Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rodzice Maciusia :);.;14179484 napisał(a):

Ciapuś, czy sprawdziłaś moją podpowiedź o hoteliku AlinyS? Tak mi się zdaje że może być tam taniej, a widziałam w jej podpisie , że miała 2 miejsca wolne. Staram się jakoś pomóc, bo niestety na razie mam trochę deklaracji i psiaka na tymczasie.

Groszek jest psem troszkę wycofanym i wolałabym aby trafił do mieszkania gdzie nie ma zbyt wiele zwierząt i gdzie ktoś mógłby poświęcić mu -przynajmniej na początku - maksymalnie dużo czasu.

Posted

Niusia to jest komercja. Widzisz , fajnego słowa użyłas. Pokaż mi psa , małego kurdupla co zeżre miesięcznie karmy za 3 stówy!!!!!!
No chyba, że będziesz go żywiła homarami, i innymi wynalazkami.
Ja nie mam nic pzreciwko zarobkowi, ale niech to będzie rozsądna kwota i do negocjacji.

Jeśli chodzi o płatne tymczasy. Jak przelecisz dogo wzdłuż i w szerz to sie przekonasz, że wcale ich nie ma tak mało. Są, ale za to drogie. Często o wiele droższe niż hotele.
Mało, malutko jest tych darmowych, bądź tylko za koszt wyżywienia, czyli tych, które chcą nieść pomoc z czystego serca.

A wiadomo jakie warunki panują w tym hotelu? Wiadomo ile by miał kontaktu z człowiekiem? Agnieszko Baranek w hotelu u jamora odzyskał wigor, zaczął ufać człowiekowi , stał sie innym psem. W schronisku był ciapą, która na dodatek była pogryziona przez inne psy. Bał się nie tylko ludzi, ale i innych psów. Całkowicie sobie nie radził. Hotel mu nie zaszkodził. Przeciwnie - POMÓGŁ!

Posted

Ojejku jejku, co tu się dzieje???? Przecież to wątek małego Groszka, któremu pecha w życiu już wystarczy!!! Dlaczego akurat padło na ten wątek, z taką kontrewersyjną dyskusją "O słuszności wysokości odpłatności za DT". Może należałoby okazać trochę szacunku dla psiaka i dla tych, którym nie jest on obojętny i aby nie wywierać na nikogo wpływu poprostu założyć niezależny wątek ???????????? No, a może się mylę, bo przynajmniej wątek jest podnoszony :-(

Posted

Jezeli D.T. za 300 zl. jestem takim zlotym bizensem, czemu jest ich tak malo ?????????????????????????
Groszek prosi o grosik, bo chce wyjsc ze schronu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

cytryna12345 napisał(a):
Ojejku jejku, co tu się dzieje???? Przecież to wątek małego Groszka, któremu pecha w życiu już wystarczy!!! Dlaczego akurat padło na ten wątek, z taką kontrewersyjną dyskusją "O słuszności wysokości odpłatności za DT". Może należałoby okazać trochę szacunku dla psiaka i dla tych, którym nie jest on obojętny i aby nie wywierać na nikogo wpływu poprostu założyć niezależny wątek ???????????? No, a może się mylę, bo przynajmniej wątek jest podnoszony :-(

Sorki, ale nie rozumiem twojego postu.
Chyba mamy prawo dyskutować na wątku Groszka o kosztach i sposobie jego utrzymania w płatnym DT.
Przynajmniej ja wyrażam swoją opinię , o tym, ze dla mnie kwota 300 zł za Groszka jest kwotą wygórowana i dałam do zrozumienia (chyba czytelnie), że DT mógłby się z nami potargować.
Tymczasem co się okazało?
DT rozsyłał zaproszenia na wą
tek po osobach z dogo, zachęcając w ten sposób do pomocy psiakowi. Po słowach Poker i chyba moich zamilkł. Czemu z nami nie chce się potargować.
Przecież można wspólnie wynegocjować kwotę, która usatysfakcjonowałaby obie strony i która szybciej by się zebrało.
Co w tym obraźliwego czy uwłaczającego szacunkowi dla psiaka?
Uważasz, ze mielę jęzorem, żeby mielić? Nie! Mnie tez chodzi o dobro tego psa , a przy okazji innych. Im szybciej zbierze się wymagana kwotę tym lepiej prawda?

Posted

Szajbus:sytuacja jest taka. Jest malo domowych DT. Jak na lekarstwo. Zuzka jak by chciala to moze wziac innego psa, bo jest sporo co potrzebuja miejsca. To, ze wysylala pw. to dobrze, dla Groszka, bo przynajmniej pare osob przyszlo i zadeklarowalo. Jezeli nie chce sie targowac to widocznie nie moze. Ja lubie Zuske. Sekundowalam Kodince w watku.
Mam nadzieje, ze sie Zuska nie wycofa i pies bedzie mial gdzie pojsc.

