madziasto4 Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Magda_Miki napisał(a): Ciekawe do kiedy Toro będzie taki żarłoczny. W końcu chyba mu przejdzie, prawda?:lol: Mikiemu przeszło (Masterkowi też). Ale nosisz je tylko w dzień? Takie jednorazówki? Poprawka- Master nigdy nie był żarłoczny :p Od małego trzebabyło go prosić, żeby łaskawie coś zjadł...i tak przez całe życie grymasi :p A małemu chyba nie przejdzie, nie zanosi się na to przynajmniej :evil_lol: Tak, tylko w dzień. I to są miesięczne, nie jednodniowe. Fajna sprawa :) A Ty się przymierzasz do jednodniowych? Takie najzdrowsze w sumie, ale i najdroższe... PositiveThought napisał(a):ja nie chcę się chwalić, ale te kokardki wrzuciłam :cool1: :lol: :lol: Quote
Magda Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 madziasto4 napisał(a):Poprawka- Master nigdy nie był żarłoczny :p Od małego trzebabyło go prosić, żeby łaskawie coś zjadł...i tak przez całe życie grymasi :p A małemu chyba nie przejdzie, nie zanosi się na to przynajmniej :evil_lol: Tak, tylko w dzień. I to są miesięczne, nie jednodniowe. Fajna sprawa :) A Ty się przymierzasz do jednodniowych? Takie najzdrowsze w sumie, ale i najdroższe... No to pomyłka... myślałam, że Master tez był żarłok:lol: Toro puści cię z torbami:evil_lol: Aha, to super! Ja narazie sie nie przymierzam. Badam:eviltong: czytałam kiedyś w gazecie, że są takie soczewki, które się zakłada na noc i one coś tam robią z soczewką oka (chyba ją napinają, czy cuś) i to powoduje, że krótkowidz (kłaniam się:p) może przez cały dzień chodzić bez okularów. Jedynie musi być mała wada.....ale koszt!!:crazyeye: Około 1000-1500zł Quote
madziasto4 Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Magda_Miki napisał(a):No to pomyłka... myślałam, że Master tez był żarłok:lol: Toro puści cię z torbami:evil_lol: Aha, to super! Ja narazie sie nie przymierzam. Badam:eviltong: czytałam kiedyś w gazecie, że są takie soczewki, które się zakłada na noc i one coś tam robią z soczewką oka (chyba ją napinają, czy cuś) i to powoduje, że krótkowidz (kłaniam się:p) może przez cały dzień chodzić bez okularów. Jedynie musi być mała wada.....ale koszt!!:crazyeye: Około 1000-1500zł Toro je w ilościach takich, jakie mu dam, bo gdyby sam sobie dobierał porcje to byłby szerszy niż dłuższy niedługo :eviltong: Ooo, nie słyszałam o takich... I to pewnie 1000-1500 za jedną sztukę :evil_lol: Ja też krótkowidz, miło mi :p Quote
olcha Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 madziasto4 napisał(a):A nie szkodzi :lol: W Karusku ;) Nie, poprzylepiało się do ścianek i jakoś siedziało w środku, zresztą otworki pozatykałam tym serem :lol: A cholera wie jak on to wydłubał :evil_lol: W zasadzie to tylko przez jeden otworek można wyciągać, bo ten drugi to malusi jest. Chyba jak rzucał tym o podłogę to się trochę poodlepiało i było łatwiej wyciągnąć :lol: A Ty masz jakieś pomysły czym toto nadziać? :stupid: Moim nadziałabym pewnie gotowaną wątróbką, jakąś wołowinką może być nawet surowa, tuńczykiem z puszki, serem żółtym, jajkiem gotowanym? Nie mam pojęcia. Wiem jedno jakby wyniuchały ze środka suchą karmę to by nie ruszyły :splat: Quote
madziasto4 Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 PositiveThought napisał(a):miahaha, ja jestem prostowidz, tyle że krzywozęb. Łaj...czyli, że aparat nosisz? Ale stały czy takiego składańca w częściach, oddzielny na górę i na dół? olcha napisał(a):Moim nadziałabym pewnie gotowaną wątróbką, jakąś wołowinką może być nawet surowa, tuńczykiem z puszki, serem żółtym, jajkiem gotowanym? Nie mam pojęcia. Wiem jedno jakby wyniuchały ze środka suchą karmę to by nie ruszyły :splat: Mmmm, aż zapachniało tym Twoim nadzieniem :loveu: Ja mam o tyle prościej, że Toro wszystko pożre, karma jest na równi ze smaczkami właściwie :lol: Taki goopek z niego :lol: Quote
