Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• madziasto4

6165

• Kasia

1742

• Anusia & Alutka

1401

• Pegaza

965

Posted

Hej Madzia:loveu:

ja tez wole zlote choc srebne tez mi sie podobaja:p
od kwietnia mam dostac pierscionek od M-a na 10 rocznice slubu ii
jezdzilismy po sklepach to mi sie wzory nie podobaly albo jak juz byl fajny to mojego rozmiaru nie bylo:angryy: nawet na allegro ogladalam :pale ja mam dziwne palce zauwazylam ze jak mierze to albo idzie rozmiar u jednego jubilera nizej a raz wyzej..
ja szukam greckiej drogi ale z takim fajnym wzorem grubym i cyrkoniami ostatnio na allegro byl z svarovski ale juz nie ma..
i jak widzicie koniec roku sie zbliza a ja dalej nie mam a co najlepsze jubilera mam w rodzinie ale jak prosilam o katalog z wzorami to do dzis nie przyniosl..
chyba ta grecka droga nie jest mi dana kupic:roll:

Posted

Ja jeszcze po jubilerach nie łaziłam, ale na pewno też będę miała problem z rozmiarem bo mam "7" :crazyeye: :cool1: Ale można nawet u jubilera zmniejszyć, abo zamówić o takim rozmiarze. Tylko ciekawi mnie czy coś mniej wtedy kosztuje taki pierścionek. Bo jak mi zmniejszą z np "13" na te "7" to coś tam złota zostanie, co nie ?

Posted

tigrunia napisał(a):
Ja jeszcze po jubilerach nie łaziłam, ale na pewno też będę miała problem z rozmiarem bo mam "7" :crazyeye: :cool1: Ale można nawet u jubilera zmniejszyć, abo zamówić o takim rozmiarze. Tylko ciekawi mnie czy coś mniej wtedy kosztuje taki pierścionek. Bo jak mi zmniejszą z np "13" na te "7" to coś tam złota zostanie, co nie ?

to co Ty 2Be zareczynowy wybierasz?
i wogole jak to mozliwe ze 7 masz?
ja mam 9 na serdecznym i jubilery mi mowia ze na takie paluchy to tylko piździonki dzieciece. albo z brylantem, to wtedy bez problema.
poza tym nie kazdy mozna zmniejszyc, kazdy mozna za to powiekszyc.

cze gamonie :loveu:

Posted

Anusia & Alutka napisał(a):
to co Ty 2Be zareczynowy wybierasz?
i wogole jak to mozliwe ze 7 masz?
ja mam 9 na serdecznym i jubilery mi mowia ze na takie paluchy to tylko piździonki dzieciece. albo z brylantem, to wtedy bez problema.
poza tym nie kazdy mozna zmniejszyc, kazdy mozna za to powiekszyc.

cze gamonie :loveu:

Eee.. łaj zaręczynowy ? Niet.. prezent na gwiazdke ma być ino :razz:
No właśnie wiem, że jezd problem z takimi małymi :placz: Ciekawe.. ide po stronach popatrzeć czy mają gdzieś tabele z numerami przy pierścionkach :roll:

Posted

tigrunia napisał(a):
Eee.. łaj zaręczynowy ? Niet.. prezent na gwiazdke ma być ino :razz:
No właśnie wiem, że jezd problem z takimi małymi :placz: Ciekawe.. ide po stronach popatrzeć czy mają gdzieś tabele z numerami przy pierścionkach :roll:

na allegro jak se wleziesz to masz rozmiary w mm podane i w nawiasach jaki to rozmiar liczbowo.

Posted

Anusia & Alutka napisał(a):
na allegro jak se wleziesz to masz rozmiary w mm podane i w nawiasach jaki to rozmiar liczbowo.

No wiem, ale chodzi mi o to, żeby mieli dany pierścionek i obok dzieś rozmiary w jakich go robią.

Posted

Beatrycze to Ty masz rozmiar palca jak mój Łukaszek :roll:
Ja mam chude palce, zreszta cała jestem chuda ale noszę rozmiar 10 lub 11 (zależy jaki piździonek) no ale o 7 nie słyszałam jeszcze u dorosłego :cool1:

Posted

Kasia napisał(a):
Beatrycze to Ty masz rozmiar palca jak mój Łukaszek :roll:
Ja mam chude palce, zreszta cała jestem chuda ale noszę rozmiar 10 lub 11 (zależy jaki piździonek) no ale o 7 nie słyszałam jeszcze u dorosłego :cool1:

No co ja poradze, że takie mam ? :roll: Poszukałam specjalnie przed chwilą starego pierścionka, żeby sprawdzic czy nic sie nie zmieniło no i niestety .. pasuje jak ulał :p