tigrunia Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 madziasto4 napisał(a):Ej ty, ale normalnie piszesz :hmmmm: Oczami se poświeć :evil_lol: Nie kurde Brailem :cool1: :evil_lol: Quote
Kasia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Ja jak sie czasami po ciemku rano ubieram to zdarzy się, że w pracy zauważam iż ma 2 różne skarpety albo majtki na lewej stronie :p dobry Madźka, chłopaki i kolega :hand: Quote
Pegaza Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Kasia napisał(a):Ja jak sie czasami po ciemku rano ubieram to zdarzy się, że w pracy zauważam iż ma 2 różne skarpety albo majtki na lewej stronie :p dobry Madźka, chłopaki i kolega :hand: oszczedzasz na swiatle?:evil_lol: Cze Madzia:p Quote
Mała Rita Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Kasia napisał(a):Ja jak sie czasami po ciemku rano ubieram to zdarzy się, że w pracy zauważam iż ma 2 różne skarpety albo majtki na lewej stronie :p dobry Madźka, chłopaki i kolega :hand: Kasik ja ubieram sie przy świetle ale i tak rano zdarza sie ze założę majtki na lewą stronę :evil_lol: Quote
tigrunia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Matko jak wy to robicie ? :crazyeye: Mi sie nigdy nie zdarzyło :shake: Majtki w sumie ostatnio fakt, ale skarpetki, koszulki :crazyeye: Łuki koszulki często na lewej ma i go gonie :mad: Quote
Aga76 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 madziasto4 napisał(a): Aga, nie pytaj o krewetki- jeszcze się nie odważyłam spróbować :evil_lol: No to nie pytam :cool1: ale czekam twoją opinię Madzia, same pyszności u ciebie :loveu: Taki talent trzeba chronić i pielęgnować :p Spokojnie możesz już stworzyć świetną książkę o dobrym jedzeniu ze smakowitymi fotografiami własnego autorstwa! Quote
Kasia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Pegaza napisał(a): oszczedzasz na swiatle?:evil_lol: ni, nie zapalam aby Łukaszka nie obudzić :cool1: Quote
Pegaza Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Przeciez mozna ubrac sie w lazience przy swietle :eviltong: a Kasia pewnie w lozku sie ubiera bo ji nie chce z ciepelka wylazic..:evil_lol: Quote
Kasia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Pegaza napisał(a): Przeciez mozna ubrac sie w lazience przy swietle :eviltong: a Kasia pewnie w lozku sie ubiera bo ji nie chce z ciepelka wylazic..:evil_lol: no można, ale ja wolę w pokoju po ciemku :evil_lol: w łazience zimno, w pokoju cieplej :eviltong: Quote
madziasto4 Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 [quote name='PositiveThought']hę, Madźka, Ty tu miałaś być wczoraj o 19!!! i kto to mowi :evil_lol: Byłam, tyko nie u siebie :eviltong: Quote
madziasto4 Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 PositiveThought napisał(a):u kolegi? :diabloti: O dogo mówię, u 2b byłam :diabloti: Z kolegą to wczoraj siedzieliśmy na skypie do 2 w nocy, bo musieliśmy na następny dzień projekt zrobić i trza było się jakoś porozumiewać. Ale sie uśmiałam jak goopia, bo on do mnie zadzwonił, ale coś tam mu się zawiesiło i się nie skapnął, że trwa rozmowa, tym bardziej, że on mnie nie słyszał, bo coś mi się z mikrofonem źle poustawiało. I ja cały czas słyszałam, że on się tam tłucze ołówkami, przesuwa krzesła itd, a nagle jak nie dmuchnie z całej siły w chusteczkę :evil_lol: Myślałam, że z krzesla spadnę, tak się wystraszyłam, bo mam głośność na maxa w słuchawce :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Pegaza napisał(a):Madzia czyli go podsluchiwalas hehe gorzej jakby sie beknal lub co gorsze jeszcze :evil_lol: No ale ja byłam przekonana, że on wie, że go słyszę, w końcu sam dzwonił :evil_lol: Quote
Pegaza Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Madzia czyli go podsluchiwalas hehe gorzej jakby sie beknal lub co gorsze jeszcze :evil_lol: Quote
Aga76 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 madziasto4 napisał(a): ... I ja cały czas słyszałam, że on się tam tłucze ołówkami, przesuwa krzesła itd, a nagle jak nie dmuchnie z całej siły w chusteczkę :evil_lol: Myślałam, że z krzesla spadnę, tak się wystraszyłam, bo mam głośność na maxa w słuchawce :evil_lol: :roflt: dobrze, że to tylko to... Quote
madziasto4 Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 [quote name='PositiveThought']Madźka! wiem, może Cię nie kręcą takie rzeczy, ALE - mnie też na początku to nie interesowało - pochwalić się muszę Zamówilam adapter do starych obiektywow z bagnetem M42 :grins: Problemem będzie tylko brak AF i pomiaru swiatla. Ty masz Canona, nie? To jakbyś chciala się pobawić, to dostaniesz adapter z dendalionem(czyli potwierdzeniem ostrości), bo dla Nikonow takiego cacuszka nie wyprodukowali. Masa tanich obiektywów, dużo mozliwości... :cool3: Mi kiedyś koleżanka mowiła, ja tylko wzruszylam ramionami, ale teraz mnie wciągnęlo :razz: a tak wogle to mnie nie słuchaj :diabloti: a jak mi nie wierzysz to zobacz - to zdjęcie jest z takiej kombinacji digart.pl | zoom | Portret Nie wiem czy mnie to interesuje, bo nigdy się tym nie interesowałam, ale skoro sama fotografia mnie interesuje, to może i się zainteresuję. No, bo to może być interesujące :evil_lol: Fajnie, że piszesz o tym, muszę se poczytać :loveu:, bo na razie faktycznie nigdy się tym nie interesowałam :lol: Ba, nawet mi do głowy nic takiego nie przyszło :lol: Quote