Pegaza Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 PositiveThought napisał(a):miahaha, ja jestem prostowidz, tyle że krzywozęb. Nie tylko Ty kochana nie tylko:cool1: Quote
madziasto4 Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 PositiveThought napisał(a):pisałam już gdzieś 8) na górę i na dół, stały :lol: Stalowa Szczęka oślepiająca uśmiechem... nie tylko ja? <: Madźka ja nie chcę być natrętna, ale zapraszamy choć troszkę do nas... no chyba, że czasu nie masz, to przepraszam od razu. Ja nosiłam kiedyś takiego składańca dwuczęściowego właśnie, jako dziecko :p I pamiętam jak marudziłam rodzicom, że mi się dzieciństwo marnuje:evil_lol: , bo nie mogłam mówić mając to żelastwo w dziobie :p Nie musisz zapraszać, właśnie od Was wracam :p Widziałam Was, widziałam pensjonat o burdelowych kolorach, Aidka na kawie...co jeszcze.. Napiszę coś jak wymyślę czym mogłaś do jasnej ciasnej przyczepić gumkę do kokardki :p Quote
madziasto4 Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 [quote name='PositiveThought']ale ja mam stały. na stałe. :cool1: ja dziś nie mogłam mówić, bo nie włożyłam w dziób Gluta(wosku). Glut umożliwia mi normalne funkcjonowanie. kocham Gluta :grins: Wiem, wiem, że masz stały. To moje 'dwuczęsciowego właśnie' miało podkreślić, że był...dwuczęściowy, nie że taki jak Twój...Wiem, kręcę, bredzę i zaraz sobie pójdę :p Pozdrów Gluta :p Wymiziaj go :evil_lol: Bossszzzz, odbija mi już zupełnie :evil_lol: Dobra idę, kolano mnie boli, lecę się wygrzać do wanny, zakładam ciepłą piżamę (jak sie pisze, pidżame czy piżame?), poczytam coś i lulu babulu :p A rano i tak nie będzie mi się chciało wstać...:cool1: Pieski moje dwa też już śpią :loveu: Quote
Kincia Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 [ Oo widze ze teraz Toro gora :lol: :loveu: :loveu: Quote
Aga76 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='madziasto4'] Trochę statystyki: - 2 beknięcia - kilka rzutów kongiem o podłogę- przypadkowo mu wypadł z pyska i mu się spodobało - nieliczne próby zastraszenia zawartości konga warczeniem, nieudane zresztą Hihihi :klacz: :klacz: :klacz: [quote name='madziasto4']A tym co miałam, zbieranina domowa :loveu: Czyli. Serek żółty, trochę rozmoczonej suchej karmy, serek homogenizowany+płatki kukurydziane :p Dziurki zatkane cienkim, małym plasterkiem sera żółtego. Ale cały czas szukam jakichś fajnych pomysłów. A Ty czym nadziewasz? :) Wczoraj kong załadowałam jabłuszkiem i niuńka miała owcową zabawę, niestety z jednym kawałkiem miała problem, uparcie utkwił i nie chciał wyjść, bardzo się zdenerwowała i waliła zabawką o podłogę :motz: [quote name='madziasto4'] Sesja kongowa jest świetna, Toruś chyba polubił nową zabawkę :evil_lol: Pozdrawiam. Quote
Kasia_zg Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='madziasto4']A nie szkodzi :lol: W Karusku ;) Dzieńdobry Madziu!! Witam szalonych chłopaczków :) Torkowa sesja z Kongiem zrobiłam na mnie ogromne wrażenie wiec pomyslałam że to dobry sposób na mojego oszołoma. Wiec zaglądam dzisiaj do Karuska a tu buuuuu Konga brak...Oj Madziu co Ty wykupiłaś cały zapas hihi:evil_lol: Pozostaje mi szukać dalej....bo u nas w sklepie to tylko rozmiary XL wrr Miłego dzionka i tulaski dla Was:calus: Quote
Kasia Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Cześć Magdo!!! Witam również 2 kudłatych Szogunów :loveu: Madziu czy może uchylić rąbka tajemnicy i powiedzieć mi kupiłaś/zamówiłaś konga dla Torka? Widzę, że jest nim bardzo zaabsorbowany i zainteresowany więc byłabym chętna na nabycie czegoś takiego dla Fidlaka :lol: Quote
