Pegaza Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 odgapila odgapila bo ja mam też takie cienie ....:cool3: Quote
madziasto4 Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 [quote name='Anusia & Alutka']Kutak w ciecie. No, to tak jak ustalone, se zamienisz wieprzowinę na kutaka, i będziesz miała kutaka w ciecie plus słodko-kwaśny sosik. Plosiem: Chrupiąca wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym Składniki: 225 g wieprzowiny b/kości (polędwicy), pokroić w 1cm kostkę 1 cebula, pokrojona w plasterki 1 zielona papryka, pokrojona wzdłuż w paski 7-8 plastrów ananasa, pokroić na kawałki 1 marchewka, pokroić w cienkie słupki 1/3 puszki pędów bambusa olej roślinny ryż Ciasto: 125 g mąki pszennej 1 łyżka mąki kukurydzianej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju roślinnego Sos: 125 g brązowego cukru jasnego 2 łyżki mąki kukurydzianej 125 ml octu z białego wina 2 ząbki czosnku, zmiażdżone 4 łyżki koncentraru pomidorowego 6 łyżek soku z ananasa Mąkę pszenną wspypać do miski, dodać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Dodać olej i tyle wody, żeby powstało dość gęste, lejące się ciasto. Olej roślinny wlać do woka i mocno rozgrzać. Zanurzać wieprzowinę w cieście i smażyć partiami. Wyjąć mięso z woka i odstawić, następnie dodać do woka cebulę, paprykę, ananasa, marchewkę oraz pędy bambusa i smażyć przez 1-2 minuty, mieszając. Wyjąc z woka i odstawić. Wymieszać wszystkie składniki sosu i wlać do woka. Zagotować, mieszając, aż sos zgęstnieje. Gotować przez 1 minutę, po czym wrzucić wieprzowinę z warzywami i gotować wszystko przez 1-2 minuty. Podawać z ryżem. Quote
madziasto4 Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 [quote name='Pegaza']odgapila odgapila bo ja mam też takie cienie ....:cool3:[/QUOTE] Takiego cienia Masterek kiedyś miał, ktoś z dogo mi zrobił taki banerek, a tera się sama naumiałam :eviltong: Quote
Anusia & Alutka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Se zrobie i jak przezyje, bo nie wiadomo czy ta cholera nie podala mi skladnikow, ktore jak wejda ze soba w reakcje to usmiercaja, to powiem czy to dobre bylo. Quote
madziasto4 Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 [quote name='Anusia & Alutka']Se zrobie i jak przezyje, bo nie wiadomo czy ta cholera nie podala mi skladnikow, ktore jak wejda ze soba w reakcje to usmiercaja, to powiem czy to dobre bylo. :megagrin: :megagrin: :megagrin: Quote
Anusia & Alutka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='madziasto4']:megagrin: :megagrin: :megagrin:[/QUOTE] I z czego chichra eeee? Quote
Jofka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Witaj!! hehe jakie chłopaki mokraki.... sliczny bannerek Madzia:cool3: Quote
Pegaza Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 cze madzia:p hehehe jak oni wyglądają a master to ma mine nietęgą chyba najmniej jst zadowolony :evil_lol: madzia a posprzątej ty se że w tym pokoju:evil_lol: ciśniesz te graty pod tyn fotel zeby widać nie było ale sokole oko darii wszystko dojrzy:diabloti: Quote
Anusia & Alutka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Pegaza'] madzia a posprzątej ty se że w tym pokoju:evil_lol: ciśniesz te graty pod tyn fotel zeby widać nie było ale sokole oko darii wszystko dojrzy:diabloti: Dobry Madzka i ogony. Dzisiaj juz zes w szkole? Quote
madziasto4 Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [quote name='Anusia & Alutka']I z czego chichra eeee? [quote name='Jofka']Witaj!! hehe jakie chłopaki mokraki.... sliczny bannerek Madzia:cool3: Witaj i dziękuję :loveu: [quote name='Kasia']Ale fajne szczurosławy pospacerne :loveu: Nie pospacerne, ino pokąpielowe :grins: Pospacernie wyglądają jeszcze gorzej :evil_lol: [quote name='Pegaza']cze madzia:p hehehe jak oni wyglądają a master to ma mine nietęgą chyba najmniej jst zadowolony :evil_lol: madzia a posprzątej ty se że w tym pokoju:evil_lol: ciśniesz te graty pod tyn fotel zeby widać nie było ale sokole oko darii wszystko dojrzy:diabloti: Te graty se tam muszą być [quote name='Anusia & Alutka'] Dobry Madzka i ogony. Dzisiaj juz zes w szkole? Niet, w domu. Chola jestem :sad: Quote
Anusia & Alutka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='madziasto4'] Niet, w domu. Chola jestem :sad:[/QUOTE] No, juz myslalam, zes cudownie "ozdrowiala" i do szkoly poszla :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [quote name='tigrunia']Dobry Madzka :multi:[/QUOTE] Dobry :hand: [quote name='Anusia & Alutka']No, juz myslalam, zes cudownie "ozdrowiala" i do szkoly poszla :evil_lol:[/QUOTE] :grins: Quote
Magda Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 A więc tak: 1. śliczny bannerek:cool3: 2. widzę, że był dzień kąpania. Dwie zmokłe myszki:loveu: 3. Madźka upychacz:diabloti: 4. Fotka Torka świetna! Jak to zrobiłaś? Quote
madziasto4 Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [quote name='Magda_Miki']A więc tak: 1. śliczny bannerek:cool3: 2. widzę, że był dzień kąpania. Dwie zmokłe myszki:loveu: 3. Madźka upychacz:diabloti: 4. Fotka Torka świetna! Jak to zrobiłaś?[/QUOTE] Dziękuję:loveu: Był :grins: Z upychaczem nie wiem o co kaman :grins: A Torka w Gimpie zrobiłam :grins: Pinstruowanie jak zrobić odpłatne :grins: Quote
Anusia & Alutka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Magda_Miki'] 3. Madźka upychacz:diabloti: [/QUOTE] Nie upychacz ino smieciarz :evil_lol: Quote
Magda Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Anusia & Alutka']Nie upychacz ino smieciarz :evil_lol:[/quote] Hi hi O Ty!:evil_lol: Quote
Anusia & Alutka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Magda_Miki']Hi hi O Ty!:evil_lol:[/QUOTE] Nazywaj rzeczy po imieniu, a nie sie w dyplomate bawisz. Quote
Anusia & Alutka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Magda_Miki']Madzia ma burdel:diabloti:[/QUOTE] Hyyyyyyyyyyyyyyyy powiedzialas to slowo na B?? :crazyeye: Quote
Magda Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 No co już po 12:diabloti: Ide spać... późno już DOBRANOC! Quote
Pegaza Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 :phej madzia aaa no nie wiedzialam jak interes idzie? hihi:diabloti: a ty jako kto burdel mama?:diabloti: Quote
Recommended Posts