Posted

SZarotko nie pisze sie postu pod postem - to niezgodne z regulaminem

Poza tym wydaje mi sie, że nie powinnaś wypowiadać sie w imieniu zuzki czy możne nam zejść z ceny czy nie.
Lubic kogoś to trochę za mało gdzie w grę wchodzą pieniądze - społeczne pieniądze.
Jestem zaintersowana pomocą Groszkowi, ale przyrzekłam sobie, ze 10 razy obejrzę każdą złotówkę zanim ją wydam i będę bardzo dociekliwa na co ona pójdzie. Mnie pieniądze z nieba nie spadają, tym bardziej, że jestem osoba przewlekle chorą .
Nie zadaje pytań objętych tajemnica państwowa, ani obraźliwych.
Czy są jakieś wieści odn propozycji tego hoteliku?

Posted

Ale zrobiłyście na wątku Groszka nagonkę na ten płatny DT.
Inne DT są w też w takiej cenie a i nawet droższe i tam nagonki nie robicie.
To na pewno Groszkowi nie pomoże.
Sandra.

Posted

Ja poprostu zajżałam tutaj żeby zobaczyć co u Groszka, a tu się tak cioteczki rozpamiętały w dyskusji, że informacji o Groszku tyle, jakby o nim zapomniano ;-(
Oczywiście, że macie prawo dyskutować tutaj o czym chcecie, tylko czy to pomaga sytuacji Groszka, hmmm

Posted

W moim odczuciu to nie jest nagonka na konkretny DT, po prostu ludzie wyrażają swoja opinie. Święte prawo, ale może lepiej przenieść dyskusję na oddzielny wątek tylko jej poświęcony. Może warto rozmawiać, właściwi to zawsze warto!
Trzeba też poznać opinię "drugiej" strony (płatnych DT). Może dyskusja stanie się konstruktywna, a w rezultacie owocna w obniżeniu kosztów. Bo np jak by każdy DT obniżył koszty choć o 20zł na piesku (powiedźmy 280zł, zaniast 300zł), to z tych obniżek można by pewnie kilkanastu kloejnym pieskom tymczasy opłacić.

Posted

Dopiero trafilam na watek Groszka:) Jak sie ciesze, ze ktos wreszcie o nim pamieta:D Kiedys chodzilam z nim na spacerki, jak byl przez jakis czas na dziedzincu przy budzie.
Bardzo spokojny psiak, moglby byc dobrym kompanem dla starszej osoby.

Deklaruje 10zl

Posted

jasioslawinka napisał(a):
Dopiero trafilam na watek Groszka:) Jak sie ciesze, ze ktos wreszcie o nim pamieta:D Kiedys chodzilam z nim na spacerki, jak byl przez jakis czas na dziedzincu przy budzie.
Bardzo spokojny psiak, moglby byc dobrym kompanem dla starszej osoby.

Deklaruje 10zl

Bardzo dziękuję

Co do płatnych DT to moje zdanie jest takie
Wole dać 300zł osobie która jest cały dzień w domu ,zajmuje sie z sercem psiakiem który u niej jest .Ma pod opieką 1-2 psy i może je doskonale poznać i wszystkie informacje nam przekazać
niż
zapłacić 450zł za hotel gdzie pies jest jednym z wielu siedzi w boksie i ma jedynie zapewnione jedzeni i w niektórych hotelach spacer.Tak na prawdę nic nie dowiadujemy sie o takin psie a jedynie opłacamy rosnącą rzeszę urzędników ponieważ każdy hotel praktycznie 150zł musi oddać na podatki, zusy i inne dziwne opłaty.

zdecydowanie wolę aby jeśli są jakieś zyski z opłat za psa zostały one u osoby która poświęca swój czas i serce konkretnemu psu

Posted

NusiaiJa napisał(a):
on jest cudny nawet bez fryzjera!

10zł stała deklaracja od "CiotkiE"
na razie tylko tyle możemy :-(
podajcie nr. konto i od kiedy mały poszedł by na tymczas od kiedy wpłacać?

Cioteczki kochane przepraszam ale na pierwszej stronie jest bład....ech...CiotkaE deklarowała 10zł a na pierwszej stronie napisane jest 20zł.
Ja tylko wpłacam i czasem piszę w jej imieniu bo nie dopuszczam jej do mojego komputerowego przybydku...zaraz by coś zepuła... albo niepotrzebnie coś odkryła.....