Sara_i_Aris Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Cześć Madziu! Kongo Torka fajnie wygląda, kupiłabym podobne, ale nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto. Sama bym się nim bawiła? :-? [quote name='madziasto4']A Aidi był jaśniejszy? Aris też taki czarnuch, nie? :lol: To było o moim Arisku? Obgaduje się go tu za moimi plecami :mad: :evil_lol: A co? Jest czarnuchem już od 2 lat :obrazic: Murzyni też mają swoje prawa. On woli jak się go nazywa Afropolakiem, a nie czarnuchem :obrazic: :roflt: [quote name='madziasto4'] Ajajaj... widzę słodki, mały języczek :eviltong: Toro jaki pochłonięty zabawą kongiem, miły widok :loveu: Quote
madziasto4 Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 [quote name='PositiveThought'] A JA NIE MAM WANNYyyyy, bÓÓÓÓ :sad: Wanna jest super :loveu: Takie 2w1 właściwie, bo prysznic też można wziąć :p [quote name='Pinczerek-Jacky'] Oo widze ze teraz Toro gora Witaj, musiał być górą, bo przecież kong nad nim nie zapanuje :eviltong: [quote name='Pegaza']No to dobranoc MADZIU :bye: A ja mówię Dzień dobry ;) [quote name='Aga76']Hihihi :klacz: Wczoraj kong załadowałam jabłuszkiem i niuńka miała owcową zabawę, niestety z jednym kawałkiem miała problem, uparcie utkwił i nie chciał wyjść, bardzo się zdenerwowała i waliła zabawką o podłogę :motz: Sesja kongowa jest świetna, Toruś chyba polubił nową zabawkę :evil_lol: Pozdrawiam. Z owocami też kiedyś spróbuję :loveu: Zobacz jakie przepisy znalazłam :lol: BANANARAMA 1 świeży banan 2 łyżki stołowe zarodków pszenicy 1 łyżka stołowa jogurtu naturalnego Rozgnieść banana, dodać pszenicę i jogurt. Wymieszać i włożyć łyżką do konga. Mrozić przez 4 godziny. Porcja na konga średniej wielkości. Dla większych kongów zrobić podwójną porcję. SAŁATKA OWOCOWA pokrojone jabłko i marchewka 1/4 banana Włożyć jabłko i marchewkę do konga. Zapchać bananem większy otwór, by kawałki jabłka i marchewki nie wypadły. Można dodać inne owoce i warzywa: cząstki pomarańczy, kawałki nektarynki i/lub brzoskwini, słupki selera naciowego, kwiaty brokułów lub kalafiora, pomidory i czarne oliwki. Polubił, polubił :) Na początku nieśmiało wylizywał większy otwór, nawet nie dotykał łapkami konga, zachowywał bezpieczną odległość :cool1: Ale nie trzebabyło długo czekać, żeby się dowiedział 'z czym to się je' :lol: [quote name='Kasia_zg']Dzieńdobry Madziu!! Witam szalonych chłopaczków :) Torkowa sesja z Kongiem zrobiłam na mnie ogromne wrażenie wiec pomyslałam że to dobry sposób na mojego oszołoma. Wiec zaglądam dzisiaj do Karuska a tu buuuuu Konga brak...Oj Madziu co Ty wykupiłaś cały zapas hihi:evil_lol: Pozostaje mi szukać dalej....bo u nas w sklepie to tylko rozmiary XL wrr Miłego dzionka i tulaski dla Was:calus: Dzień dobry :) To jest bardzo dobry sposób na zajęcie dla takiego małego urwisa :lol: Aż sprawdziłam zapasy Karuska i kong jest dostępny przecież :lol: Zobacz sam: http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4353&action=prod :lol: [quote name='fidelek2']Cześć Magdo!!! Witam również 2 kudłatych Szogunów :loveu: Madziu czy może uchylić rąbka tajemnicy i powiedzieć mi kupiłaś/zamówiłaś konga dla Torka? Widzę, że jest nim bardzo zaabsorbowany i zainteresowany więc byłabym chętna na nabycie czegoś takiego dla Fidlaka :lol: Cześć :) Chyba 'gdzie' zjadłaś :p Zamówiłam w Karusku, rozmiar S, 7cm :) Dla Fidlaka to może by się i 8cm nadawał ;) A jak 8cm by się nadawał, to można kupić podróbkę, w typie konga, firmy Trixie bodajże :lol: Za kilkanaście złotych, też w Karusku ;) Quote
