Ellig Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='Wunia']jak ja te pierdy mam wpasować ... to też muzyka :D:D:D:D:D:D [video=youtube;5vAalqCpqCA]http://www.youtube.com/watch?v=5vAalqCpqCA&feature=fvw[/video] to byl oczywiscie Korsakow :loveu: i troche z historii muzyki.....Wolfgang Amadeusz Mozart wykorzystywał bąki podczas gry na klawesynie, kiedy nie mógł zagrać odpowiednio tonu. Podobno potrafił przewidzieć, jakiej tonacji będzie dźwięk bąka. Po śmierci kompozytora odnaleziono partytury do opery „Jajeczna bryza” w której znajdowały się nuty dla sekcji naturalnych instrumentów dętych, jednak prawdopodobnie autor nie mógł znaleźć odpowiednio utalentowanych i doświadczonych muzyków; Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 No teraz wszystko jasne, mało, że muzyka ale i KLASYKA :D:D:D Quote
mmd Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Nie wytrzymam, żeby nie dorzucić poetycko (stare, ale może ktoś nie zna): Interpretacja wiersza ptaszek sobie frunie z dala, w górze słonce zapierdala żaba dupę w wodzie moczy, kur*a! co za dzień uroczy!!! Wiersz jednozwrotkowy, czterowersowy z rymem sylabowym, z równomiernie rozlożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może dać tylko otaczająca przyroda. Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błekicie wody dupa żaby jest pretekstem do euforii. Zapierdalające inne stworzenia sugerują wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy obudził się z otchłani zimy. Puenta liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna. Ja liryczne personifikuje słonce. W słowie "zapierdala" oddaje szybkość i złożoność ruchu słonca, które przecież nie jest istotą ludzką i nie może "zapierdalać" senso stricte. Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych korzeniach poety i głebokiej więzi ze społeczeństwem. W moim rozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, z którego wyrósł za poswięcenie i trud włożony w zapewnienie mu należytego wykształcenia. Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju. Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 mmd rozwaliłaś mnie już do końca :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Zapomniałam już o tym wierszyku :evil_lol: Quote
mmd Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 A muzycznie z Twojego źródła o metalu (wybacz, synu;)): Metalowcy, metale – chodzące samo zuo, istoty mhroczne i zUe, skuteczne w zglanowaniu kogoś lub czegoś, nierzadko w pojedynkę. Niczego się nie boją. Niedoszli samobójcy. Ich hobby to spędzanie czasu w piwnicy, gdzie razem z innymi braćmi metalowcami pracują twórczo nad tworzeniem metalu lub słuchaniem metalu. Za Szatanem poszliby nawet do nieba. Subkultura ta wywodzi się z... tak właściwie, to raczej nie chcesz wiedzieć, skąd się wywodzi. Typowy metal jest ubrany w kolorowy strój, składający się z czerni, ciemnej czerni, wyblakłej czerni, czarnej czerni, poplamionej czerni, mrocznej czerni, ponurej czerni lub skórzanej czerni. Nosi krótkie, dobrze ułożone włosy i nie ma zarostu. Do tego ładnie pachnie i codziennie się myje. Naprawdę uwierzyłeś?! Nosi włosy dłuższe niż historia Polski, a w brodzie hoduje nieznane naukowcom szczepy jaskiniowców. (Występuje też wersja metala bez zarostu, zwana naukowo „metalem bez zarostu”.) Metale, jak sama nazwa wskazuje, słuchają rapu (czyli Donia, Borixona, Lerka, Onara) i disco polo. Nieliczni (zaledwie 100%) słuchają tzw. metalu, czyli zazwyczaj piły tarczowej przecinającej blachę. Nie wiedzą co to woda ani szampon do włosów. W ich włosach można znaleźć wszystkie odmiany trujących grzybów. Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 A wiecie jak się nazywa organista w cerkwi? Pop Music :D:D:D Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Ciotki się wyniosły :shake::shake::shake: Mmd, Ellig ... musimy chyba zaprzestać, bo nasze żarty mało kto znosi dobrze ... chyba ... :evil_lol: Quote
mmd Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 To trzeba napisać, które posty bezecne, żeby tam nie wchodzić:) Quote
furciaczek Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='mmd']A muzycznie z Twojego źródła o metalu (wybacz, synu;)): Metalowcy, metale – chodzące samo zuo, istoty mhroczne i zUe, skuteczne w zglanowaniu kogoś lub czegoś, nierzadko w pojedynkę. Niczego się nie boją. Niedoszli samobójcy. Ich hobby to spędzanie czasu w piwnicy, gdzie razem z innymi braćmi metalowcami pracują twórczo nad tworzeniem metalu lub słuchaniem metalu. Za Szatanem poszliby nawet do nieba. Subkultura ta wywodzi się z... tak właściwie, to raczej nie chcesz wiedzieć, skąd się wywodzi. Typowy metal jest ubrany w kolorowy strój, składający się z czerni, ciemnej czerni, wyblakłej czerni, czarnej czerni, poplamionej czerni, mrocznej czerni, ponurej czerni lub skórzanej czerni. Nosi krótkie, dobrze ułożone włosy i nie ma zarostu. Do tego ładnie pachnie i codziennie się myje. Naprawdę uwierzyłeś?! Nosi włosy dłuższe niż historia Polski, a w brodzie hoduje nieznane naukowcom szczepy jaskiniowców. (Występuje też wersja metala bez zarostu, zwana naukowo „metalem bez zarostu”.) Metale, jak sama nazwa wskazuje, słuchają rapu (czyli Donia, Borixona, Lerka, Onara) i disco polo. Nieliczni (zaledwie 100%) słuchają tzw. metalu, czyli zazwyczaj piły tarczowej przecinającej blachę. Nie wiedzą co to woda ani szampon do włosów. W ich włosach można znaleźć wszystkie odmiany trujących grzybów. Ahahaha dzieki:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 furciaczek napisał(a):Ahahaha dzieki:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ciocia Furciaczek się odnalazła na wątku i w tekście :D:D:D Quote
