Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Shel']Mój Ares też targał na początku na smyczy, wtedy po prostu moocno pociągałam go do siebie. I smycz zawsze powinna byc luźna, nienapięta ;)

[FONT="Garamond"][SIZE="4"]Dindek też ciągnie na smyczy i to niekiedy strrrasznie ! I też pociągam smycz do siebie i przystaję - ale to nic jakoś nie daje ... :shake: Zawsze jak idziemy na spacer :diabloti: A jak wracamy, to na odwrót - to ja muszę go ciągnąć bo nie chce wracać tylko by cały czas w tym parku hasał :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT]

[FONT="Garamond"][SIZE="4"]Śliczna Korcia ! :loveu::loveu::loveu:
http://lh3.ggpht.com/_AVc7e3NNMgg/S7pLgQe3xVI/AAAAAAAABtM/i-If-BdBZc8/DSC_0287.jpg

[/FONT]

Posted

My musimy mieć świeże zdjęcia, a nie sprzed kilku dni. [FONT=Garamond][/FONT]
A pogoda u Was jaka? U nas ładnie słonko świeciło, a teraz gradem wali.[FONT=Garamond] [/FONT]
A jak tam Gajka? Oswoiła się już trochę? Jeżeli pisałaś o tym to wybacz, ale widocznie3 nie doczytałam. [FONT=Garamond];-)
[/FONT]
[FONT=Garamond]
[/FONT]

Posted

jednak wyprzydzała do przodu. Książkowo powinna być jej łopatka przy kolanie, musi? Jak Wasze psy idą, idealnie równo, czy troszkę z przodu?

wydaje mi się, ze taki sposób to przy posłuszeństwie sportowym. Ja powiem tak, kiedy ćwiczę równaj z suką na sportowo to sua zawsze idzie przy nodze, równiutko jak tylko potrafi z kontaktem wzrokowym... jednak jak idziemy gdzieś ulicą to moja suka nawet komendy równaj nie ma tylko ,,powoli'' i wtedy moze isc byle jak, byleby blisko nogi, najlepiej wlasnie mniej wiecej by byla moja noga na wys. jej lopatki... generalnie moim zdaniem mega fajna sprawa, bo odzdzielilam sportowe rownanie od takiego normalnego, luznego chodzonego przez miasto... bo loguiiczne, ze nie bedziemy szly przez cale miasto przy samej nodze z barkiem przy nodze i kontaktem wzrokowym :D zatyralabym i siebie i suke :P
Ale cwiczcie, trzymam za was kciuki... osobiscie nie mam zadnej metody na nieciagniecie... kiedy ide z 2 psami i one widza, ze jest luzik to ciagna jak parowoz, ale kiedy wychodze z rowerem i mam 2 psy, to one automatycznie widzea, ze musza biec blisko roweru, moim tempem bo bysmy sie pozabijali... kiedy idziemy pieszo we 3 mam 2 pociagi :D ale fajnie sie idzie, wtedy tak szybko i w ogole :P