diabelkowa Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 widzialam fotki :) ale macie brzydka kolcatke ;P Quote
Korciaczki Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Niestety spacer z Korą na obroży byłby porażką, próbowaliśmy. Omało rąk tacie nie wyrwała. Quote
łamAga Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='Korciaczki']Niestety spacer z Korą na obroży byłby porażką, próbowaliśmy. Omało rąk tacie nie wyrwała.[/QUOTE] Ja mam podobnie mimo iz neron ogólnie nie ciagnie ale jak widzi kota lub innego psa to nie ma zmiłuj , ostatnio mi palec prawie do mięsa rozwalil jak zapomnialam wziac kolczatki bo zobaczyl labka i wtedy juz wiedzialam co za chwilę sie stanie , a ze mam smycz materialowa to palce przytarło :shake: Quote
diabelkowa Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Praca z psem praca i jeszcze raz praca, trzeba pokazac psu ze to czlowiek jest atrakcyjniejszy dla psa a to na co pies sie rzuca jest do dupy, to co pies uwielbia np jakies smaczki i koncentracja psa na czlowieku potrafia zdzialac cuda ;) a i jak kolczatka to powinna byc dobrze dobrana i dobrze zalozona i uzywana tylko i wylacznie do szkolenia, kolczatka nie ma luzno zwisac tylko byc ubrana jak najwyzej szyji zaraz za uszami, najlepiej te ze skorzanym zapieciem a nie ubierane przez glowe Quote
Korciaczki Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Byliśmy z Korą na szkoleniu, niestety nawet to nie pomogło. Był kliker, było tagretowanie, był kantarek. Kora to Kora, szalona, zwariowana. Quote
diabelkowa Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 bo nie dla kazdego psa sie kliker nadaje, patrz na maliniaki psy o takim temperamencie ze je tez trzeba stopowac bo inaczej beda lataly po suficie ;) Moj pies ma w dupie calkowicie pozytywne szkolenie, a na sile go nie zmusisz bo sie zamknie w sobie, do uczenia niektorych komend kozystamy z klikera a do niektorych nie, trzeba prace dobierac do psa bo nie mozna wybierac albo kliker albo kolczatka Quote
Cavy Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Po prostu Kora chodzi własnymi ścieżkami, niczym kot. ;-) Quote
diabelkowa Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Cavy, to takie tlumaczenie wlasnego siebie, ja mam psa upartego jak cep, jak czegos nie chce wali focha kladzie sie i ma wszystko w dupie, a jednak pracuje z nim i 18 zdajemy egzamin z posluszenstwa w stolycy ;) Quote
Korciaczki Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Toteż ćwiczymy, próbujemy, uczymy się : ) Quote
diabelkowa Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 i tak trzymac! a jak bedziecie mieli caly czas mieli kolczatke to pies tak czy siak sie do tego przyzwyczai i nic to nie da Quote
Cavy Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='diabelkowa']Cavy, to takie tlumaczenie wlasnego siebie, ja mam psa upartego jak cep, jak czegos nie chce wali focha kladzie sie i ma wszystko w dupie, a jednak pracuje z nim i 18 zdajemy egzamin z posluszenstwa w stolycy ;)[/QUOTE] Doskonale Cię rozumiem, bo z moim wypłoszem mam to samo i już czasem mam dość i nerwy mi puszczają, ale nie chce tego po sobie pokazywać, bo pies jeszcze bardziej będzie uparty i będzie sobie własnym życiem żył. :lol: Ja zrobiłam ten błąd, że nie zaczęłam go uczyć posłuszeństwa od szczeniora, tylko gdzieś jak miał dużo ponad rok, gdybym zaczęła wcześniej to zapewne byłoby i łatwiej go teraz ustatkować. Quote
Kaya93 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 http://img51.imageshack.us/img51/3210/dsc0326a.png świetne! :loveu: Cudne zdjęcia, cudna Korcia! :iloveyou: Quote
Korciaczki Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Diabelkowa, uwierz- staramy się jak możemy pracować z Korą : ) Będą dziś nowe zdjęcia. Quote
Korciaczki Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Niestety znów w png... wciąż nie możemy zapisywać w jpg'u : ( Quote
Cavalierkaa Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 "Banerek można prosić? a dwa? żeby można było wybrać jeden taki jak ma Capri a drugi dowolony, taki wymyślony przez Ciebie może być napis, może nie być" Jakie rozmiary??? + Czy II bannerek "jak Capri" to taki jak mamy teraz? Quote
Korciaczki Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Tragedia :placz: Żeby uzyskac takie zdjęcie, to trzeba było przed wrzuceniem do internetu podnieść nasycenie do tego stopnia, że Kora była pomarańczowa, aż żarówiasta, a trawa wypalona i mega zielona, kontrastowa. Znów coś się pogorszyło. Ostatnio tylko trochę zjadało nasycenie, ale teraz to już tragedia :placz: Możecie coś poradzić w tej sprawie? http://img532.imageshack.us/img532/1610/dsc0421aa.png Quote
Korciaczki Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Już Cavy nam zrobiła, ale oczywiście nadl chętne, będziemy zamieniać : ) Rozmiar taki jak teraz ma Korcia, a ten II to właśnie taki jak masz teraz : ) Takie jak jest powyżej wklejone zdjęcie jest mniej więcej, takie jak miało być. Tylko problem w tym, że żeby je uzyskać trzeba maksymalnie nasycenie podnoscić, bo bez tego... http://img691.imageshack.us/img691/9854/dsc0421.png Quote
Cavalierkaa Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='Korciaczki']Już Cavy nam zrobiła, ale oczywiście nadl chętne, będziemy zamieniać : ) Rozmiar taki jak teraz ma Korcia, a ten II to właśnie taki jak masz teraz : )[/QUOTE] okkej. :) to na jutro będzie. ;* Quote
Korciaczki Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Kaju, pierwsza to znaczy która? Wyblakla, czy mniej wyblakła? Może teraz sie uda, na innym komputerze wgrać je jeszcze raz. Quote
Korciaczki Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 [quote name='sunshine']pełna profeska:) :)[/QUOTE] Żadna 'profeska' Żadna. Lampa wbudowana. Kombinacja, by nie wypaliło oczu - ekspozycja ev aż --3 Potem w fotoszopie rozjaśnione. Trzeba kombinować. Tak to jest z wbudowaną lampą o zasięgu nie więcej niż 3-4metry. Ze światłem 'biegnacym' na model z linii prostej. Źle się robi tą lampą. Quote
Chantell Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Kooora Zmooooora :loveu: nie narzekaj, bo śliczne zdjęcia Ci wychodzą;P Quote
taxelina Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Nie narzekaj! i chodz do ns na zdjecia.. bo juz dawno bylas i duzo zdjec doszlo! Quote
Recommended Posts