piechcia15 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 kurcze wymyśliłam jeszcze jedną opcję transportu ZA DARMO:) ale z odpowiedzią muszę poczekać do ok 21:( bo może mój tata albo brat będzie jechał w trasę, bo w pn zregóły ktoś jedzie do Szczecina, a ja akurat nie mam zajęć w pn więc byłoby super. ale narazie nie bierzmy tego pod uwagę. tak tylko napisałam w przypływie emocji:) Quote
Greven Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Tak, konie mają jechać do mnie. Ale uwaga! Prawdopodobnie wiosna z końmi dotrze późno w nocy. Zanim rozładujemy konie, wiosna i jej TZ chwilę odpoczną, wypiją kawę, to będzie jeszcze później. Droga do Szczecina zajmie - po ciemku i w niewiadomo jakich warunkach pogodowych - min. półtorej godziny. Ktoś musiałby już czekać na odbiór psa w Podjuchach, bo tam kończymy trasę. Żeby nie było jakiś nieporozumień ;) Quote
piechcia15 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 a co to są te Podjuchy? napisałam już do magdoli aby to wszystko dograć, kto psa przejmuje czy dt czy ona, to trzeba już dzisiaj wszystko wiedzieć edit. Magdola będzie dopiero po 23:( może uda mi się to dogadać jakoś wcześniej. Greven zadzwoń do mnie.(tel. w 1 poście) Quote
Greven Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 piechcia15 napisał(a):a co to są te Podjuchy? Dzielnica Szczecina. piechcia15 napisał(a): Greven zadzwoń do mnie.(tel. w 1 poście) Niestety nie mam prawie nic na karcie. Quote
Ilka21 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 piechcia15 napisał(a):literówka...:) DT A już się ucieszyłam :( Quote
piechcia15 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 aha zapomniałam dodać, że pies nazywa się Tofik :) Quote
*anusia&ajlu* Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Tofii to sie Ilka ucieszy :D tylko jej Tofi jest grzywkiem pp :loveu: magdola mam rzeczy na bazarek i to chyba nawet na 2 bazarki, bedziesz dodawala jeszcze swoje rzeczy??? czy jeden dac na Tofika drugi na Dejzi?? Quote
LAZY Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 No dobra. To my z podjuch go zabierzemy. Jakoś sie z Greven umówimy co do odbioru. Tylko magdola będzies zmusiala Tofika ode mnie przejąć, bo nie dam rady go u siebie przechować nawet przez noc (Buba by go pewno załatwiła na cacy!). Quote
Greven Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Tak samo, jak moje pitbulle, więc też nie mogę pomóc z przechowaniem choćby do rana, shit. Quote
LAZY Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Spoko. Ja po nią podjadę nawet w nocy. Jutro przy odbiorze boksi dogadamy sie co do odbioru:) Quote
*anusia&ajlu* Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/180324-DLA-LIZI-GRZYWACZA-CHIA-SKIEGO-do-28-02-do-0-00-pedzeliki-japonki-krem-i-blyskotki?p=14152317#post14152317 zapraszam na bazarek dla Lizi, jeszcze zrobie jutro dla Tofika bazarek :D Quote
argusiowa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 dziewczyny wystawiając psa na allegro nie można podawać prywatnego nr konta. Konta mogą tylko podać fundacje które są legalnie zarejestrowane, maja nip i regon i jakies tam pozwolenia. wystawiałam allegro dla kocurka i wiem że tak jest, dziewczyny od nas wystawiają allegro dla naszych łowickich psiaków i również nie podają nr konta, gdyż działamy tylko w ramach wolontariatu a nie fundacji. trzymam kciuki za grzywka:) informacje o datkach i wsparciu materialnym możecie umieścić w pierwszym poście tutaj. Quote
Ilka21 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Właśnie teraz zobaczyłam to allegro bo mi umknęło. Masz rację musi byc to konto fundacji lub stowarzyszenia. Argusiowa czyli jak to zrobić dokładnie, żeby obejść tj wy? Quote
