Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• madziasto4

6165

• Kasia

1742

• Anusia & Alutka

1401

• Pegaza

965

Posted

Kasia napisał(a):
cze z wieczora :loveu:

u nas prawdziwa zima, śniegu po pachy :loveu:

w Łodzi zimno strasznie, w mieszkaniu chyba jeszcze zimniej :(
Fidek w szoku bo pierwszy raz snieg zobaczył :evil_lol:

Posted

Jagódka&Uzi napisał(a):
U nas w Wawie były dziś śnieżyce w dzień i bieluchno na dworzu ale już śnieg topnieje i średnio zimno.

niech nie będzie śniegu bo ja kozaków nie mam na zimę :evil_lol:

Posted

tigrunia napisał(a):

No ta u mnie w nocy ładnie spadło, w południe się stopilo, na wieczór zmroziło i co jest ? Ślizgawa i głupi twardy śnieg :angryy::mad:

goopi śnieg :evil_lol:

Posted

tigrunia napisał(a):
Jenyyy .. w ogóle nie wiem o co chodzi .. porównanie sobie zrobiłam ! O ! Porównanie aparatów - Optyczne.pl I co dalej? :evil_lol: Czytam to i czytam i nic nie kumam :cool1: Nikoś ma najlepszą ocenę i najwięcej tyż :cool1: No i jak to porównać ? :placz: Madźka mów który najlepszy :diabloti: :evil_lol:

Trudno porównać bo wszystkie są dobre i dość podobne. Zastanów się czego sama oczekujesz, na jakiego rodzaju zdjęciach Ci zależy. Takie aparaty warto wziąć do ręki przed kupnem (no ale rozumiem, że nie zawsze jest taka możliwość)

Dobry aparat zrobi swoje a obiektyw najważniejszy jako dopełnienie...:diabloti:

Posted

Jagódka&Uzi napisał(a):
Trudno porównać bo wszystkie są dobre i dość podobne. Zastanów się czego sama oczekujesz, na jakiego rodzaju zdjęciach Ci zależy. Takie aparaty warto wziąć do ręki przed kupnem (no ale rozumiem, że nie zawsze jest taka możliwość)

Dobry aparat zrobi swoje a obiektyw najważniejszy jako dopełnienie...:diabloti:

W ręce to ja je już miałam przynajmniej Canona i Nikona :roll:
No wiesz .. najbardziej to mi na psich zdjeciach zależy :loveu: No i jak się gdzieś w egzotyczne kraje pojedzie żeby mieć co mamie pokazać :evil_lol:

A Ty Jagódka jaki aparatos masz ?

Posted

tigrunia napisał(a):
No wiesz .. najbardziej to mi na psich zdjeciach zależy :loveu: No i jak się gdzieś w egzotyczne kraje pojedzie żeby mieć co mamie pokazać :evil_lol:

Nikona D60:razz: Jestem bardzo zodowolona. Można się już profesjonalnie pobawić:diabloti:

Posted

tigrunia napisał(a):

Czyli szerokokątny obiektyw Cię interesuje tak?
Najpierw porozglądaj się za obiektywem- czy interesują Cię jakościowo i cenowo z systemu Nikona/Canona czy jeszcze innego. Poczytaj testy korpusów na fotopolis, zobacz które body Ci się lepiej trzyma w ręku.
Ja zdecydowałam się na Canona, bo właśnie ten system mają moi znajomi.
Ale wszystkie z wymienionych przez Ciebie są dobre, choć ja uznaję tylko i wyłącznie Canony i Nikony.
Ten co ma Jagódka, nikon d60, nie ma silniczka w korpusie, więc trzeba się liczyć z tym, że żeby działał AF, taki silniczek musi być w obiektywie, stąd wybór szkiełek zapewne ograniczony.

No i 2B, poczytaj w necie czy gdzieś coś o podstawach fotografii, żeby orientować się choć trochę w tym wszystkim. O ogniskowych, o parametrach itp. Sama lustrzanka za Ciebie dobrego zdjęcia nie zrobi, to Ty musisz wiedzieć co i jak ustawić, i od których parametrów zależne jest zrobienie dobrego zdjęcia. A robienie zdjęć lustrem w trybie automatycznym mija się z celem- dobrej jakości zdjęcie uzyskasz dobierając parametry odpowiednie dla danej sytuacji samodzielnie.

Ludzie kupują lustrzanki i są zawiedzeni jakością zdjęć. Ja nie byłam zawiedziona, bo przed kupnem przeszukiwałam internet jak goopia w poszukiwaniu wszelkich informacji, testów, artykułów, porad. Przeczytałam cały ponad 1000 stronicowy wątek na dogo o fotografii. Jak chcesz to mogę poszukać kilka przydatnych linków, może gdzieś znajdę w zakładkach.

Posted

madziasto4 napisał(a):
Czyli szerokokątny obiektyw Cię interesuje tak?

Jak chcesz to mogę poszukać kilka przydatnych linków, może gdzieś znajdę w zakładkach.

No skoro tak mówisz to pewnie tak :evil_lol:

Bardzo bardzo poproszę :modla: