Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
Znalazłam się tu na zaproszenie zuzki i powiem szczerze,że jestem trochę zniesmaczona. Jakoś dotychczas żaden płatny DT nie rozsyłał linka do wątku w sprawie psa, który ma się właśnie w tym płatnym DT znaleźć.
A tak w ogóle to się zastanawiam czy naprawdę nie stać dogomanek na podarowanie serca psom za darmo?
Za chwilę na dogo nie będzie bezpłatnych DT czy chociaż po kosztach utrzymania .Boli mnie to , bo sama jestem bezpłatnym DT.W razie dużych wydatków jak ostatnio, ratuję się bazarkami.
Taki Groszek jest mały , pewnie koszt jego utrzymania nie przekroczy 5 zł dziennie.Te 5 zł zarobku dziennie to nie jest dużo ,ale za nie można by pomóc kolejnej bidzie.
Czy ktos może mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje ? Czy nawet na dogo zanika bezinteresowność?

Poker sytuacje są różne. Ja byłam DT bezpłatnym i sporo piesków się przewinęło, ale i coś zostało. Mam swoich trzy pieski i trzy inne na DT ( w moich banerkach). Utrzymać tyle psów z emerytury i samemu przeżyć bez zadłużeń z niedużej emerytury nie jest prosto. W tym roku miałam dopiero pierwszego psa Figę na płatnym DTi dzięki temu jakoś dałam radę i mogłam coś dokarmić jeszcze z tych błąkających się. Bo na miejscu też są psy bezdomne potrzebujące pomocy. To jest tak, że jest możliwość przechowania psa, zajęcia się nim ale brak strony materialnej stąd potrzebne deklaracje i nie zawsze jest to interesowność.

Posted

Zgadzam sie z wypowiedzią Wandy,są bardzo różne sytuacje i nie nam je oceniać.Pies może zostać w schronisku i czekać na bezpłatny DT jeszcze wiele lat ,a tak jest szansa że opuści schronisko i będzie czekał na dom już bezpieczny.Miałam kilka psów u Zuzki i zawsze miały wspaniałą opiekę ,więc i tym razem bardzo bym chciała aby Groszek tam powędrował.
Jasne że super by było gdyby było więcej DT bezpłatnych a jeszcze lepiej żeby nie było bezdomnych psów ,ale to tylko marzenia.

Posted

wanda szostek napisał(a):
Dla mnie on bardzo ładny jest i bez fryzjera.

PRAWDA!!! i to oklapnięte uszko... JAKIE PRZEPIĘKNE, boszeeeee tylko by przytulać, głaskać i nie pozwolić z kanapy schodzić!:oops:
ale z ciotki świrek:lol::lol:

Posted

karoluch napisał(a):
bardzo lubię szorściuchy, cudny jest :loveu: u nas niestety z budżetem bardzo krucho, ale 10zł miesięcznie mogę dać.

Groszek jestes coraz blizej celu :):)

Posted

meganka5 napisał(a):
to ja narazie jednorazowo mogę dorzucić 100zł, potem też ale pewnie już ciut mniej . proszę podać konto i od kiedy wpłacać?

Super :):) Wielkie dzieki w imieniu Groszka :):)

Posted

meganka5 napisał(a):
to ja narazie jednorazowo mogę dorzucić 100zł, potem też ale pewnie już ciut mniej . proszę podać konto i od kiedy wpłacać?

super, brawo, rewelacja!!! to duża pomoc Cioteczko o ogromnym sercu!!!
dziękuję w imieniu Groszeczka

---
Na pierwwszej str. w dek. stałych nie "CiotkiE" tylko "CiotkaE"

Posted

Przepiękny jest Groszek, podobny do mojego psiaka. Mogę zadeklarować 10zł miesięcznie do maja napewno, bo do maja mam umowę w pracy, jak mi przedłużę to będę płacić dalej :) poproszę o dane do przelewu na pw

Posted

Oczka_ ogromne dzięki za Twoją dyszkę!!

Ale cioootkeczki, no jak my tak wolno będziemy te deklaracje zbierać to kiedy Grosiczek z tego schronu wyjdzie:mad:;):lol:;):oops:
pięć złotych i już prawie jeden dzień w DT.

Posted

karoluch napisał(a):
bardzo lubię szorściuchy, cudny jest :loveu: u nas niestety z budżetem bardzo krucho, ale 10zł miesięcznie mogę dać.

meganka5 napisał(a):

Oczka_ napisał(a):
Przepiękny jest Groszek, podobny do mojego psiaka. Mogę zadeklarować 10zł miesięcznie do maja napewno, bo do maja mam umowę w pracy, jak mi przedłużę to będę płacić dalej :) poproszę o dane do przelewu na pw

Bardzo ,bardzo,bardzo....... dziękuje za pomoc
Co do wpłat to musimy sie wstrzymać do momentu kiedy będzie na 100% pewne że uzbieramy deklaracje stałe i że nadal jest wolne miejsce w DT

Posted

To teraz kilka słów z wczorajszej wizyty.
Wczoraj nie był dobry dzień na odwiedziny i poznawanie psiaków.Było sporo obcych osób szukających sobie psa i większość psów przy budach było bardzo pobudzonych co udzielało sie praktycznie wszystkim. Groszek podobnie jak jego koledzy z bud obok ,szczekał :crazyeye:co było zaskoczeniem dla wszystkich którzy go znają bo w boksach ogólnych zawsze stał z boku i nigdy nawet sie nie odezwał.Zaczął też pilnować swojego miejsca przy budzie :crazyeye::crazyeye::crazyeye:przed innymi psami.Niestety pobyt w schronisku odciska sie negatywnie na charakterze psa zwłaszcza tego bardziej delikatnego.
Porozmawiałam z osobami które go lepiej znają i jednogłośnie stwierdziły że to super psiak ,bardzo grzeczny i kochany. W boksach ogólnych był bardzo zdominowany ,a jego zachowanie przy budzie to normalka w schronisku.
co jeszcze.....
Groszek nie jest wykastrowany ,ale przed zabraniem na pewno będzie.Jego sierść jest w bardzo kiepskim stanie ,ale Iwonka która zna go dużo lepiej mówi że teraz jest już nieźle w porównaniu z tym co było :crazyeye:Do 6 lat które podałam w pierwszym poście trzeba doliczyć 2 lata pobytu ,czyli ma ok 8.
a teraz kilka fotek

zobaczcie jaka jestem paróweczka

a tak lubię najbardziej jak mnie się drapie po grzbiecie