Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• madziasto4

6165

• Kasia

1742

• Anusia & Alutka

1401

• Pegaza

965

Posted

Czesc Madziu i Masterku!!
Slicznie jest sciety:loveu::loveu: Dobrze, ze nie obcieliscie go na "lyso" na ta pogode......biedaczkowi by bylo za zimno:shake:

JA tez sie troche boje, ze jak obetniemy Mikiego na krotko to bedzie wygladal jak ostatnie nieszczescie....:roll: On jest taki malutki i szczuply, a i jeszcze ten ogonek jak u myszki.....

No nic zobaczymy.....najwyzej bedzie chodzic w ubrankach po dworze, dopoki mu nie odrosna:evil_lol::evil_lol:

Posted

Cześć Magdy :multi:

Co do obcięcia pieska na łyso to jezeli piesio jest proporcjonalny, czyli nie za dlugi i nie za chudy to nie widze przeszkody w wygoleniu go. U mnie jest Yorkus drobnejbudowy, a wygolony i obciety n sceniacka wyglada przesłodziutko :loveu:
W ogóle włosy po obcieciu rosna zecydowanie szybciej, czego dowodem jest Oskar. W ciagu 2 lat miał nieco dłuzsze wloski niz teraz po 7 m-cach od daty obciecia na 0.
Jeżeli nie sprobujemy obciac nasze pieski tak jakbysmy chcialy to sie nigdy nie dowiemy jak beda wygladac, a gwarantuje ze York pod kazda postacia, w kazdej fryzurce wyglada bosko.

Mnie sie spodobal strasznie pyszczunio Masterka i kiedys myśle, ze sprobujemy sie sciac tak zeby nie czesac kucorkow, wyglada slodko :loveu:

Posted

cześć Madzia i Daga ;)
racja, racja, jak go nie zetne na krótko, to się nigdy nie dowiem czy będzie ładnie wyglądał czy nie :razz: zobaczymy, może na wakacje....:roll:
stwierdziliśmy, że masterek miał chyba trochę zbyt 'kwadratowy' pysiak i zrobiliśmy małą poprawkę :cool3: i teraz wygląda tak:

:lol:

Posted

Przerobeczka lepsza;) Rzeczywiscie jakos kwadratowo bylo:roll::roll:

Mikiemu odrasta podobny kolorek jaki ma MAsterek. Jak bedzie sciety to wogle go nie poznam (teraz wlosy sa koloru bardzo jasnego srebra, prawie biel)

Posted

a bo byliśmy u nowej fryzjerki, ale już do niej chyba nie pójdziemy :evil_lol:
ta poprzednia ładniej strzyże :cool3:
hmmm...:roll: a master to chyba w miejscu stoi z tymi kudełkami :evil_lol: jeśli chodzi o kolor :roll:

Posted

Magda_Miki napisał(a):
Ach...ten jezorek:loveu::loveu: Bardzo ladnie mu w tej fryzurce

Masterek Ci ślicznie dziękuje Madziu :lol: wystarczy domowa przeróbka i już masterek nie ma kwadratowego pysiaka :lol: i zamierzam kupić takie nożyczki do cieniowania i sama przy masterku kombinować ze strzyżeniem :cool3: zobaczymy co z moich planów wyjdzie...:roll:

Posted

Wklejam foty z wczorajszej 'szajby' masterka po umyciu łapek :evil_lol:
tu wskoczył do budki i drapał jak szalony :cool3:

tu mnie pani przyłapała i udaję, że nie wiem o co chodzi :razz:

...ale chyba zdradziły mnie naelektryzowane włosy :evil_lol:

więc zrobiłem naburmuszoną minkę :evil_lol:

i dalej do wściekania :evil_lol:

Posted

te budki to chyba są stworzone do drapania w środku i spania na dachu :evil_lol: a masterek czasami tak drapie i się w niej wygłupia i szaleje, że ją wywraca do góry nogami :evil_lol: muszę to kiedyś uchwycić :lol:
masterek się urodził 16 grudnia 2003 ;)