madziasto4 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Moje wczorajsze bułeczki :cool1: Quote
madziasto4 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 koregra napisał(a):Ale zdjęcia ze spotkania to muszą być Obiecajcie, no:razz: Jak się spotkanie odbędzie, to fotki powinny byyć.;) Anusia & Alutka napisał(a):Atka wez Ty mow normalnie, bo znowu nikt Cie nie rozumie... :cool1: Ooo rozgryzła mnie z tym nierozumieniem ponownym :megagrin: Quote
Anusia & Alutka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Tez mialam wczoraj z jagodami. Ale kupowane... Quote
madziasto4 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Anusia & Alutka napisał(a):Tez mialam wczoraj z jagodami. Ale kupowane... Kupowane phi koregra napisał(a):Ja chce takie buły Dawać przepisik:p Juuutro, dzisiaj już mi się nie chce szperać w przepisach :eviltong: Quote
Anusia & Alutka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 koregra napisał(a):Ja chce takie buły Dawać przepisik:p Pomysl nieglupi. A ja kce ogorki bo wszystkie wyzarlam buuuuuu!! Quote
koregra Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 No bo mam borówki z działeczki i bym cosik zrobiła:lol: Quote
koregra Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Anusia & Alutka napisał(a):Pomysl nieglupi. A ja kce ogorki bo wszystkie wyzarlam buuuuuu!! Krokodylki czy zwykłe :eviltong: Quote
maartucha Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 mniaaaaam :D ja tez kcem przepisik :D nienażarte :evil_lol: Quote
Aga76 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 PositiveThought napisał(a):aj ja już teraz nic nie wiem... pogubiłam się! dasz radę :glaszcze: Quote
Anusia & Alutka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 koregra napisał(a):Krokodylki czy zwykłe :eviltong: Z curry. Jak Madzka sie krokodylami zywi to powodzenia, ale ja ogorkami. Quote
madziasto4 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Anusia & Alutka napisał(a):Z curry. Jak Madzka sie krokodylami zywi to powodzenia, ale ja ogorkami. Żywię się krokodylkami a nie krokodylami, a to znaczna różnica :p Quote
madziasto4 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Dobra, mam przepis na te buły z jagodami 500g mąki 100g masła/margaryny 150g cukru 3-4 jaja (pół jajka-białko- do smarowania) 250ml mleka 10dag drożdży 1 cukier wanilinowy Do połowy ciepłego mleka dodać pokruszone drożdże, posypać troche mąką (łyżką mąki mniej więcej), cukrem i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Jaja z cukrem ubić mikserem, a masło rozpuścić w reszcie ciepłego mleka. Do miski wsypać mąkę, wlać wyrośnięte drożdże, ubite jajka, mleko z masłem, cukier wanilinowy i wszystko wyrobić mikserem aż do uzyskania pęcherzyków powietrza. Następnie dodać trochę mąki (3 garstki) i wyrobić ciasto ręką (aż ciasto będzie odchodziło od dłoni). Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Posypać na stolnicę mąkę, rozwałkować ręką trochę ciasta na kształt wałka, pokroić na ukośne kawałki, zrobić dołek, nałożyć jagody, zlepić i pozmarować bułkę roztrzepanym białkiem, posypać kruszonką. Piec 20-22 min na posmarowanej blaszce. KRUSZONKA 5dag mąki 3dag masła 3-5dag cukru Mąkę wymieszać z cukrem, dodać stopiony tłuszcz i szybko zagnieść. Zrobić zacierki. Ja sie nie bawiłam w tę kruszonkę tylko posypałam posmarowane białkiem bułko cukrem grubym kryształem. Quote
Anusia & Alutka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 koregra napisał(a):Krokodylki niezła nazwa tych ogórków Oj ale pasuje do nich :evil_lol: Quote
Anusia & Alutka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Przepis na buły :multi: A cem powiedziec, ze ostatnia fotka, to jak pocztowka doslownie :loveu: Quote
madziasto4 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Anusia & Alutka napisał(a):Przepis na buły :multi: A cem powiedziec, ze ostatnia fotka, to jak pocztowka doslownie :loveu: Ta ptica mi sie napatoczyła i uatrakcyjniła zdjęcie :) Quote
Anusia & Alutka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [quote name='PositiveThought']woda :loveu: wódzia :loveu: a przepisik już drukuję... Nooo!! Nareszcie mądrze gada i z sensem. Madzka!! wyciagaj krokodylki na stol! Quote
Recommended Posts