne :diabloti:

A tak w ogóle to do wystawy w Bydgoszczy będę już miała stałkę, więc trochę zdjęć porobię :loveu:

Posted

[quote name='Sara_i_Aris']Też się dołączę do interesującego mnie tematu :loveu: A tak w ogóle to cze Madźka!

Be, lustrem też nie zrobisz dobrego zdjęcia na hali, jak nie masz jasnego obiektywu (albo przynajmniej lampy z dyfuzorem :razz:). Dlatego ja nie brałam do Kielc swojego - nie zamierzam obcym psom świecić lampą po oczach, a jak już, to jest sporadyczne i tylko u moich, które są do tego przyzwyczajone :razz: Wychodzi na to, że dla Ciebie najlepsze by było jasne tele (a dla kogo nie :lol:), które jest niestety dość drogie, ale jeśli masz możliwości, to czemu nie. Nie warto kupywać lustra, jak nie stać nas na dostatecznie dobrą optykę - a przecież ona jest najważniejsza :p

Ja w najbliższym czasie zaopatruję się w 50mm f/1.8 (bokeh trochę mnie razi, ale da się wytrzymać; podobno też zdarza mu się ostrzyć przed obiektem, ale wyćwiczyłam się już na kicie :cool3:), EF 75-300mm f/4-5.6 III USM i konwerter Raynox dcr-250, jakaś lampa z dyfuzorem i statyw :cool3:

Na razie zbieram intensywnie kasę, odkładam kieszonkowe, głodzę się w szkole, ale czego się nie robi dla fotografii :loveu: Jestem też na etapie przekonywania rodziców, że bez obiektywów moja przyszłość nie ma sensu :roflt:

Be, czytaj wszystko, co Ci się nawinie, wejdź na forum Canona, w Bydgoszczy na pewno macie EMPiK, więc weź jakieś książki o fotografii i trochę poczytaj. Jeden obiektyw na pewno Ci nie wystarczy, więc już odkładaj na kolejne :diabloti:

A tak w ogóle to do wystawy w Bydgoszczy będę już miała stałkę, więc trochę zdjęć porobię :loveu:
Ale że jak po oczach ? :roll: Na Grudziądzkiej ystawie w kwietniu Kaśka miała ze sobą kumpla fotografa. On miał swój aparat, Kasia swój (lustrzanki obie) Ja wtedy Jess nie wystawiałam więc robiłam foty Kasi aparatem. Wystawa była na hali. No i dali mi tą lustrzankę z lampą taką co się nakłada i ta lampa była do góry ustawiona :cool1: Tak mi kazali no to tak robiłam i wcale nie pytałam :p

Nie no serio wezmę się tym w przyszłym roku bo w tym zamierzam jeszcze kupić opony zimowe i zapłacić OC więc na nic mi już nie starczy :p W styczniu chciałam kupić narożnik .. ciekawe czy wypłacalna już będę :roll: No więc aparatos mógłby być w lutym/marcu może .. Ojć ..zapomniałam , że w styczniu w góry sie wybieramy :cool1: Może się więc wszystko o miesiąc przesunać :cool1:

Posted

Be, napisałam w nawiasie, "albo przynajmniej lampy z dyfuzorem", czyli chodziło mi o zewnętrzną, która ma dyfuzor. Wbudowane są okropne, nic nie możesz w nich ustawiać i dlatego wolę takich nie używać. Przestestowałam ją najpierw sama i tak daje po oczach, że przez 5 min widzę różnokolorowe plamki zamiast normalnego obrazu :lol: A przecież psiaki mają wrażliwszy wzrok - i nie wszystkie są przyzwyczajone do blasku fleszy :lol:

Posted

[quote name='Sara_i_Aris']Be, napisałam w nawiasie, "albo przynajmniej lampy z dyfuzorem", czyli chodziło mi o zewnętrzną, która ma dyfuzor. Wbudowane są okropne, nic nie możesz w nich ustawiać i dlatego wolę takich nie używać. Przestestowałam ją najpierw sama i tak daje po oczach, że przez 5 min widzę różnokolorowe plamki zamiast normalnego obrazu :lol: A przecież psiaki mają wrażliwszy wzrok - i nie wszystkie są przyzwyczajone do blasku fleszy :lol:
Nie wiem co to lampa z dyfuzorem ale ja mówię, ze ta co Kasia miała to taka dodatkowa była

Posted

madziasto4 napisał(a):
Nic z tego. Preferuję związki samczo-damskie :evil_lol:

cze Aguś:loveu:

ło ja nie w tym kontekście :evil_lol: byśmy sobie mieszkali, ja, dawid i ty i twoje sushi, ciasta, sajgonki itp...

Posted

tigrunia napisał(a):
Nie wiem co to lampa z dyfuzorem ale ja mówię, ze ta co Kasia miała to taka dodatkowa była

No to właśnie o takiej mówię - lampa błyskowa :lol: Tylko nie wiem, czy Kasia ma dyfuzor czy nie (jako że nie jest drogi, to ja jednak wolę go dokupić, jeśli już przyjdzie czas na lampę).

Posted

Mała Rita napisał(a):
ło ja nie w tym kontekście :evil_lol: byśmy sobie mieszkali, ja, dawid i ty i twoje sushi, ciasta, sajgonki itp...

ja, dawid i ty....hmmm a jakby tak bez Ciebie?? :roflt:
Nie no żarcik :evil_lol: Zrób sobie takiego topielca, niedużo roboty w sumie :p

Posted

madziasto4 napisał(a):
ja, dawid i ty....hmmm a jakby tak bez Ciebie?? :roflt:
Nie no żarcik :evil_lol: Zrób sobie takiego topielca, niedużo roboty w sumie :p

Madźka bo mnie to tak naprawdę tylko o to jedzenie chodzi co Ty robisz :evil_lol: