Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

madziasto4 napisał(a):
Może jest chory...:roll:

Pieski nadal nie chcą za bardzo jeść :shake: Mały dzisiaj na razie nie wymiotował. Dzisiaj planujemy jechać do weterynarza na prześwietlenie łapki, zapytamy przy okazji o ząbki Tora czy nie trzeba będzie wyrywać i o to niejedzenie...

i jak Madziu, wróciliście już...:roll:

• Replies 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• madziasto4

6165

• Kasia

1742

• Anusia & Alutka

1401

• Pegaza

965

Posted

Yorkie napisał(a):

Ale trzeba poczekać, co wet powie, może są chorzy (odpukać!)...

Magda_Miki napisał(a):
I jakie wiesci?:razz:

Alka napisał(a):
i jak Madziu, wróciliście już...:roll:

*Ania...Niuf* napisał(a):
Hej Madziu;) widze że kruszynki nie mają się najlepiej:placz: ja też czekam na wieści od weta dużo zdrówka dla chłopców:loveu:

g_o_n_i_a napisał(a):
Madziu i jak tam? Wracaj predko z wiadomosciami...

Właśnie dałam im kurczaczka z ryżem i marchewką i tak zajadali, że im się uszy trzęsły :multi: Przez jakiś czas byli na samym Royalu i pewnie im się przejadł ;)
Tak więc odczekamy z godzinkę i dopiero pojedziemy do weta, żeby Torek nie zwymiotował w samochodzie tak jak ostatnio. Czyli sprawa niejedzenia odpadła i została łapka i zęby Tora, ale Masterka też weźmiemy, bo nie podobają mi się jego uszka....

Posted

madziasto4 napisał(a):
Właśnie dałam im kurczaczka z ryżem i marchewką i tak zajadali, że im się uszy trzęsły :multi:

chłopcy wybredni się zrobili...:evil_lol:

Posted

Alka napisał(a):
chłopcy wybredni się zrobili...:evil_lol:

Zdziwiło mnie tylko, że Torek też zaprotestował..., bo z nim nigdy problemu nie było z jedzeniem :lol:

Yorkie napisał(a):
No widzisz, znudziło im się :roll: Jak ja to dobrze znam... kup im inną karmą, niech się chłopaki nacieszą :loveu:

Karmy nie będę zmieniać, bo mi następny worek zostanie do kolekcji ;)
Po prostu znowu przerzucimy się na kurczaka :lol:

Chłopaki to tak jak pańcia- obiad bez mięsa to nie obiad ;)

Posted

madziasto4 napisał(a):

Karmy nie będę zmieniać, bo mi następny worek zostanie do kolekcji ;)
Po prostu znowu przerzucimy się na kurczaka :lol:

Chłopaki to tak jak pańcia- obiad bez mięsa to nie obiad ;)

Dobry pomysł ;) :eviltong: :p

A ja wolę obiady i inne posiłki bezmięsne, nie lubię mięcha, jedząc go z sumieniem, że to jakaś część świnki, która musiała umrzeć, abym miała ją zjeść. O nie, to nie dla mnie... są inne pokarmy, które nie niszczą innego życia :multi:

Posted

madziasto4 napisał(a):
Zdziwiło mnie tylko, że Torek też zaprotestował..., bo z nim nigdy problemu nie było z jedzeniem :lol:

a co, będzie gorszy od Masterka :evil_lol: podpatruje starszego...:evil_lol:

Posted

Yorkie napisał(a):
Dobry pomysł ;) :eviltong: :p

A ja wolę obiady i inne posiłki bezmięsne, nie lubię mięcha, jedząc go z sumieniem, że to jakaś część świnki, która musiała umrzeć, abym miała ją zjeść. O nie, to nie dla mnie... są inne pokarmy, które nie niszczą innego życia :multi:

Mnie jakoś specjalnie nie dręczą wyrzuty sumienia :eviltong:
Po bezmięsnych jestem głodna...:eviltong:

Alka napisał(a):
a co, będzie gorszy od Masterka :evil_lol: podpatruje starszego...:evil_lol:

On cały czas papuguje za Masterem, chodzi wszędzie tam gdzie Master, śpi w tych samych miejsach, na spacerze też krok w krok za Masterem :lol:

Jedziemy właśnie do weta i kupimy przy okazji tego Royala Dental :multi:

Posted

madziasto4 napisał(a):

Jedziemy właśnie do weta i kupimy przy okazji tego Royala Dental :multi:

popytaj weta odnośnie tego pokarmu, nam właśnie wet polecił...:p

Posted

madziasto4 napisał(a):
Właśnie dałam im kurczaczka z ryżem i marchewką i tak zajadali, że im się uszy trzęsły :multi: Przez jakiś czas byli na samym Royalu i pewnie im się przejadł ;)
Tak więc odczekamy z godzinkę i dopiero pojedziemy do weta

Oj, to dobrze Madziu,że chociaż zjedli posiłek.:multi:
A w sumie to bardzo mnie ciekawi, co z łapką Torusia i jego ząbkami ? Czekam na wiadomości.

Posted

Nigdy nie mowilas, ze z Torka taka papuga sie zrobila:eviltong: Kochany stfforek:loveu:

U was wet w niedziele przyjmuje?

A propos miecha to ja lubie, ale w malych ilosciach. Codzinne jedzenie miesa mi nie odpowiada, wole taka mieszanke raz to i raz to:p

Posted

PositiveThought napisał(a):
ech, zazdroszczę... ja tam jeść kocham, potrafiłabym tylko spać i jeść...
chyba mam trochę testosteronu w sobie, bo meczem też nie pogardzę P:

na pewno za to nie masz problemów z wagą P:

No coś ty! Ja mecze uwielbiam :loveu: Kocham piłkę nożną, mogłabym w nią grać codziennie (i tak gram :eviltong: ). A jeść nigdy nie lubiłam, ani spać... większość czasu to bym spędziła na dworzu, na stadionie :D Uprawiając sport, bo go kocham :loveu:
No a wczoraj stałam na dwóch rękach i poleciałam na lampę... moje biedne plecy :placz: I moja biedna lampa :placz: :evil_lol:

A problemów z wagą nie mam, tak sądzę... Jak na swój wiek ważę prawie dobrze :eviltong:

Posted

Alka napisał(a):
popytaj weta odnośnie tego pokarmu, nam właśnie wet polecił...:p

a nawet nie pytałam, od razu kupiliśmy w zoologu :p

Yorkie napisał(a):
No wiesz co, przerażasz mnie :-o

:cool1:

hej Madziuś!

oczekuję wieści, co tam z chłopaczkami... całe szczęście, że problem niejedzenia wypadł z programu ^^

wegetarianizm w naszym wieku to zwykły szpan. wiadomo przecież, że potrzebujemy mięsa, by prawidłowo się rozwijać, rosnać, dojrzewać. i jakoś mnie nie rusza opowiadanie, jakie to te zwierzaczki są biedne. wiem, ze nie wolno przesadzać - chodzi mi tutaj o wszystkie te nielegalne sposoby pozyskiwania mięsa, ale nie można naginać w drugą stronę. człowiek należy do grupy zwierząt i zajmuje pozycję w łancuchu pokarmowym...

Madziu, a ja się wybieram do Gdańska, niedaleko w końcu! ^^

hej Beatka :p

otóż to, całkowicie się z Tobą zgadzam w kwestii pochłaniania mięsa. Umiar musi być, ale działać i w jedną i w drugą stronę :cool1:

Do Gdańska? A kiedy? :cool3:

ech, zazdroszczę... ja tam jeść kocham, potrafiłabym tylko spać i jeść...
chyba mam trochę testosteronu w sobie, bo meczem też nie pogardzę P:

na pewno za to nie masz problemów z wagą P:

trochę to napewno masz, bo u kobiet testosteron występuje przecie :cool1:
Tylko w tym rzecz, żeby nie mieć go w nadmiarze :cool3: Ale meczyki to i ja lubię :lol:

Aga76 napisał(a):
Chłopaki zatęsknili za tym co najlepsze :evil_lol: nie ma to jak gotowany nielot, pomarańczowy korzeń i ryż.

O tak, odezwała się w nich wilcza natura chyba i tęsknota za mięsem :lol:

Magda_Miki napisał(a):
Nigdy nie mowilas, ze z Torka taka papuga sie zrobila:eviltong: Kochany stfforek:loveu:

U was wet w niedziele przyjmuje?

A propos miecha to ja lubie, ale w malych ilosciach. Codzinne jedzenie miesa mi nie odpowiada, wole taka mieszanke raz to i raz to:p

A nie mówiłam, bo zapomniałam, ale papuga na prawdę straszna :lol: Jak Master śpi na fotelu i później z niego zejdzie, to mały od razu leci i też kładzie się na ten fotel i śpi :lol:

U nas wet całodobowy w każdy dzień :p

Ja dzień przerwy też mogę mieć, ale na obiad nic słodkiego typu placki z jabłkiem, ryż zapiekany z jabłkiem ani nic w tym stylu, bo najnormalniej w świecie jestem głodna :lol: Warzywka, jakieś krokiety bezmięsne owszem, ale tylko 'na słono' :lol:

Posted

marzenna79 napisał(a):
Oj, to dobrze Madziu,że chociaż zjedli posiłek.:multi:
A w sumie to bardzo mnie ciekawi, co z łapką Torusia i jego ząbkami ? Czekam na wiadomości.

Witaj Marzena :)
Już wszytsko mówię ;) A więc tak:
Master, tak jak sądziłam, ma lekkie zapalenie ucha, dostal kropelki.
Toro dostał zastrzyk (jak się darł! jakby go ze skóry obdzierali :mdleje:) i jutro rano na prześwietlenie, żeby wykluczyć ewentualne pęknięcia.
A z kiełkami jeszcze czekać :)

Posted

to musisz dam nać popis w galerii Arisa, sportsmenko ^^

Ciekawe jak? :hmmmm:
Aris już biega szybciej ode mnie :placz: A pamiętam jak kiedyś lewo włóczył łapkami, żeby za mną nadążyć... Ah, to były takie miłe czasy, oglądałam się za nim i poleciałam w krzaki :evil_lol:
Jak będzie cieplej, zrobię mu zdjęcia na stadionie, jak się bawi (oczywiście go przemycam, i tak nikt nie patrzy ;) ).
Ale dobra, to temat o psach Madzi... co ja tam będę nudziła o Arisku :diabloti:

Posted

do Gdańska niedługo :p

chodziło mi w sensie, że mam go właśnie trochę za dużo 8)
ale nie martwcie się, włosy na klacie mi jeszcze nie rosną :evil_lol:

oj ale tajemnicza jesteś....ale jutro, za tydzień, za miesiąc, w wakacje, no mów żesz :evil_lol:

Posted

madziasto4 napisał(a):
Witaj Marzena :)
Już wszytsko mówię ;) A więc tak:
Master, tak jak sądziłam, ma lekkie zapalenie ucha, dostal kropelki.
Toro dostał zastrzyk (jak się darł! jakby go ze skóry obdzierali :mdleje:) i jutro rano na prześwietlenie, żeby wykluczyć ewentualne pęknięcia.
A z kiełkami jeszcze czekać :)

Oj, biedny Masterek :placz:
A Toro tak panikował przy zastrzyku? :lol: Nie przesadza trochę, to przecież nie jest jeszcze koniec świata :evil_lol:

Posted

Yorkie napisał(a):
Ciekawe jak? :hmmmm:
Aris już biega szybciej ode mnie :placz: A pamiętam jak kiedyś lewo włóczył łapkami, żeby za mną nadążyć... Ah, to były takie miłe czasy, oglądałam się za nim i poleciałam w krzaki :evil_lol:
Jak będzie cieplej, zrobię mu zdjęcia na stadionie, jak się bawi (oczywiście go przemycam, i tak nikt nie patrzy ;) ).
Ale dobra, to temat o psach Madzi... co ja tam będę nudziła o Arisku :diabloti:

Ależ spokojnie możesz opowiadać :cool3: szczególnie zaintrygowało mnie to, że wpadłaś w krzaki :evil_lol:

Posted

Yorkie napisał(a):
Oj, biedny Masterek :placz:
A Toro tak panikował przy zastrzyku? :lol: Nie przesadza trochę, to przecież nie jest jeszcze koniec świata :evil_lol:

Toro tak od małego ma, drze się w niebogłosy jak zastrzyk 'może trochę szczypać' - słowa weta :lol: