madziasto4 Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Kasia napisał(a):teraz widzę, że te oczka to mają być takie duze :loveu: No, Tekila ma takie wyłupki śmieszne :evil_lol: :loveu: On cała jest śmieszna i kochana taka :loveu: :evil_lol: Quote
Mała Rita Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 madziasto4 napisał(a):A to Tekila chihuahua z wczoraj :hmmmm: Asia, ona też do Arnoldzika podobna?? :evil_lol: :shake: Madźka ten do Arnolda nie podobny :evil_lol: Quote
Jagódka&Uzi Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Bardzo podoba mi się wykonanie pierwszego psiaka:evil_lol: A co do aparatów też polecam Nikona, już mam drugi i są na prawdę dobre. Quote
Kasia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 cze z wieczora :loveu: u nas prawdziwa zima, śniegu po pachy :loveu: Quote
Mała Rita Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Kasia napisał(a):cze z wieczora :loveu: u nas prawdziwa zima, śniegu po pachy :loveu: w Łodzi zimno strasznie, w mieszkaniu chyba jeszcze zimniej :( Fidek w szoku bo pierwszy raz snieg zobaczył :evil_lol: Quote
Kasia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 oby tylko mrosiku troszkę było to sie śnieg utrzyma i nie będzie chlapy... Quote
Mała Rita Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Jagódka&Uzi napisał(a):U nas w Wawie były dziś śnieżyce w dzień i bieluchno na dworzu ale już śnieg topnieje i średnio zimno. niech nie będzie śniegu bo ja kozaków nie mam na zimę :evil_lol: Quote
Jagódka&Uzi Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 U nas w Wawie były dziś śnieżyce w dzień i bieluchno na dworzu ale już śnieg topnieje i średnio zimno. Quote
tigrunia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 No ta u mnie w nocy ładnie spadło, w południe się stopilo, na wieczór zmroziło i co jest ? Ślizgawa i głupi twardy śnieg :angryy::mad: Quote
Kasia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 tigrunia napisał(a): No ta u mnie w nocy ładnie spadło, w południe się stopilo, na wieczór zmroziło i co jest ? Ślizgawa i głupi twardy śnieg :angryy::mad: goopi śnieg :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 W Gdynie jest kilka cm skrzypiącego śniegu, samochody i wszystkie chodniki zaśnieżone, wszędzie biało :p A zobaczcie jaka zima na Kaszubach. Mama dziś na działce zrobiła te zdjęcia :p Quote
tigrunia Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Jenyyy .. w ogóle nie wiem o co chodzi .. porównanie sobie zrobiłam ! O ! Porównanie aparatów - Optyczne.pl I co dalej? :evil_lol: Czytam to i czytam i nic nie kumam :cool1: Nikoś ma najlepszą ocenę i najwięcej tyż :cool1: No i jak to porównać ? :placz: Madźka mów który najlepszy :diabloti: :evil_lol: Quote
Kasia Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Ja przy wyborze tez sie z Madźką kontaktowałam bo jak to czytałam to jeszcze głupsza byłam niż przed :p Quote
Pegaza Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Pieknie na dzialce:loveu: moi tez sa na dzialce ale jak tam wyglada to nie wiem ale pewnie podobnie:p a tak wogle to cze:p Quote
Jagódka&Uzi Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 tigrunia napisał(a):Jenyyy .. w ogóle nie wiem o co chodzi .. porównanie sobie zrobiłam ! O ! Porównanie aparatów - Optyczne.pl I co dalej? :evil_lol: Czytam to i czytam i nic nie kumam :cool1: Nikoś ma najlepszą ocenę i najwięcej tyż :cool1: No i jak to porównać ? :placz: Madźka mów który najlepszy :diabloti: :evil_lol: Trudno porównać bo wszystkie są dobre i dość podobne. Zastanów się czego sama oczekujesz, na jakiego rodzaju zdjęciach Ci zależy. Takie aparaty warto wziąć do ręki przed kupnem (no ale rozumiem, że nie zawsze jest taka możliwość) Dobry aparat zrobi swoje a obiektyw najważniejszy jako dopełnienie...:diabloti: Quote
