oska1983 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 W manufakturze nie ma psów ani kotów, przynajmniej nigdy nie było a często tam chodzę. Takie pomysły mają tylko w dawnym geancie. Kiedyś były yorki, sznaucerki i cholera wie co jeszcze. No i koty. Powinno się tego zabronić. Prawdę mówiąc w żadnym innym sklepie nie spotkałam się z obecnością psów. Quote
*anusia&ajlu* Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 co za bydlaki, magdola mi wczoraj mowila, nie wierzylam ze sa w sklepie, ja to bym tych co je tu dali zamknela!!!! razem z kierownikiem sklepu, w zyciu bym sie na takie cos nie zgodzila!!! Quote
Greven Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Może zmasowany "atak mailowy" na szefa sklepu? To jest chore... Powinno być zakazane. Quote
kasia14 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 oska1983 napisał(a):W manufakturze nie ma psów ani kotów, przynajmniej nigdy nie było a często tam chodzę. Takie pomysły mają tylko w dawnym geancie. Kiedyś były yorki, sznaucerki i cholera wie co jeszcze. No i koty. Powinno się tego zabronić. Prawdę mówiąc w żadnym innym sklepie nie spotkałam się z obecnością psów. Podobnie jak ja. Tam za to są praktycznie non stop psy. Kiedyś widziałam tam yoraski i wyobraźcie sobie, ze w klatce obok, takiej na króliki itp. spał malutki mops! Koty syjamskie też były, sznaucerki, westy, buldożki. Na spacery to wychodzi z tego sklepu tylko papuga - kiedys widziałam. Quote
piechcia15 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 sklep to chce poprostu zarobić ale tą pseudohodowcę trzeba by przykmnąć...!! napiszę do Ewy N z łódzkiego TOZu czy nie da się z tym nic zrobić:( Quote
kasia14 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 piechcia15 napisał(a):sklep to chce poprostu zarobić ale tą pseudohodowcę trzeba by przykmnąć...!! napiszę do Ewy N z łódzkiego TOZu czy nie da się z tym nic zrobić:( Ale u nas chyba rozmnażanie psów z typie chyba jest zgodne z prawem nie? Znaczy sie, nie ma żadnej regulacji prawnej co do tego....? Chyba jedyne czego się można uczepić to jeżeli żyją psy w złych warunkach.... Quote
Ilka21 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 dziewczyny z pseudo nic nie wygracie ale zacznijcie od tego sklepu bo ich można ukarać, zgłoście to w kilka osób do TOZu i Inspektoratu weterynaryjnego. Że psy trzymane w skandalicznych warunkach w sklepie, nei wyprowadzane na dwór, sikają tam gdzie śpią , przecież to nie chomik. Zacznijcie atakować TOZ koniecznie, niech oni coś zrobią.Wyślij im te zdjęcia. A pani z pseudo też można potem ich podesłac co by sprawdzili w jakich warunkach ona ma psy. Quote
piechcia15 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 już napisałam PW do łódzkiego TOZu:( ale podejrzewam, że nic się z tym zrobić nie da:( gdyby nie mieli zezwolenia to by nie ryzykowali handlując. Jak tam Tofik się miewa?zaklimatyzował się? Quote
Ilka21 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 no nie wiem czyz ezwolenie obejmuje psy a nawet jak mają to warunki mają nei takie jak powinny być, zawsze moga ponękac to im sie odechce handlu psami Quote
Greven Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Pseudo rozmnażać może do woli... ale czy płaci podatki od sprzedaży szczeniaków? Tylko na tej podstawie można panią rozmnażaczkę ścignąć. Quote
Ilka21 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Greven dobru pomysł bo jak daje do sklepu to powinna fakturę czy rachunek wystawić bo powinna mieć działalność gospodarczą bo działy specjale produkcji rolnej jej nie obejmują. Czyli dziewczyny donosik na sklep do US i na "hodowczynię" też. Odrazu jej się odechce i sklep też będzie miał nauczkę Quote
LAZY Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Tylko i wyłącznie upierdliwy urzędnik by ich pogodnił. Nie ma urzędników skarbowych na dogo??? Quote
piechcia15 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 a jak się składa donosik do US:) z chęcią takowy bym złożyła:)a co mi tam:) Quote
LAZY Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Nie ma wzoru:) Wystarczy napisać kto, gdzie i dlaczego łamie przepisy i wysłać do Urzędu, najlepiej poleconym:). US MUSI każdy donos sprawdzić. Donos może być anonimowy. A nawet jeśli się podpiszesz to US nie może "podejrzanemu" przekazać Twoich danych. Quote
piechcia15 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 no tak ale chyba powinno sie uargumentować to jakimiś przepisami,aby brzmiało profesjonalnie? czy tak mogę sobie napisać rzeczy wyssane z palca? Quote
LAZY Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Nawet wyssane z palca donosy muszą sprawdzać:) Ale można napisać, ze ta i ta osoba prowadzi działalność gospodarczą, polegającą na sprzedaży zwierząt. Działalność ta nie została zarejestrowana oraz nie jest od niej odprowadzany podatek dochodowy. Można dorzucić jakiś artykuł o obowiązku rejestracji i konieczności odprowadzania podatku dochodowego. Quote
piechcia15 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 no to się chyba w to pobawię:) chociażby dla spokojnego sumienia. Ale musze go złożyć chyba bezpośrednio w łódzkim US chyba nie?nie mogę u siebie? Quote
Ilka21 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 No w oddziale US skąd jest ta pani. Możesz wysłać pocztą poleconym priorytetem. Quote
piechcia15 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 ale to chyba najpierw spróbuje dowiedzieć sie od kierownika sklepu o dane "hodowli" aczkolwiek to jest chyba chronione:( no bo kiepsko tak donosić na osobę której danych się nawet nie zna:( magdola co słychać u naszego Tofisia?podaj mi adres na PW pod który wysłać paczkę Quote
magdola Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 piechcia15 napisał(a):ale to chyba najpierw spróbuje dowiedzieć sie od kierownika sklepu o dane "hodowli" aczkolwiek to jest chyba chronione:( no bo kiepsko tak donosić na osobę której danych się nawet nie zna:( magdola co słychać u naszego Tofisia?podaj mi adres na PW pod który wysłać paczkę wstrzymaj sie...jutro do ciebie dryndne bo szykuje sie idealny domek pod moim okiem... Quote
piechcia15 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 uulala szalona widzę, że działasz błyskawicznie:) chwali się chwali:) Quote
magdola Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 piechcia15 napisał(a):uulala szalona widzę, że działasz błyskawicznie:) chwali się chwali:) nie zapeszaj... acha maly byl bity na 100% :-(:-(:-( Quote
agnieszka32 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Jak można uderzyć psa?, a co dopiero takie maleństwo :shake::-(:-(:-( :angryy: Kciuki trzymamy, nie zapeszamy :cool3: Quote
magdola Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 agnieszka32 napisał(a):Jak można uderzyć psa?, a co dopiero takie maleństwo :shake::-(:-(:-( :angryy: Kciuki trzymamy, nie zapeszamy :cool3: mozna niestety:( Quote
*anusia&ajlu* Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 magdola napisał(a):wstrzymaj sie...jutro do ciebie dryndne bo szykuje sie idealny domek pod moim okiem... ale bylo by dobrze jakby trafil do nowego domku;) i bys mogla spojrzec na malucha, super czekamy na dobre wiesci Quote
Recommended Posts