Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Korciaczki']Niestety spacer z Korą na obroży byłby porażką, próbowaliśmy. Omało rąk tacie nie wyrwała.[/QUOTE]

Ja mam podobnie mimo iz neron ogólnie nie ciagnie ale jak widzi kota lub innego psa to nie ma zmiłuj , ostatnio mi palec prawie do mięsa rozwalil jak zapomnialam wziac kolczatki bo zobaczyl labka i wtedy juz wiedzialam co za chwilę sie stanie , a ze mam smycz materialowa to palce przytarło :shake:

Posted

Praca z psem praca i jeszcze raz praca, trzeba pokazac psu ze to czlowiek jest atrakcyjniejszy dla psa a to na co pies sie rzuca jest do dupy, to co pies uwielbia np jakies smaczki i koncentracja psa na czlowieku potrafia zdzialac cuda ;) a i jak kolczatka to powinna byc dobrze dobrana i dobrze zalozona i uzywana tylko i wylacznie do szkolenia, kolczatka nie ma luzno zwisac tylko byc ubrana jak najwyzej szyji zaraz za uszami, najlepiej te ze skorzanym zapieciem a nie ubierane przez glowe

Posted

bo nie dla kazdego psa sie kliker nadaje, patrz na maliniaki psy o takim temperamencie ze je tez trzeba stopowac bo inaczej beda lataly po suficie ;) Moj pies ma w dupie calkowicie pozytywne szkolenie, a na sile go nie zmusisz bo sie zamknie w sobie, do uczenia niektorych komend kozystamy z klikera a do niektorych nie, trzeba prace dobierac do psa bo nie mozna wybierac albo kliker albo kolczatka

Posted

Cavy, to takie tlumaczenie wlasnego siebie, ja mam psa upartego jak cep, jak czegos nie chce wali focha kladzie sie i ma wszystko w dupie, a jednak pracuje z nim i 18 zdajemy egzamin z posluszenstwa w stolycy ;)

Posted

[quote name='diabelkowa']Cavy, to takie tlumaczenie wlasnego siebie, ja mam psa upartego jak cep, jak czegos nie chce wali focha kladzie sie i ma wszystko w dupie, a jednak pracuje z nim i 18 zdajemy egzamin z posluszenstwa w stolycy ;)[/QUOTE]
Doskonale Cię rozumiem, bo z moim wypłoszem mam to samo i już czasem mam dość i nerwy mi puszczają, ale nie chce tego po sobie pokazywać, bo pies jeszcze bardziej będzie uparty i będzie sobie własnym życiem żył. :lol: Ja zrobiłam ten błąd, że nie zaczęłam go uczyć posłuszeństwa od szczeniora, tylko gdzieś jak miał dużo ponad rok, gdybym zaczęła wcześniej to zapewne byłoby i łatwiej go teraz ustatkować.

Posted

"Banerek można prosić?
a dwa? żeby można było wybrać
jeden taki jak ma Capri
a drugi dowolony, taki wymyślony przez Ciebie
może być napis, może nie być"

Jakie rozmiary??? + Czy II bannerek "jak Capri" to taki jak mamy teraz?

Posted

Tragedia :placz: Żeby uzyskac takie zdjęcie, to trzeba było przed wrzuceniem do internetu podnieść nasycenie do tego stopnia, że Kora była pomarańczowa, aż żarówiasta, a trawa wypalona i mega zielona, kontrastowa. Znów coś się pogorszyło. Ostatnio tylko trochę zjadało nasycenie, ale teraz to już tragedia :placz: Możecie coś poradzić w tej sprawie?
http://img532.imageshack.us/img532/1610/dsc0421aa.png

Posted

[quote name='Korciaczki']Już Cavy nam zrobiła, ale oczywiście nadl chętne, będziemy zamieniać : )
Rozmiar taki jak teraz ma Korcia, a ten II to właśnie taki jak masz teraz : )[/QUOTE]
okkej. :) to na jutro będzie. ;*

Posted

[quote name='sunshine']pełna profeska:)

:)[/QUOTE]

Żadna 'profeska'
Żadna.
Lampa wbudowana.
Kombinacja, by nie wypaliło oczu - ekspozycja ev aż --3
Potem w fotoszopie rozjaśnione.

Trzeba kombinować. Tak to jest z wbudowaną lampą o zasięgu nie więcej niż 3-4metry. Ze światłem 'biegnacym' na model z linii prostej.
Źle się robi tą lampą.