karoluch Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 od kiedy dokonywać wpłat? poproszę o numer konta :) Quote
ciapuś Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 karoluch napisał(a):od kiedy dokonywać wpłat? poproszę o numer konta :) Myślę że pieniądze zaczniemy zbierać jak juz będzie pewne że uzbieramy pełną kwotę deklaracji ,i że nadal DT jest wolne i czeka na Groszka Quote
ciapuś Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 A teraz troszkę smutnych informacji napiszę tutaj bo nie bardzo mam gdzie żeby bylo zauważone a tu troszkę osób wchodzi W schronisku jest staruszek ze starym urazem łapki .Łapka jest zupełnie bezwładna a pies opiera sie na łokciu.Widać że go to nie boli a uraz jest zdiagnozowany jako bardzo dawny i pies już sie przyzwyczaił do życia z nim.Niestety schronisko to nie miejsce dla starego psa a zwłaszcza psa starego i kalekiego szukamy więc kogoś kto dałby dom temu staruszkowi na resztę jego dni Pies ma ponad 13lat i jest bardzo spokojny i grzeczny. Tak lubię się przytulać a tak wyglądam w całości Może ktoś znajdzie troszeczkę miejsca w sercu i w domu dla tego staruszka Quote
NusiaiJa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 ojejku, ten staruszek to też taki sierściuszek biedny może jakiś mix terierka? Quote
kasia14 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Przykro mi, niestety nie moge pomóc finansowo...:( Będę trzymała kciuki za psinę.... Quote
zuza1308 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Groszku śliczny jesteś! Hopaj do góry! Quote
danal1983 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 jestem ale finansowo nie moge chyba pomoc. zobacze eszcze co da sie zrobic Quote
Szarotka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 O jej cos strasznie malo Groszku nazbierales :(:(:( Dziewczyny musicie wiecej osob zmolestowac. Do kiedy on ma czas ?????????????????????????????? Quote
Szarotka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Zmiencie tytul i napiszcie do kiedy on ma czas te deklaracje uzbierac. Dam 20 zl. jednorazowo. Quote
Szarotka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 To jeszcze chyba nie jest pewne na 100%, ale moze do Zuzki, a moze do kogos innego. Quote
Szarotka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Zmiencie tytul: Groszek ma czas do ..., brakuje 260 zl, inaczej zycie w schronie!!!!! Quote
Szarotka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Napiszcie ile ma czasu, zeby te pieniadze uzbierac ?????? Quote
Basia1968 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 oN JUZ MA PONAD 200 ZŁ KASKI czy DT nie może go wziąć? przeciez uzbiera się dalej. Bazarki itd. Ja piernicze czy ta kasa tylko rządzi światem. Rozumiem, ze trzeba miec na utrzymanie psiaka, ale kurcze .....noo gdzie serca?? No rozumie, że hoitelikowanie to co innego, bo ZUS-y trzeba płacić, rozliczać się z fiskusem. Ale czy napawdę domowe tymczasy aż tak muszą kosztować? tak powiem szczerze mam cztery zwierzaki swoje - też kiedyś jako tymczasy domowe, ale mnie nie idzie na nie 300 zł miesięcznie i to łącznie. Troche gotuję dla nich, troche kupuje karmy. Pewnie, że tymczasom trzeba pomóc jesli chodzi o opiekę weterynaryjna i związanymi z tym wydatkami, transport do DT, ale cholerka co pisna będzie jadła za 10 zł dziennie. Światła pies nie świeci, gazu nie używa - no do gotowanych potraw, ale to przy okazji gotowania jedzonka dla domoników można upierniczyć dla psiaka. Ja tyllko tak sobie popisałam, bo .........jak widze szansę dla psiaka, a na przeszkodzie stoi kasa, to wiecie co ........ Quote
Szarotka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Basia nie denerwuj sie. Napewno sie uda, ale skolei jak ktos ma pare psow na tymczasie i male dochody to ja sie i tak ciesze, ze chce psa wziac. Ja nie moge. Wiele osob nie bierze wcale, wiec nie denerwujmy sie na tych co biora. Stonka i Gocha T. nawet za kase nie moge namowic nikogo na wziecie dwoch malych pieskow na tymczas, wiec nie zniechecajmy innych. Rozumiem co piszez, ale chwala tym co wogole chca dawac domowe tymczasy. Quote
Basia1968 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 ja nie zniechęcam absolutnie - chwała ludziom za to, że chca dawać DT Quote
Szarotka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 :placz::modla::help1::Help_2:[FONT=Comic Sans MS]Groszek blaga o pomoc, kazda zlotowka sie liczy.!!!![/FONT] [FONT=Lucida Console]Groszek ma szanse na D.T. bez deklaracji szansa przejdzie mu kolo nosa i zostanie w schronie, bo inne psy tez czekaja w kolejce[/FONT] :placz::placz::modla::help1::Help_2: Quote
meganka5 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 to ile jeszcze brakuje? tak jak pisałam na początek przeleję 100 wiem że to o stałe chodzi, ale zawsze cos tam skrobnę raz mniej raz więcej, ja mam na DT teraz kolejną psinkę oprócz niego swoje trzy i kota, a no i męża też mam-ale on to na DS...i też mi nikt nie pomaga i nie płaczę....chwała tym co się tego w ogóle chcą podjąć:p Quote
ciapuś Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Myślę że DT poczeka do końca lutego ,jeśli się nie uda weźmie inną bidę Co do finansów to nie zdecyduje się wyciągnąć psa bez stałych deklaracji ponieważ już mam jednego na którego muszę żebrać kasę a jak go wyciągałam to też wszyscy pisali że się zbierze że na pewno damy rade. Teraz na jego wątku pokazują się dwie -trzy osoby i nikt sie nie zastanawia jak mam zapłacić 450 zł za hotel. A płacić trzeba Quote
NusiaiJa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 260 to nie 450. zasadnicza różnica. A Groszek w schronie pozostanie niezauważony Quote
zuzka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Szarotka napisał(a):Zmiencie tytul i napiszcie do kiedy on ma czas te deklaracje uzbierac. Dam 20 zl. jednorazowo. Szarotko dziękujemy w imieniu groszka Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dziewczyny, ale musicie też trochę podziałać. Nie wystarczy na wątku napisać apel, bo niektórzy nie wchodzą. Niestety, trzeba długiej i żmudnej pracy - wysyłać po kolei do ludzi pw z prośbami, ja siedziałam kilka godzin już, a i tak z tego nieliczne odpowiadają, ale jednak jakiś odzew jest.. Można brać nawet po kolei z listy użytkowników forum A co do tych tymczasów to rzeczywiście smutne, że ludzie nie mogą psiny wziąć za niedużą kasę, przecież utrzymanie małego psiaka co miesiąc to zaledwie 40 zł za wór 15kg karmy + raz na rok wścieklizna (nie licząc innych wizyt u weta w nagłych wypadkach) Quote
Recommended Posts