snuszak Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Goldi trafiła w tym tygodniu do schroniska, zadbana, młoda - około roku, z obróżką. Jest nadzieja, że zaginęła podczas spacerowych szaleństw. Zgadza się z innymi psami, początkowe podejście do obcych ludzi budzi w niej strach, jednak gdy wyciągniesz rękę ze smakołykiem już jest Twoja. Gdy właściciel nie zgłosi się aby odebrać sunię, będziemy zmuszeni poszukać jej nowego domu. Sunia jest bardzo energiczna, potrzebuje spacerów i aktywnego trybu życia, jest skoczna dlatego będzie nadawać się do wszelkich psich sportów. To sunia drobnej budowy, sięgająca najwyżej do 3/4 łydki. Nadaje się tylko do życia w domu, nie na łańcuch do budy! W tej chwili szukamy dla niej DT, gdzie bezpiecznie będzie mogła poczekać na właściciela, jeśli nie trafi do adopcji. W schronisku nie jest bezpieczna, robi się tłok, kojce są słabo zabezpieczone. Prosimy o pomoc. Tu są zdjęcia Goldi i innych naszych podopiecznych z czwartkowego spaceru : http://picasaweb.google.pl/HaniaEdi/Schron170210r# Quote
PaulinaT Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Mam nadzieję, że odnajdzie sie właściciel i sunia wróci do swojego domku. Quote
snuszak Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 ja rowniez mam taka nadzieje.... szkoda suni w tym schronie taka drobinka Quote
supergoga Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Ja się boję tylko tych tajemniczych zniknięć i ucieczek. Żeby jej tylko nie wypuścili. Bo nie ma gdzie ich zabrać. Quote
Marylin Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Witam - melduję się u Goldi. Śliczna sunia no i wogóle psiaki z fotek... co takie cudeńka robią w schronie?! Mój idol Kapsel jest cuuudny, widze też beagla, husky... Trzymam kciuki... Oczywście zawsze melduję swoją gotowośc do pomocy ale potencjalne "domki" mi się narazie skończyły :-( Quote
snuszak Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 pojdę dzis zobaczyć czy ktoś odebrał swoje psy Quote
zeberka4 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Melduję się :D Piekne psy dziwię sie ze nik ich nie chce a co chwile widać jak ludzie kupuja szczeniaki, eh Mam nadzieję ze odnajdzie sie własciciel Quote
supergoga Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 I jak, jest Goldi. Szukac dla niej opcji z zabraniem z P. Quote
Lilmo Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ciekawa jestem czy właściciel odebrał Goldi. To taka piękna sunia, że nie chce się wierzyć, że ktoś może jej nie szukać. Quote
snuszak Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 nikt Goldi nie odebrał, Goga szukaj koniecznie w schronie tłok i zaginięcia ;/ Quote
Lilmo Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Eh, oby tylko nie trafiła w nieodpowiednie ręce... Quote
supergoga Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Mam gdzie zabrać, tylko kiedy. Jak Ty Kasiu jesteś na miejscu - w jakich dniach i godzinach, żebyśmy mogły to załatwić. Postaram sie przyjechać. Ale wole, żebys była. Quote
supergoga Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ok, to wstępnie zarezerwuj. Jak żaden kryzys nie nastapi zabierzemy sunię. Quote
Lilmo Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Czyli to już dzisiaj Goldi trafi do DT ? :) Quote
supergoga Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Goldi razem z Czako pojechały dzisiaj w bezpieczne miejsce. Niestety nadal to kojec - tyle, że z dobrą opieka, wetem, bezpieczny - i z uczuciem. Zdjęcia za chwile. Quote
eduso Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 supergoga napisał(a):Goldi razem z Czako pojechały dzisiaj w bezpieczne miejsce. Niestety nadal to kojec - tyle, że z dobrą opieka, wetem, bezpieczny - i z uczuciem. Zdjęcia za chwile. Dłuuuga ta chwila... ;-) Co zrobic, trzeba uzbroic sie w cierpliwosc :) Quote
supergoga Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Długo, długo, bo ani dogo u mnie nie działa jak trzeba a i wypadki się błyskiem potoczyły. Wczoraj Goldi została wysterylizowana. Teraz mieszka w Poznaniu w hotelu, do czwartku. Wtedy ją odbieram, a w piątek rano razem z Czako i KUmplem - jedzie do Holandii, do Fundacji, która umieści je w domkach. Będą umowy, wieści i mam nadzieję zdjęcia. Mam też nadzieję, że współpraca między naszymi organizacjami zaowocuje dobrymi domami dla psiaków, które czekają. A teraz fotki: Quote
Lilmo Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Co za wiadomość! Z jednej strony szkoda, że psiaki muszą tak daleko wędrować po domki, ale z drugiej to bardzo się cieszę, bo lepsze to niż miałyby u nas czekać kilka miesięcy w kojcu. Dużo szczęścia Goldi! Mam nadzieję, że trafisz do wspaniałych ludzi! Powodzenia! Quote
supergoga Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Goldi pojechała dzisiaj do Holandii. Jak tylko bedę miała wieści, oczywiście napiszę. Kasiu - możesz zmienic tytuł! Quote
snuszak Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 zmianiam tytuł, ciesze się z tego powodu! Quote
Lilmo Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Powodzenia Goldi! W takim razie pozostaje nam czekać na wieści :) Quote
supergoga Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Psiaki dotarły na miejsce koło 4.00. Wszystko przebniegło pomyslnie. Czekam na wieści dalsze. Quote
Recommended Posts