furciaczek Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Wunia napisał(a):Ciocia Furciaczek się odnalazła na wątku i w tekście :D:D:D Musze chyba zmienic upodobania muzyczne:evil_lol: Quote
mmd Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Furciaczku, mogłoby być gorzej: Blachara – (łac. Pustakus Blacharensis) osobnik płci żeńskiej, dobierający sobie partnerów do prokreacji przez pryzmat samochodu jakim się poruszają. Przeważnie występuje wśród rodziny usportowionych. Najsławniejszą blacharą jest blondyna „królowa jest tylko jedna” W skrócie: laska, która chętnie poleci na twoją furę zajomanom sprowadzoną z Niemiec. Charakteryzuje się jasnożółtym kolorem sierści i mandarynkowym umaszczeniem ciała. Na twarzy ma grubą warstwę brązowej mazi, a powieki jej pokryte są podobną mazią w kolorze oczojebnego różu sięgającego aż do brwi. Blachara okryta jest najczęściej malutkim kawałkiem materiału sięgającego od niskiej linii biustu aż do linii poniżej majtek (których najczęściej w ogóle nie ma). podaję za: nonsensopedia Quote
mmd Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 A tak na marginesie: jakieś wieści od Gapcia? ;) Biedny Gapciu, co my ci robimy z wątkiem.... Quote
koosiek Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Przepraszam za off, ale... Big jest wielki... I wielki mamy z nim problem. BIG problem. Big jest stary, schorowany. Na ciele ma ślady po pogryzieniach. Mieszka w malutkim kojcu w przytulisku, z którego w każdym momencie może go czekać wywózka do Korabiewic... Prosimy o chociaż najmniejsze wsparcie! Inaczej walka o niego będzie z góry przegrana... Wątek Biga: http://www.dogomania.pl/threads/1823...-A-cie-proszAE Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 mmd napisał(a):A tak na marginesie: jakieś wieści od Gapcia? ;) Biedny Gapciu, co my ci robimy z wątkiem.... Żadnych, ale nie mam sumienia molestować Jamora :D Brak wieści to dobre wieści :D Jamor zagląda na wątek, więc Gapcia na sercu ma :D Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Dziś dzień muzyczny, więc jeszcze sobie pozwolę :D ... To ulubiony kawałek męża mmd, no i nasz popisowy numer (mój, mmd i naszych mężów) ostatnio ćwiczyliśmy porządnie w Sylwestra 2009/2010 :diabloti: [video=youtube;PtdpK6-B3Xc]http://www.youtube.com/watch?v=PtdpK6-B3Xc[/video] Quote
Szarotka Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 mmd napisał(a):A tak na marginesie: jakieś wieści od Gapcia? ;) Biedny Gapciu, co my ci robimy z wątkiem.... No wlasnie co robicie ????????????????????:):) Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Szarotka napisał(a):No wlasnie co robicie ????????????????????:):) ... hmmmmm ... eeeeeeeeeeeee ... a wiem ... wątek podnosimy :D Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 [FONT=Microsoft Sans Serif]Streszczenie: [/FONT] [FONT=Microsoft Sans Serif]23.03. Ledwo północ minęła jak ogłoszono Dzień Muzyczny … no i zaczęło się, miała być lekka piosenka na pa pa, znana ogólnie i lubiana regionalnie, a ciocia Isadorka mi filmem propagandowym światopogląd wyprostowała migiem. W nocy nostalgiczno-żywieniowe zwierzenia Furciaczka nastapiły, nocna zmiana na medal pilnowała Gapcia do samego rana. A raniutko … ka(Wunia) regulaminowo i kontynuowano Dzień Muzyczny … Newsem dnia ogłoszono fakt, że Belka z lasu wyjechała, ale nie dlatego, że wyschło, lecz dlatego, że przymarzło, najpierw w jedną stronę: mieszkała w lesie, a teraz nie wróci bo się wzięło i rozpuściło i pewnie na drodze śpi, bo wyciągu z konta nie ma. Dzisiaj wszędzie było słońce, znaczy się u mnie też. A wczesnym popołudniem omawiane były dźwięki natury i dróżką poprzez Korsakowa, Mozarta, poezji, porad praktycznych, metalowców aż do blachar … okazało się, że wszystko jest muzyką … Przy muzyce natury nawet wujo Jamor zajrzał, a wujo Nikus prawie wyleciał z pracy, znów przeze mnie (następna faktura się szykuje) … po drodze kilka Ciotek odpadło ze śmiechu, ze mną włącznie … i tak spokojnie dzień dobiegł końca. Było krótko, ale siarczyście. Wątek zaraz przejmuje nocna zmiana.[/FONT] Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 No to ja po ciężkim dniu, wprawdzie daleko przed północą, ale spać się oddalam :sleep2: Gapcia przejmuje nocna zmiana :loveu::loveu: Do jutra :bye: Rano zrobię wszystkim ka(Wunię) :loveu::loveu: Quote
Szarotka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ingrid44 napisał(a):A ja przyszlam za Szarotka :) :) :) I tak lazimy z Ingrid za soba :):) Quote
Recommended Posts