Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no i pięknie stało się.....

....

MAŁY JUŻ GRZEJE DUPKĘ WE WŁASNYM DOMKU STAŁYM:):)

w skrócie: do DT przyszła koleżanka domu, zakochała się w nagusku pies wskoczył jej na kolana i wylizał po twarzy:) a ona oświadczyła, że bez psa nie wyjdzie:) a więcej powie Magda:)

Posted

kastracja bedzie wczesniej czy pozniej... jak tam greven z tymi znizkami w marcu? bo ja nic nie wiem, a maly tatusiem nie zostanie... sama bym swoje laski pod taka opieke oddala...

Posted

O marcowe zniżki najlepiej dowiadywać się w szczecińskim TOZie.
Ja w razie czego deklaruję swoją zniżkę u swojego weterynarza ;)

Trzeba sprawdzić, co taniej wyjdzie.

Posted

oooo. to zapytam u siebie, ale nowa pani( znajoma mojej mamy z pracy) juz go chciala chipowac:) kupila zabawki i wyprawke... chyba;):D a maly spi w lozku, wiec mu kojo nie potrzebne :D

Posted

a dokładnie tu Szczecin:
Marzec miesiącem sterylizacji zwierząt.

Maksymalna cena zabiegów kastracji:
suka 200zł, kotka 100zł, pies 120zł, kocur 60zł.

Na zabiegi wykonywane w ramach akcji, nalezy wczesniej umawiać się, z Lekarzami Weterynarii, z ponizej wymienionych placówek.

SZCZECIN
Lecznica Małych Zwierząt
ul. Duńska33a
tel: 91-880-38-07
---
Gabinet Weterynaryjny "Holiwet"
ul.Poranna 6
Szczecin (Bezrzecze)
tel 91 487 80 75
www.holiwet.pl
UWAGA! Zwierzęta powyżej 7 roku zycia powinny przejsc badania krwi oraz EKG
---
Gabinet Weterynaryjny BIO-GRYF
Joanna Faryniarz
ul.Rostworowskiego 1
tel:603-244-001

Greven a ile Twój wet bierze za ciachnięcie psa?

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
no a bazarki ktore sa wystawiane na Tofika? czy pomagamy w finansowaniu kastracji? czy uzbierana kase dajemy na Lizi?

super ze maluch tak szybko znalazl dom!!! oby wiecej takich szybkich zakonczen :D

No raczej nie pomaga się finansowo psom w DS - skoro DS się zdecydował, to powinno go być stać na kastrację zgodnie z umową - jest podpisana umowa ?

Posted

No właśnie, zależy co jest w umowie.
Czasem wspomaga się finansowo kastrację / sterylizację, ale ja uważam, że ten obowiązek - poza szczególnymi przypadkami - powinien spoczywać na nowych opiekunach.

Posted

Jeżeli jakimś dziwnym trafem pies który jest u mnie na DT zostałby na stałe to sterylka/kastracja powinna być moim obowiązkiem. Dogomaniacy i tak mają tyle wydatków, że sponsorowanie DS jest chyba nie uzasadnione.

Posted

Toffik ma jeszcze smutne oczki ale mam nadzieję, że jak pobędzie dłużej tam i zobaczy, że nikt mu krzywdy nie robi to będą weselsze.A jak z załatwianiem w nowym domu, nadal bez problemów?

Posted

kurcze świetne wieści tzn zdjęcia:) ale faktycznie w Tofisia oczach nadal jest smutek, ale mam nadzieję, że to odwracalne:) fajnie, że trafił n ataki kochający domek!!
a właśnie jak z jego zachowaniem do obcych, gryzieniem i posikiwaniem??

Posted

On w poprzednim domu nie był kochany. Był tolerowany, ale pewnie pod koniec bytności, gdy zaczęły się problemy - ledwo akceptowany. Mnie się wydaje, że on myśli, że jest w jakimś śnie, w pięknej bajce. Pewnie jeszcze boi się cieszyć przywilejami, jest ostrożny... sen może prysnąć, jak bańka mydlana. Pewnie jak nieraz w życiu Tofika. On nie wie, że kanapa i łóżko nie zmienią się nagle z powrotem w cienki koc na kafelkach. Że ludzie będą nadal przytulać... że to wszystko to już codzienność, a nie złudzenie.

Widziałam tylko przez chwilę to wystraszone, zagubione stworzenie podczas transportu.
Warczał, kłapał, ze strachu nawet próbował gryźć. Nie rozumiał co się dzieje. Nie rozumiał, że jedzie do raju.