madziasto4 Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 [quote name='Yorkie']Cześć Madziu! Kongo Torka fajnie wygląda, kupiłabym podobne, ale nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto. Sama bym się nim bawiła? :-? To było o moim Arisku? Obgaduje się go tu za moimi plecami :mad: :evil_lol: A co? Jest czarnuchem już od 2 lat :obrazic: Murzyni też mają swoje prawa. On woli jak się go nazywa Afropolakiem, a nie czarnuchem :obrazic: :roflt: Ajajaj... widzę słodki, mały języczek :eviltong: Toro jaki pochłonięty zabawą kongiem, miły widok :loveu: Cześć :) Możesz mu na próbę powkładać coś do jakiegoś pojemniczka z dwoma otworkami i zobacz czy będzie zainteresowany :lol: A o czyim, pewnie, że o Twoim :evil_lol: A wiesz, Master też był długo taki ciemny :lol: Cieszę się, że jest tym kongiem zainteresowany- będzie miał co robić w hotelu jak my będziemy spacerować po górach :p Quote
Kasia Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 madziasto4 napisał(a): Cześć :) Chyba 'gdzie' zjadłaś :p Zamówiłam w Karusku, rozmiar S, 7cm :) Dla Fidlaka to może by się i 8cm nadawał ;) A jak 8cm by się nadawał, to można kupić podróbkę, w typie konga, firmy Trixie bodajże :lol: Za kilkanaście złotych, też w Karusku ;) Ale dobrze, że Ty to 'gdzie' znalazłaś :p A co to jest ten 'Karusek'? :roll: Sklep internetowy jakiś? Quote
madziasto4 Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 [quote name='fidelek2']Ale dobrze, że Ty to 'gdzie' znalazłaś :p A co to jest ten 'Karusek'? :roll: Sklep internetowy jakiś? Tak, to jest sklep internetowy, tu masz adres :) http://www.karusek.com.pl/ Wpisz w 'szukaj' KONG to wyskoczy lista od razu :) Quote
Sara_i_Aris Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='madziasto4']Cześć :) Możesz mu na próbę powkładać coś do jakiegoś pojemniczka z dwoma otworkami i zobacz czy będzie zainteresowany :lol: A o czyim, pewnie, że o Twoim :evil_lol: A wiesz, Master też był długo taki ciemny :lol: Nie znasz Arisa. Zrobiłam parę miesięcy temu specjalne pudełko, porobiłam 3 otworki, włożyłam psie ciasteczka i mu pokazałam, jak się tym bawić. Powiąchał, parę razy popychał łapką, a ja poszłam się uczyć. Po paru minutach przychodzi Aris i piszczy. Mówię 'Co chcesz Arisku?'. Prowadzi mnie do pudełka i prosi, aby mu wyjąć ciastka :roll: Arisek się właśnie wybarwia, może już za 6 miesięcy, ewentualnie rok, bedzie taki, jaki powinien być :loveu: Quote
madziasto4 Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 [quote name='Yorkie']Nie znasz Arisa. Zrobiłam parę miesięcy temu specjalne pudełko, porobiłam 3 otworki, włożyłam psie ciasteczka i mu pokazałam, jak się tym bawić. Powiąchał, parę razy popychał łapką, a ja poszłam się uczyć. Po paru minutach przychodzi Aris i piszczy. Mówię 'Co chcesz Arisku?'. Prowadzi mnie do pudełka i prosi, aby mu wyjąć ciastka :roll: Arisek się właśnie wybarwia, może już za 6 miesięcy, ewentualnie rok, bedzie taki, jaki powinien być :loveu: Hihi pierdoła :loveu: Wiesz, może jak by to była papka, a nie twarde ciasta, to by sobie sam poradził :lol: Quote
madziasto4 Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 fidelek2 napisał(a):To idę oglądać i zamawiać :lol: Jak już zamówisz, to się pochwal który ostatecznie wybrałaś :grins: Quote
madziasto4 Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Toro właśnie zajęty kongiem :p Dzisiaj w menu ma gotowanego kurczaka z marchewką plus starty ser żółty:cool1: Dla Mastera natomiast danie jarskie- kefir z płatkami :p Jakieś zaległości...: Quote
Pegaza Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Witaj Madziktoromaster:p ale galopuje:p Master romantyk na tle kwiatków kucorek jak pank i ten jęzorek...:loveu: Quote
Recommended Posts