tigrunia Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Jagódka&Uzi napisał(a):Trudno porównać bo wszystkie są dobre i dość podobne. Zastanów się czego sama oczekujesz, na jakiego rodzaju zdjęciach Ci zależy. Takie aparaty warto wziąć do ręki przed kupnem (no ale rozumiem, że nie zawsze jest taka możliwość) Dobry aparat zrobi swoje a obiektyw najważniejszy jako dopełnienie...:diabloti: W ręce to ja je już miałam przynajmniej Canona i Nikona :roll: No wiesz .. najbardziej to mi na psich zdjeciach zależy :loveu: No i jak się gdzieś w egzotyczne kraje pojedzie żeby mieć co mamie pokazać :evil_lol: A Ty Jagódka jaki aparatos masz ? Quote
Jagódka&Uzi Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 tigrunia napisał(a):W ręce to ja je już miałam przynajmniej Canona i Nikona :roll: No wiesz .. najbardziej to mi na psich zdjeciach zależy :loveu: No i jak się gdzieś w egzotyczne kraje pojedzie żeby mieć co mamie pokazać :evil_lol: A Ty Jagódka jaki aparatos masz ? Nikona D60:razz: Jestem bardzo zodowolona. Można się już profesjonalnie pobawić:diabloti: Quote
madziasto4 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 tigrunia napisał(a):W ręce to ja je już miałam przynajmniej Canona i Nikona :roll: No wiesz .. najbardziej to mi na psich zdjeciach zależy :loveu: No i jak się gdzieś w egzotyczne kraje pojedzie żeby mieć co mamie pokazać :evil_lol: A Ty Jagódka jaki aparatos masz ? Czyli szerokokątny obiektyw Cię interesuje tak? Najpierw porozglądaj się za obiektywem- czy interesują Cię jakościowo i cenowo z systemu Nikona/Canona czy jeszcze innego. Poczytaj testy korpusów na fotopolis, zobacz które body Ci się lepiej trzyma w ręku. Ja zdecydowałam się na Canona, bo właśnie ten system mają moi znajomi. Ale wszystkie z wymienionych przez Ciebie są dobre, choć ja uznaję tylko i wyłącznie Canony i Nikony. Ten co ma Jagódka, nikon d60, nie ma silniczka w korpusie, więc trzeba się liczyć z tym, że żeby działał AF, taki silniczek musi być w obiektywie, stąd wybór szkiełek zapewne ograniczony. No i 2B, poczytaj w necie czy gdzieś coś o podstawach fotografii, żeby orientować się choć trochę w tym wszystkim. O ogniskowych, o parametrach itp. Sama lustrzanka za Ciebie dobrego zdjęcia nie zrobi, to Ty musisz wiedzieć co i jak ustawić, i od których parametrów zależne jest zrobienie dobrego zdjęcia. A robienie zdjęć lustrem w trybie automatycznym mija się z celem- dobrej jakości zdjęcie uzyskasz dobierając parametry odpowiednie dla danej sytuacji samodzielnie. Ludzie kupują lustrzanki i są zawiedzeni jakością zdjęć. Ja nie byłam zawiedziona, bo przed kupnem przeszukiwałam internet jak goopia w poszukiwaniu wszelkich informacji, testów, artykułów, porad. Przeczytałam cały ponad 1000 stronicowy wątek na dogo o fotografii. Jak chcesz to mogę poszukać kilka przydatnych linków, może gdzieś znajdę w zakładkach. Quote
tigrunia Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 madziasto4 napisał(a):Czyli szerokokątny obiektyw Cię interesuje tak? Jak chcesz to mogę poszukać kilka przydatnych linków, może gdzieś znajdę w zakładkach. No skoro tak mówisz to pewnie tak :evil_lol: Bardzo bardzo poproszę :modla: Quote
madziasto4 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 tigrunia napisał(a):No skoro tak mówisz to pewnie tak :evil_lol: Bardzo bardzo poproszę :modla: zaraz poszukam Quote
madziasto4 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 wysyłam pw, bo dogo świruje, nie da sie linków wysłać Quote
tigrunia Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 madziasto4 napisał(a):wysyłam pw, bo dogo świruje, nie da sie linków wysłać Dzięki Madzka - odebrałam :loveu: Quote
Recommended Posts