argusiowa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Ja dokładnie się na tym nie znam ale mamanabank wystawia nasze psiaki, zapytajcie ją na pw o szczegóły. ja wystawiłam kota bez nr konta i z informacją że aukcja ma na celu znalezienie dom dla kota i nie należy licytować. podejrzyjcie inne ogłoszenia, np: http://www.allegro.pl/item916020941_kusy_cudowny_mix_chart.html Quote
Ilka21 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 nie no takie mające cel znalezienia to wiem jak ale o tych ciegiełkowych myślę Quote
piechcia15 Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 nagusek już pojechał, tzn o 15:) wiosna szybko się wyrobiła i byli przed czasem:) pies moim zdaniem wesołego życia nie miał w związku z tym jest gryzący:( nie wiem jak Magdola da sobie z nim radę. Jego Paniusia załozyła mu kaganiec (mój) ale szybko go zdjął bo chyba za luźno zapięła. Ja bałam sie o własne palce więc nie dotykałam psa. Nie znam się na grzywkach, ale jest chyba zaniedbany:( ta skóra cała jakby w wągrach, krostach, sierść żadka tyle o ile. Miałam nadzieję w głębi serca, że ma jakieś swoje legowisko, a ta ściera jednak to jego miejsce:( ma jedną marną metalową miseczkę i obróżkę, która jest na niego za mała:( Nie wiedziałam, że tak wygląda sytuacja bo dałabym całą wyprawkę, bo na bazarkach rzeczy nie sprzedały się. Ale najwyżej zrobię paczuszkę i wyślę magdoli. Cyrk był do południa, bo babka zadzwoniła, że psa jednak nie odda, bo dziecko dostało histerii! ale powiedziałam, że nie ma takiej opcji no i udało sie. Jest już fajny DS dla Tofisia:) co prawda w Krynicy Górskiej, ale dziewczyna sama przyjechałaby po niego. Ma psa grzywacza i zaraziła swoją miłością babcię i to dla niej byłby psiak. Babcia kumata i ruchawa, więc nie trzeba się obawiać:0 Jest domek z ogrodem, więc miałby gdzie pobiegać. Zaprasza na wizytę przed adopcyjną:) aha i nie trzeba by było go kastrować bo nie zamierza go rozmnarzać. Jest nawet gotowa podpisać jakieś zobowiązanie:) CO WY NA TO? warunek jest tylko jeden. Magdola musi doprowadzić go do stanu "nie gryzienia". Myślę, ze pies jest wogóle nie wychowany i nie socjalizowany. Quote
Greven Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Wg mnie TRZEBA kastrować. Zobowiązanie to tylko papierek, jak upilnujesz żeby nie krył? Niedługo poznam przyjemniaczka :diabloti: a skoro on taki sympatyczny, to pojedzie jednak w transporterze. Quote
piechcia15 Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 myślę, ze będzie czuł się bezpieczniej. A ja nie miałam jak wykombinować klatki Quote
*anusia&ajlu* Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 dla mnie tez obowiazkowa kastracja, nie wiadomo czy to nie jest podstawiona osoba, nie znamy jej, czasami pierwsze wrazenie jest najlepsze pozniej rozczarowanie boli... no to szybko by znalazl domek, magdola ma wprawe z grzywkami:) Quote
piechcia15 Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 ta dziewczyna jest z dogomanii. Chciała wziąć Dejzi ale ona podobno ma mieć jakiś zabieg i nie wiadomo co z nią...nie wiem. Quote
*anusia&ajlu* Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 aha ok, ale i tak kastracja moim zdaniem wazna;) Quote
piechcia15 Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 moim zdaniem też, ale skąd wziąć kasę:( Quote
*anusia&ajlu* Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 ja w nocy zrobie bazarek z gazetami Mojego Psa i Przyjaciela Psa sztuk bede miala ok 60 mmoze wiecej jak sie szybciej ogarne z fotkami, kazda szt po 3,5 albo po 3zł to moze uzbieramy, moze ktos jeszcze by wystawil jakis bazarek??? Quote
Recommended Posts