tigrunia Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Kurde wy sie coraz wiecej uczycie więc jeszcze trochę poczekam i na pewno mi doradzicie jakiś dobry aparat z dobrym obiektywem :loveu: :evil_lol: Quote
Kasia Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 się uśmiałam z tej Madźkowej i koleżkowej historyjki :evil_lol: komiczne to musiało być!!!! piszcie piszcie dziewczyny, ja czytam i też sie uczę :loveu: Quote
madziasto4 Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 PositiveThought napisał(a):Ja o foto mogę pisać dużo i niekoniecznie na temat :loveu: Ostatnio zajmuję się artykułami na temat lamp :p Jak już bedzie mnie stać, to se sprawie SB600. Bo na jasne tele będzie mnie stac za 500000000000000000000000000 lat. No ja też mam listę dodatków foto na nastęony rok, dwa lata: - konwerter makro raynox'a - filtry!!! - lampa zewnętrzna - statyw- w bardziej odległej przyszłości raczej - stałka 50mm canona f/1.8 bodajże To tak na razie. Dopóki się nie zaczytam w tych Twoich obiektywach m42 i czegoś nie wymyślę :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 PositiveThought napisał(a):Statyw do mnie jedzie razem z adapkiem :loveu: A obiektywy licytuję :razz: Lampa zewnętrzna - czekam na okazję... Bo nie opłaca się badziewia :shake: A jakiego chcesz konwertera? Znaczy poszerzający to to takie? Iwogle! Złą firmę wybrałam :placz: 50/1.8 Canonowy tanio strasznie, moj drożej... i te dandeliony :placz: Ja się jeszcze nie orientowałam w lampach i w statywach, jak będzie kasa, to się rozejrzę. I te filtry nieszczęsne... Chyba na Hoye padnie, ale tez jeszcze muszę poszukać. raynox dcr-250 konkretnie :p No przybliża małe obiekty, do makro czyli. Wiem właśnie, 50-tka canonca to taniocha za dobrą jakość, grzech nie kupić :loveu: A nikkor taki przybliżony do canonowskiej 50-tki po ile stoi? Quote
madziasto4 Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 [quote name='tigrunia']Mówisz Atka, żeby Canona brać ?? :razz: Ojj ja czytam .. czytam :loveu: 2B, no Ci mowie przecie, że najsampierw to Ty się w obiektywach rozejrzyj, jakie Ci pasują i jak się ma cena do jakości, po ile stoją obiektywy- nikkory, z canona, i inne, które bierzesz pod uwagę. :grins: Quote
tigrunia Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 [quote name='PositiveThought'] Iwogle! Złą firmę wybrałam :placz: 50/1.8 Canonowy tanio strasznie, moj drożej... i te dandeliony :placz: Mówisz Atka, żeby Canona brać ?? :razz: Ojj ja czytam .. czytam :loveu: Quote
madziasto4 Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 [quote name='tigrunia']Mówisz Atka, żeby Canona brać ?? :razz: Ojj ja czytam .. czytam :loveu: Na poprzedniej stronie Ci odpowiedziałam ,szlag mnie trafi zaraz z tym przeskakiwaniem postów :angryy: Quote
madziasto4 Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 PositiveThought napisał(a):Znaczy rożnica nie jest powalająca jeśli chodzi o sumę, ale o stosunek rożnicy, do ceny, bo Twoje byly po 300, a moje po 450 :shake: Aaa :loveu: Ja jeśli chodzi o makro, to wiążę nadzieję z tymi m42 :loveu: Ja filtrow na razie nie planuje... Jak będzie potrzebny to sie kupi, i tak mam ciemno, to po co jeszcze przyciemniać? I się nie orientuję w ogole. Statywy potaniały strasznie, no chyba że chcesz jakiś wypas. A dobrą lampkę używka za 500 zł dostaniesz ;) Be :diabloti: powiem tak - jeśli idziesz na bajery, wybierz Canona... Jeśli zależy Ci na jakości - Nikon już czeka :diabloti: A tak szczerze - każdy zachwala swoje, musisz wybrac sama. Znam ludzi, ktorzy kupowali Nikony, wymieniali na Canony i odwrotnie... Mi tam mój N odpowiada, nawet bardzo. O filtrze UV myślę przede wszystkim, on raczej taki neutralny, dla ochrony. Ale też się kompletnie nie orientuję jeszcze. W lampach i statywach zresztą też jeszcze nie. Ale żadnego wypasionego statywu nie chcę. Ta, spadaj z tym Nikosiem :diabloti: A serio, to według mnie i Nikon i Canon to równi przeciwnicy, jeden lepszy w tym, drugi w tym, ale jeśli lustro, to tylko Nikoś albo Canon :loveu: Ja sama też brałam po uwagę Nikosia d80, d60 (ale tu sprawa silnoczków), i canona 400d. Tego mojego obecnego wcale nie planowałam :lol: Quote
Recommended Posts