Kasia Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 kurka felek, zpomniałabym o mały włos że jutro juz poniedziałek wstawaniowy jest :loveu: jak samopoczucie??? :razz: Quote
madziasto4 Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 fidelek2 napisał(a):Dziękuję :loveu: Hihi, no jacha że poznaję! Ale z początku to se pomyślałam, że takie sławne te moje działkowe żółte kwiatki bo nawet tapetki i tła takie robią :evil_lol: Niee, ja zawsze korzystam z wyłącznie własnych zasobów, a wczoraj wyjątkowo posłużyłam się Twoją fotką :lol: Z żadnych tapetek z inernetu nie korzystam, w końcu po coś to prawo autorskie jest, nie??:lol: PositiveThought napisał(a):ejj :( a co do przemarzania, to ja się załatwiłam na tym rowerze... ale juz mi przechodzi na szczęście. na którą jutro masz? Jak wycinałam krzaki, grabiłam, kosiłam trawę to mi był ciepło i byłam w krótkim rękawku, a późneij tylko siedziałam, w bluzie i zmarzłam okropnie:shake: Na 9 :roll: Ale idę od razu po szkole na poprawę humoru do Empiku kupić książki Corena:p fidelek2 napisał(a):kurka felek, zpomniałabym o mały włos że jutro juz poniedziałek wstawaniowy jest :loveu: jak samopoczucie??? :razz: Kasieńko kochana........nie denerwuj mnie!!! Quote
madziasto4 Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Ale jaja, w sklepie internetowym duży płyn do soczewek kosztuje 35zł, a u gdyńskich optyków ok 50zł :crazyeye: Jaka różnica:crazyeye: Quote
Kasia Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Madziu, gdzieżbym próbowała Cię denerwować! Nigdy w życiu!!!! Ja po prostu spełniam swa obietnicę - obiecałam zapytać w niedzielny wieczór o Twe samopoczucie więc pytam...:eviltong: Quote
madziasto4 Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 fidelek2 napisał(a):Madziu, gdzieżbym próbowała Cię denerwować! Nigdy w życiu!!!! Ja po prostu spełniam swa obietnicę - obiecałam zapytać w niedzielny wieczór o Twe samopoczucie więc pytam...:eviltong: Takie mam samopoczucie, że aż se idę grzańca zrobić:eviltong: Quote
Kasia Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Se zrób. Ja se właśnie piję przeciwieństwo - zmrożonego żywczyka :eviltong: Quote
madziasto4 Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Oj ja to tak zmarzłam, że się rozgrzać muszę:shake: Quote
Anusia & Alutka Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Tak se przyszlam wieczorowa pora. Na chwilkem. Quote
madziasto4 Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Cześć Anusia :p Jak zmniejszyć rozmiar filmiku?:placz: Corinkowa pańcia dała mi jakiś programik, ale ni wte ni wewte w nim:placz: Quote
Anusia & Alutka Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Mi tez srednio szlo tym programikiem. I jakies napisy mam na srodku. Ja nie wiem, Ty sie bardziej bieglych i swiatlych ludziow pytaj. Quote
madziasto4 Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 A mnie to w nim nic nie szło...Zero postępu, nie wiadomo o co chodzi, tym bardziej, że ja ciemna masa w tych sprawach:shake: Quote
Anusia & Alutka Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Ech... cza sie przerzucic. Od nast. tyg silka :multi: ooo u mnie to mialo byc :) Quote
Anusia & Alutka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ze scisnietym zoladkiem, ale jestem powiedziec CZESC :loveu: gzibnio Quote
Kasia Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Już za dzień, za godzin kilkanaście zacznie się.... Dzień dobry poniedziałkowo :loveu: Quote
madziasto4 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Cześć Anusia:loveu: Kasiu...:mad: Plan, który dostaliśmy mi się wcale nie podoba...:roll: Quote
madziasto4 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Kupiłam dzisiaj książki Corena i w przerwach od kucia maturalnegohttp://foolstown.com/sm/crazy.gif będę sobie czytać:lol: A teraz przepraszam, ale wybywam do kuchni robić chińszczyznę:p Quote
Kincia Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Torus:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Chinszczyzna :cool3::cool3::cool3: Quote
madziasto4 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Witaj pinczerku:razz: Zobaczcie co dostałam od Meguli :iloveyou: Mojego Toreczka :iloveyou: Quote
Pegaza Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Hej Madziu:p na siłe go tam upchnęłaś :eviltong: i jeszcze podusią przykryła coby go nie widzieć, Sfinia Madzia :mad: ;) http://images29.fotosik.pl/74/e91f40c40aa5be41.jpg podaj przepis na chinszczyzne zobacze jaki masz składniki:p Quote
madziasto4 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 [quote name='Pegaza']Hej Madziu:p na siłe go tam upchnęłaś :eviltong: i jeszcze podusią przykryła coby go nie widzieć, Sfinia Madzia :mad: ;) http://images29.fotosik.pl/74/e91f40c40aa5be41.jpg podaj przepis na chinszczyzne zobacze jaki masz składniki:p Poduchę wkładam, ale ten małpiszon i tak się wciska do tej nory:mad: Chcesz na wieprzowinę słodko-kwaśną czy przepysznego kurczaka, którego nazwa nic nie mówi, bo zwie się chop suey?:eviltong: Quote
madziasto4 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 4 łyżki sosu sojowego (jasnego) 2 łyżeczki cukru brązowego 500g filetów z piersi kurczaka olej roślinny (do smażenie używa się tylko 3-4 łyżek) 2 cebule (pokrojone w ćwiartki) 2 ząbki czosnku zmiażdżone 350g kiełków fasoli 3 łyżeczki oleju sezamowego 1 łyżka mąki kukurydzianej 3 łyżki wody 425 ml bulionu z kurczaka poszatkowany por do przybrania Sos sojowy wymieszać z cukrem, aż do ruzpuszczenia cukru. Usunąć tłuszcz z mięsa, pokroić je w cienkie paseczki. Wymieszać paski kurczaka w sosie sojowym z cukrem i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na 20 min. Rozgrzać wok/patelnię z olejem i smażyć kurczaka na złotobrązowy kolor przez 2-3 min. Dodać cebulę, czosnek i smażyć kolejne 2 min. Dodać kiełki fasoli i samażyć dalsze 4-5 min. Dodać olej sezamowy (dopiero pod koniec smażenia, bo szybko się przypala) Wymieszać mąkę kukurydzianą z wodą, tworząc gładką pastę. Do woka wlać bulion razem z pastą i zagotować, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Wyjąć z woka, posypać porem i jeśc:p Quote
madziasto4 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 PositiveThought napisał(a):oj Madźka, mój plan to jest do dupy, jutro na 8, i mam od razu A i mzja :placz: A czo to mzja :???: Quote
madziasto4 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Chrystee, matma po angielsku...:shake: Plosiem, Torcio plus tabletka musująca w szklance Quote
Recommended Posts