Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Goldi trafiła w tym tygodniu do schroniska, zadbana, młoda - około roku, z obróżką. Jest nadzieja, że zaginęła podczas spacerowych szaleństw. Zgadza się z innymi psami, początkowe podejście do obcych ludzi budzi w niej strach, jednak gdy wyciągniesz rękę ze smakołykiem już jest Twoja. Gdy właściciel nie zgłosi się aby odebrać sunię, będziemy zmuszeni poszukać jej nowego domu. Sunia jest bardzo energiczna, potrzebuje spacerów i aktywnego trybu życia, jest skoczna dlatego będzie nadawać się do wszelkich psich sportów. To sunia drobnej budowy, sięgająca najwyżej do 3/4 łydki. Nadaje się tylko do życia w domu, nie na łańcuch do budy!

W tej chwili szukamy dla niej DT, gdzie bezpiecznie będzie mogła poczekać na właściciela, jeśli nie trafi do adopcji. W schronisku nie jest bezpieczna, robi się tłok, kojce są słabo zabezpieczone. Prosimy o pomoc.

Tu są zdjęcia Goldi i innych naszych podopiecznych z czwartkowego spaceru : http://picasaweb.google.pl/HaniaEdi/Schron170210r#

Posted

Witam - melduję się u Goldi.
Śliczna sunia no i wogóle psiaki z fotek... co takie cudeńka robią w schronie?! Mój idol Kapsel jest cuuudny, widze też beagla, husky...
Trzymam kciuki... Oczywście zawsze melduję swoją gotowośc do pomocy ale potencjalne "domki" mi się narazie skończyły :-(

Posted

supergoga napisał(a):
Goldi razem z Czako pojechały dzisiaj w bezpieczne miejsce. Niestety nadal to kojec - tyle, że z dobrą opieka, wetem, bezpieczny - i z uczuciem. Zdjęcia za chwile.

Dłuuuga ta chwila... ;-)
Co zrobic, trzeba uzbroic sie w cierpliwosc :)

Posted

Długo, długo, bo ani dogo u mnie nie działa jak trzeba a i wypadki się błyskiem potoczyły.
Wczoraj Goldi została wysterylizowana. Teraz mieszka w Poznaniu w hotelu, do czwartku. Wtedy ją odbieram, a w piątek rano razem z Czako i KUmplem - jedzie do Holandii, do Fundacji, która umieści je w domkach. Będą umowy, wieści i mam nadzieję zdjęcia.

Mam też nadzieję, że współpraca między naszymi organizacjami zaowocuje dobrymi domami dla psiaków, które czekają.

A teraz fotki:

Posted

Co za wiadomość! Z jednej strony szkoda, że psiaki muszą tak daleko wędrować po domki, ale z drugiej to bardzo się cieszę, bo lepsze to niż miałyby u nas czekać kilka miesięcy w kojcu. Dużo szczęścia Goldi! Mam nadzieję, że trafisz do wspaniałych ludzi! Powodzenia!